Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 21:41 - Защита и сигурност
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 1771 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.07.2013 21:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е фантастика, продължение на :
 
http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/07/22/pyrviiat-uspeh.1132538

 

           Земното мумио изправи на крака стажант дизайнера за две седмици. „Убиецът” се оказа колосана от обслужващия персонал в склада на универитета. Грешката беше изцяло на дизайнера, който непредпазливо и е намекнал за сексуална връзка, която тя е приела като умишлена обида, подигравка с честта и достойнството. Беше нарушила йерархията и реагирала по недопустим начин, за който наказанието е смърт. По -важно беше, че сам се е справил с нея, тя е оценила вината си и благодарна за помилването, сама е поискала дискретно преместване на друга работа. Куло 1 парира медиите и историята приключи, но показа ясно, колко внимателно трябва да се действува. В резултат се роди прякора на дизайнера Мачо, когато разбра какво означава с хумор и радост се съгласи, така да се обръщат към него.
             Почти 4 земни часа Моди, Мачо и Флово обменяха мисли и умората растеше, интензивността на връзката спадна и се наложи да завършат с нормален разговор.
             - Обобщавам, за сега са ни известни 14 гравимода с хибернатори, където могат да се пазят оригинали на колоси. Трябва да разберем къде са оригиналите на старшите дизайнери, възможно е въобще да не са там! - бавно каза Флово- за нас най- сигурното място е Земята, не станцията. Бързо трябва поне двама мезонни специалисти да внедрим в службата по подръжка и да си направим таен гравимод. После заедно с оригиналите на нашите застрашени хора да го откараме с товарен кораб или крайцер до Земята, с включена мисловна връзка, за де не останат работните репродукции празни калъфи. Звучи като фантастика, но нямаме друг избор. Въпроса с орбиталните станции е решен, но преди всичко трябва да подсигурим нашите оригинали. Имперските служби за сигурност са станали особено активни, явно надушват нещо. Обработката на всички древнолоби с добавката против целестин е нож с две остриета и сред нас сигурно има предатели! Пак опираме до земляните, постоянно ги изучавам с удивление и уважение, там имат устройство, което наричат полиграф или детектор на лъжата, бързо трябва да доставим няколко, при близка физика и телосложение, може да е напълно ефективно и още там в станцията може да се изпробва!
            - Имаме записи на 6 от десетте старши дизайнера, Куло 1 явно, ще ми предаде щафетата съвсем скоро на един от астероидите, благодаря за лекарствата и стимулаторите. Записвам срещата и стават 7, ако успеем и с останалите 3, може да ги съберем на решаващо „обсъждане” за промяна в законите и управлението. Глупавия случай с колосаната, ме накара да поработя над властта на медиите. Добре, че Моди ме посъветва да се запозная с историята на земляните, те в годините на диктатура са разпостранявали информация и знания под формата на критика, било за теория или поведение. Колосите са напълно контролирани и не знаят историята си, внуших на Куло 1 да направим уж исторически канал с „критика” относно сексуалния контакт, раждането на деца и съвместния живот между мъж и жена. Даже и много древнолоби не са съвсем наясно и е нужна просвета, после ще пренесем информацията на темата за обществения живот и видовете управление. Но действително, първо трябва да осигурим оригиналите на застрашените хора, отлично знам поведението на дизайнерите, които посягат към анихилатора даже за неспазена поза и външен вид - Мачо направи болезнена гримаса, явно кракът още го болеше.
            - Става все по- сложно, което налага да включваме нови и подготвени хора. Това с гравимод и хибернатор на Земята е прекрасно, но знаете, че даже да успеем технически, пътя до Земята с най- бързия кораб е един- два земни месеца. Материално изпращане на оригинал по гравимод, на такова разстояние, иска голяма енергия при 20 % риск и реално не е възможно. Мезонните специалисти и добри програмисти са трудна задача и подлежат на специален контрол и отчет, учат почти един епон, а ние не разполагаме с толкова време, трябва да ги търсим още в училищата и по схемата фалшива катастрофа-нелегалност, да ги изпращаме на Земята за пълно обучение. До два три дни Толи, ще ни достави и изпробва полиграфи - М1Х5 съжали, че използува приетото от него скъпо име на косаната, но после реши, че така е по- добре, трудно биха я свързали с личния и код. Знаеше, че сега тя е неговото най- слабо място и се страхуваше, че по тази причина, може да провали всичко. Нямаше никакво основание да не им вярва и никой не питаше за подробности застрашаващи конспирацията-  За сега стига толкова чао, това е земен израз, поздрав, означаващ довиждане или до нова среща !
           - Определено трябва да научим земни езици, нали един ден оригиналите ни ще живеят там, чао ! – Флово изключи връзката.
           - Моди, длъжен съм специално да ти се извиня, че наивно застраших работата, повече дано не се повтори, чао ! - Мачо изключи също.

 

           На масата пред него стоеше парче земен хляб, Толи пропусна да му каже, че с времето изсъхва и става твърд. Ябълките бяха още сочни и вкусни, а кутиите с бира държаха с месеци без промяна. Докосна ги като нещо скъпо и разбра че любовта прави хората сантиментални и чувствителни, нещо опасно в света където живееше. След няколко часа на земната станция ще бъде нощ, включи кодирания сигнал за връзка и каза на Толи да  използува гравимода и да дойде при него. Настани се удобно в креслото за бърз сън и зададе 60 единици стандартно време, което се равняваше на 100 земни минути. Колосите спяха по 4-5 часа за едно земно денонощие, рядко непрекъснато. Това научаваха още в ранна възраст, светлата и тъмна част нямаха значение. Единствено гравитацията беше проблем, но за това се продаваха всякакви устройства правещи изкуствена такава, рядко бяха с ненормално тегло, защото със същите неща, можеше да се пълнее и отслабва много лесно. Беше настроил силата на земна гравитация отдавна и чувстваше как мускулната маса нараства, трябва да свиква, един ден може да живее действително на Земята. Тиха музика го събуди но искаше още сън и продължи, след час монотонния глас на андроида му съобщи че М13М17 иска разрешение да влезе. Последваха протоколните глупости, които той решително съкрати, независимо от укоряващия поглед на Толи. До нея внесоха голям контейнер и грижливо затвориха вратата. Още преди това ток весело каза нещо, което само те разбираха:

          - Спокойно, вече са скопени и са като евнуси в харем ! Затова се престраших да те извикам тук. Гадината Риго беше свързана с тях, както на земната станция, сега получава безобидни картинки и невярни данни- прегърна я и целуна, а тя го гледаше внимателно, въпросително и учудено.-  Оо.., забравих да ти кажа, че ще изглеждам по- млад и ти няма да повярваш, ако си видиш оригинала, оказва се, че копията бързо стареят мила моя, но ти и така си много хубава и привлекателна. Още помня как преди време ме плени и подмами да стана твой мъж по древния начин, за което не ти се сърдя, а благодаря. Какво носиш в контейнера ?
           Тя нетърпеливо беше преминала на умствена връзка и бъбриво разказваше и обясняваше, спореше че не го е подмамила, а той и е наредил, което беше официалната истина, вадеше и редеше на масата познати и вкусни земни неща.
          - Гладен съм, отлично си се сетила, земляните изглежда са прави, че до сърцето на мъжа се стига през стомаха !? Даже и за чаршафи от земните си се сетила, аз пък наредих на андроидите да направят същото легло. Добре, няма да бързаме, но за работа ще говорим накрая ! Това е червено сухо вино, схванах как се отваря с тази джаджа, ето готово, наливам в чаши със столче, да ясно, виждам ги. Не може ли в други, аха за да се чукнем и те да звъннат, взе да става сложно – разговора продължи мълчаливо повече от час , хапваха, вдигаха наздравици, ръцете, очите, усмивките, прегръдките и целувките издаваха мисловната връзка  по забързаните действия, подобни на тези в сън. После в леглото продължиха с един шумен сън, след час с един бавен, но по -шумен и хубав, после трети, тих, истински сън за отмора.
          - Не искам, но трябва да тръгвам, нещата стават все по- сложни и налагат много работа. Максимално бързо ще изпратя това което ви трябва. Оригинала на Риго се намира на Мета 7А и се крие в миньорското градче, пусто и отвратително място, научих го от записите с момчето, което е прехвърлил също там. Императриците разполагат с много, неизвестна техника, имлантираха проследяващи чипове на жигулата и ги знаят къде се намират, какво правят постоянно. Поттвърдена е постоянната, пряка връзка между тях и императора, знаят много неща и трябва да се внимава. Прегледай новите записи с Флово и Мачо, трябва да знаят всичко.  С колосите общуват само с оригинали, така че ако не измислим нещо, Мачо трябва да се яви в оригинал, което означава, че ще пътува с кораб за срещата, може да му лепнат и проследяващо ! Риго спи с момчето също в оригинал, императриците предполагам също, това явно е свързано със степента на удоволствието. Дано един ден двамата проверим, дали наистина е така. Ако не можеш ти да дойдеш, повикай ме пак ако искаш, щях да забравя да ти кажа, на всеки 28 земни дни по 5-6 съм неразположена! Отначало щях да умра от страх, че съм болна от нещо лошо, оказа се че това е нормално при всички жени с въстановени полови функции и можещи да забременяват. През тези дни не е добре да се прави любов. Не гледай учудено, ще ти ги казвам предварително, ако искаш ще ти изпратя повече информация. Има много земни филми по половите въпроси, Мачо може да ги използува в отличното, ограмотяващо начинание! Засега толкова, чао  – Толи се засмя помаха с ръка и забърза към гравимода. Моди не я съпроводи, андроида щеше да изпари копието сам, а той не искаше да вижда това.

            След по- малко от седмица полиграфите пристигнаха, Толи ги беше изпитала над всички в станцията, в резултат на което беше хванала и изолирала един модификатор. Доброто е, че е работил за Бико 2 , а не за тайните служби, беше изпратил само едно съобщение без съществено значение. Вербувал го е лесно под смъртната заплаха, че ще го издаде на полицията като древнолоб. Бико беше втория плътски партньор на императриците, явно заявката за проучване на земната станция идваше от тях! Прерасните блюдата с душевна храна, а сега живата храна – жигула, се нуждаеха от внимателна проверка за безопасност и произход. Когато си на върха, живота ти е низ от подарени удоволствия и развлечения, ще внимаваш, ще го пазиш зорко, ще искаш да продължи вечно. Тук се криеше и ключа към безкръвната промяна на обществения строй, решението се състоеше в запазване на привилегиите, изгъзилата и начина на живот на императора и семейството му. Във времето, ще се резва незабележимо тук там, ограничават и изолират, сега трябваше да бъдат спечелени за каузата. Земляните в Англия бяха направили същото, даже свръх хитро бяха обявили, че всичко е собственост на кралицата, така един и същи имот реално се купуваше многократно и никога не можеше да стане вечна, наследствена собственост ! Дизанерите управляваха и ковяха законите, но императорския двор, можеше да сътвори реки от кръв и унищожения. Флово получи полиграфите, бързо обучи хора за работа с тях и един ден екип под предлог, че проверяват идентификационните номера, провери персонала на станцията Алфа12. Моди беше сериозно обезспокоен, тук хванаха двама, един служеше пак на старши дизайнера Бико 2 и връзката с имперския двор се поттвърди. Другия беше свързан с имперските служби, мълчеше упорито и се самоуби в екранирана килия. При аутопсията стана ясно че е задействувал някаква имплантирана в крака капсула с отровно вещество и имаше два миниатюрни импланта за връзка, непознати досега. Вече трети ден, откакто ги изпрати на Земята и спецовете не можеха да кажат нищо. Основно беше работил с вербовката на млади специалисти от училищата и екологията на Алфа 12, всичко свързано с него беше изолирано, но не се знаеше, какво и на кого е успял да предаде? Три пъти провери данните от камерите и андроидите по време на посещението на Толи , всичко отчиташе, че не е излизъл никъде, но съмненията бяха разяждащи. Имперските служби  за сигурност, имат неограничени възможности и пълномощия, подбират се сред най добрите, фанатични и образовани колоси,  тези които докладват и се срещат с императора имат монтирани целестинови помпи и ги наричат светците, те питат и нареждат на всички, включително и на старшите дизайнери, без обяснения, отговарят на въпроси само на императора, не могат да лъжат. Напрегнатата работа, макар и само половин епон, въздействието на целестона, скъсяваше живота им до 6-7 епона. След уволнението живеят в затворен град на Тетама сред привилегии, разкош и обслужване, но нямат право да го напускат. Никой не беше чувал за избягъл от там, доставката на стоки и храна ставаше с автоматични гравилети, андроиди, без персонал от колоси. Предполага се, че бързо деградират, останали без специфичната си работа. Флово се обади разтревожен:
           - Имперските са се раздвижили, ако до 4 дни не получат жизнен сигнал от агентите си идват на място да ги проверят, разполагаме само с 300 стандартни единици време. Те рядко ползуват гравимоди, ще дойдат с кораб от Тетама, вече са потеглили. Имам рискован план, но друга възможност няма. Обади се йерархично веднага на полицията , там ще регистрират обаждането със стара дата. Версията е самоубиство, за това че е поискал плътска връзка с женския модификатор М13М24, тя е докладвала това на тебе, за което си го заплашил с унищожение и решил да го предадеш на полицията за разследване. През нощта се е самоубил и при аутопсията са намерени устройствата, опитал си да разбереш какви са неуспешно, затова викаш полиция, те също не разпознават имплантите и съобщават на имперските служби за сигурност. Полицейският началник е подготвен за това, има досие на издирван древнолоб с кода на твоя, мъртъв хубавец ! Риска е в съдържанието на записите върху имплантите, степента не можем да определим, не може и да ги унищожим! Толи да ги върне веднага обратно !
            Нямаше време за губене, обади се на Толи, обясни и всичко. Най- лошото се потвърди, бяха разчели записа на едно от устройствата, на него беше заснето пристигането и тръгването на Толи от Алфа 12, както и сложна поредица от неизвестни аналогови данни от покоите му. Службите явно не спяха и разпологаха с най- добрите ресурси. Техниката е нова и прецизна, нужно им беше още време за да подменят записите, без да повредят носителя. Моди беше крайно притеснен, но се опита да я успокои.
           - Имаме още 290 единици, нека да работят до край, ако не успеят, все ще измислим нещо , но устройствата трябва да са тук задължително. След това да поработят основно по начина на кодиране и разпознаване на оригинал и транслирано копие на колос и човек. Трябва да имаме възможност при нужда да ги разменяме без да будим съмнения – изключи връзката и чак сега почувства болката в лявата ръка, беше стиснал анализатора така, че острия му ръб беше пробил дланта. Извика М13М24 и я инструктира какво да говори пред неканените гости,  М26М4 трябваше да чака неотлъчно до гравимода и когато имплантите пристигнат да ги занесе в изолатора при самоубиеца. Часове наред беше проверявал всички записи на камерите и андроидите, лично и веднага ги беше изтрил, никой не съобщаваше за обмен на данни с който и да било колос и модификатор. Това беше нова, върхова технология, чрез която енергийните пространствени промени  и промяната в консумацията на енергия се превръщаха в картина, звук и данни. Ако това е така, трябва голяма антена с прецизно насочване, тялото и стаята на модификатора, трябва да се прегледат още веднъж. Нареди на андроида да вземе пълен комплект за сканиране и бързо се отправи към тях. Съмненията се потвърдиха, три големи пана с модни, тъпи драсканици, поставени на тавана и стените,  имаха родиева мрежа и формираха с прецизна точност, трикоординатна, пространствена система. С тялото, нещата бяха по сложни, липсваха следи от метал, андроида първи се досети и сканира за проводими полимери. Мрежа от такива тръгваха от краката и ръцете до мястото на имплантите. Нямаше време да търси местата на връзка с паната, всичко стана ясно. Изключи андроида, изтри ръчно паметта за последните 30 единици и го изпрати обратно. Връзката с Толи се забави 1-2 единици, съобщи и за новите си открития, оставаха им още 203!
            Вратата се отвори без никакъв сигнал и предупреждение, 30 единици преди последното възможно време, при него влязоха трима, униформени служителя на службите. Лицата им почти не се виждаха, както и оръжията, единия заговори, а другите обиколиха стаята бавно.
            - Имперска служба за сигурност, по ваш сигнал, докладвайте -  М1Х5 изложи версията на Флово, бяха летели с максимална скорост, имплантите още ги нямаше и той се опита да бъде многообстоятелствен, всяка единица време, беше решаваща.
            - Какво е това – един от тях държеше кутия с земна бира, Моди заобяснява надълго и широко, включително и технологията, така спечели още 7 единици, предложи им да опитат. Странното беше, че не го инжектираха с целестин, явно са разбрали, че не действува? Тихия звук на гравимода, го обнадежди, не можеше да ги задържа повече без да буди съмнение. Другия посочи една ябълка и така спечели още 4 единици -  Води ни при трупа, ако остане време може да пробваме лично !
           Огледа трая не повече от 20 единици, преди това, всички присъстващи на станцията, заедно с М1Х5 бяха затворени в общата зала от 7- 8 андроида. М26 М4 направи жест, че всичко е наред, имплантите бяха при трупа. Имперският андроид го покани в собствените покои, където тримата служители се бяха настанили удобно и опитваха смело бира, направо от цилиндричните кутийки. Моди веднага им предложи по един комплект мостри от земни духовни субстанции. Прибраха ги с нескрито задоволство, явно живееха скромно и не можеха да си позволят подобни удоволствия, а може би им беше забранено?
           - Няма нищо обезспокоително модификатор, постъпили сте правилно ! Всичко е дело на древнолобите, които се опитват да всяват ужас и гадост сред почтените колоси. За това е нужна постоянна бдителност, но не всички са като вас. Извземаме вещите на модификатора и тялото му за пълен анализ, вече са натоварени на кораба, а това питие не е лошо, „конфискуваме” ви останалата упаковка за по-подробно „изследване” !
           - Благодаря ви височайши служители на негово величество императора, аз съм на вашите услуги. Ако нещо ви е необходимо, свързано с моите скромни възможности с радост ще ви го доставя. Съжалявам, че нямам повече бира, но другата седмица очаквам доставка, само кажете, къде да ви изпратя, наскоро разбрах , че са много видове с по- различен вкус! – Служителите се надигнаха с нежелание, на ръкавите им мигаше някакъв сигнал и бързо се отправиха към изхода. Моди включи външните визьори и с радост проследи отлитащия кораб, М26 М4 по своя инициатива беше проследил че тук не беше останал никой от тях, включително и андроид. Веднага се свърза с Толи, разказа и за посещението, още в началото тя го прекъсна и успокои че спецовите са разгадали и оправили всичко. Поведението им на края, напълно го потвърждаваше. Искаше да е до него още сега, тази нощ, но тя отклони поканата с два дни и думите:
         - И аз искам скъпи, но тази бира, която са ти взели, ми дава ценни идеи, ще поработя по тях и ще ти донеса достатъчно, плюс мен ! Раздялата и разстоянията, засилват и хранят любовта с фантазии и илюзии, ако живеем постоянно заедно неподготвени за такъв живот, може да изгубим всичко. Много епони сме живели сами, а общуването изисква търпимост и компромиси.
         - Добре, ето правя първия компромис, чакам те след два дни, както предлагаш ти ! Сега трябва да успокоя Флово, преди да е тръгнал на въоръжена борба, до скоро !

 

Следва продължение....


imageimage



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477609
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930