Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2013 21:11 - Първият успех
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 1647 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е фантастика, продължение на :

http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/07/16/drevnolobite.1130402


            Три дни на очакване му се сториха години , най после Риго ІV се появи на секретния, защитен канал. Изпрати му списък с 12 желания за човешки транслации , четири от тях бяха директно за императриците, пет за старши дизайнери и три за неизвестни богаташи, които веднага трябваше да проучи. Заповедта беше да ги изпрати лично от земната станция, което го устройваше напълно и за което отдавна копнееше. Потърси Флово, бяха създали кодиран канал и не беше необходимо да се срещат открито, тримата неизвестни за него се оказаха стари познати на флотския военен, хора с много пари и криминално минало. Вече имаха 11 действуващи патрулни и увеселителни кораби собственост на древнолоби, цифрата на привържениците растеше геометрично и определено радваше и даваше надежда. Лошата вест беше, че някой се беше опитал да убие по примитивен начин стажант дизайнера, разминал се е на косъм и сега се възстановява за което в най добрия случай са нужни поне два месеца. Стреляно е по него с древно оръжие и левия му крак е счупен на две места. Флово предполага , че това е негов колега стажант имащ достъп до университетския, исторически склад на дизайнерския факултет, там обаче достъп имаха само дизайнери, а сред тях нямаше  древнолоби. Все пак лъч надежда да бъде заловен, даваше  Куло 1, който лично се беше заел с разследването. В цялата история имаше нещо странно, стажанта беше уверен, че е нападнат от жена, което означаваше , че не е от колегите му, жени не се обучаваха за дизайнери !? Твърдеше, че сам може да се оправи стига да се изправи на крака. Криеше нещо, което будеше безспокойство  и М1Х5 реши след земната станция да говори обезателно с него.
            Толи го посрещна със сълзи от радост в очите и много любов, бързаше да му каже всичко, но той я спря, каза че сега имат повече време и я понесе към любовното „гнездо”, тя тихо промърмори, че друг път няма да го облича, ще го държи гол, щом толкова бърза. Любовта беше бърза и припряна, подобна на човешка жажда след  дни без вода. Но бързината имаше и друг повод, записа на Риго и земното момче, това наистина беше нещо, което трябва да се види и е трудно за описание. Странна смесица от садизъм и хомосексуалност, към която Риго явно се привърза, остави момчето живо и здраво при себе си, оборудва му самостоятелна стая, като го питаше постоянно, какви удобства иска. Двамата споделиха усещането, че Риго проявява чувства, плашеше но същевременно внимаваше да не го нарани, нещо недопустимо за неговата демонстративна, външна изява !? Записите продължаваха при явно усърдие на земното момче за точно и добро заснимане на компромата, определено Риго го правеше за първи път наживо и с любопитство откриваше собствената си сексуалност. Беше забравил, как анихилира М1 Х4 и го обвини за сексуална връзка с храната, сега правеше същото. Само това до тук стигаше, Риго вече да е контролиран напълно !
            - Благодаря Толи, ти постави звяра в клетка, още не мога да повярвам на очите си ! Професионално, даже в лентата под кадрите вървят точните координати на мястото и имперското време на Тетама ! Същото трябва да направим и с останалите, има заявка за 12 нови транслации на най- важните места. Това, което гледаме, прилича на предлаганите филми и устройства за умствено възприятие, но много по-ясно и реалистично. Един ден с тях може да станеш много богата, ако спечелим борбата !
            - На мен пари не са ми нужни, тук в станцията няма и за какво да ги харча. Имам събрани достатъчно, когато всичко това свърши, както го искаме, да те заведа на най- красивото кътче на Земята и да поживеем свободно и само за нас, ти искаш ли, напомням, че гравитацията е по -голяма ? Даже може да си имаме деца, както земляните, проверила съм, мога да имам деца още два епона, а ти още три !
            - При подобни условия е изключено да ти откажа, горя от нетърпение да ме направиш най- щастливия колос в галактиката ! По -щастлив от императора, който има деца, но няма най -сладката връзка с жените си ! – Моди включи на мисловна връзка и разказа бързо за всичко ново, което тя не знаеше. Дълго обменяха мисли, накрая тя замислено обходи стаята и бавно изреди:
          - Състава тук сега е отличен, за което благодаря. Седмината мезонни специалисти работят вече на Земята с човеците, резултат ще имаме до броени дни. Земяните са открили поредица от инфраимпулси, които блокират за кратко андроидите, не разбирам точно, но въздействуват на системата за приемане и оценка на приоритета, при което андроида не знае на кого да се подчини и остава бездеен за време достатъчно да бъде изключен ръчно. Просто и ефективно, което ще изпробваме на различни модели. Стажант дизайнера е много важен, не го изпускай от очи, земляните имат една смола получена от древни, диви пчели, казва се мумио, това ще съкрати времето за зарастване двойно и тройно. Ако се наложи сексуален контакт с иператрица, трябва да се жертва заради свободния достъп до императорския двор, ще му подготвя лекарства, имат множество такива, не са наркотици и опасни за здравето. Сигурно няма да му е приятно, но друг вариант за достъп е рискован и почти невъзможен, правилно си му казъл че борбата иска даже и сексуални жертви ! Отлично, че тримата явно имате чувство за хумор, което разведрява обстановката и ни прави по- успешни. Кажи му, че ако му излезе късмета все пак ще играе ролята на платен, търсен мъж, можеше да бъде доста по- зле, ако трябваше да играе ролята на гей. Не е лошо да види филмите с Риго, но за сега за тях трябва да знаем и рискуваме само аз и ти.
           - Да така е, съгласен съм! Има ли надеждно място на Земята, където може да се приземим без публика с патрулния, авариен кораб и да ни посрещнат нашите хора. Искам да взема един от охранните ми андроиди , без материална транслация и да се убедя, че могат да го блокират, ако не успеят, ще го унищожа. Мисля, че е нов модел имащ възможност за самостоятелна връзка с Риго, което трябва да се предотврати или  поне да се изясни. На Алфа 12 той ги управляваше по нов, странен начин, а мнителността му е безкрайна и опасна. На връщане ще вземем с нас и доброволците по заявките на Риго.
          - Ще го уредя за няколко часа, до тогава, другите модификатори искат да се срещнат с теб, събрали са се в централната зала, страхуват се от бъдещето и малко от твоята увереност, няма да е излишна.      
           М1Х5 нареди на персоналните андроиди неотлъчно да пазят покоите до неговото завръщане, после на всички останали да подготват и проверят кораба за полет до Земята. Така в залата останаха само модификаторите и охранителните камери, които изключи сам преди да влезе. По многогодишен навик всички заеха почтителна поза и той ги накара да седнат без официалности. Беше ги съкратил на 35 сигурни и препоръчани от древнолобите.
           - Мисля, всички са наясно, че борбата за промяна обществото на колосите започна. Вие сте на предната линия като водеща станция в това начинание. Според законите всички сме осъдени на смърт, ако ни заловят и докажат за какво се борим. Всеки който не споделя идеите за промяна и се страхува, нека да напусне доброволно, нищо няма да му сторя и ще го изпратя на друга работа. Не искам да убивам повече колоси, заради имперски правила, протоколи и йерархии, достатъчно ! Знаете колко модификатори измират от прищевките на дизайнерите и полицията, как нашия живот няма цел и стойност, това искам да променя и за това се нуждая от вашата помощ и себеотрицание. Сега ще включа на мисловна връзка за да успея бързо да ви кажа най- важните неща и действия които предстоят – мълчанието продължи около час, почти нямаше въпроси, никакви възражения, явно Флово беше дал най- добрите древнолоби- модификатори. Една колосана, М12М 2 тихо попита:
            - Когато всичко свърши ще имаме ли право да отглеждаме наши деца, където поискаме, да правим семейства ? Как ще го постигнем при наличието на император, дизайнери и техните закони, ще ги унищожим ли? – останалите зашумяха неодобрително, М1Х5 стана и настъпи тягостна тишина.
            - Добър и труден въпрос, трябва да призная, че все още нямам пълна концепция за устройството на империята. Единственото, което искам е да не се пролива повече кръв и да не умират колоси, даже те да са дизайнери и с императорско потекло. Държавното устройство досега беше приоритет на старшите дизайнери, те ни доведоха до регреса и унищожението, явно за в бъдеще, трябва да ги лишим от това право, но не бива да се лишаваме от знанията и възможностите им !
            - Ваше превъзходителство, разрешете да изкажа моето мнение -Толи се беше появила неусетно и искаше да му помогне в трудните отговори-  Всички тук сме преминали през сложното обучение на модификаторите, можем да тераформираме планети, да създаваме нови цивилизации, учим се от нашите проби и грешки. Една от грешките е оценката, че новите цивилизации са изостанали и не могат да ни дадат нищо ново. Оценява се само моментната степен на знания, като се пропуска стохастичния процес на развитие и каталитичното въздействие на околната среда. Земляните са ярък пример в това отношение, всички отлично го знаете и виждате ежедневно. В последните години трябва да признаем, че ние сме спирачка за тяхното развитие, особено с въвеждане на монетарната система. Това което те постигнаха за по- малко от един квинтон, колосите го постигаха за 10! Така че трябва да се поучим и внимателно за следим историческото развитие, там се съдържа и отговора на въпроса на М12М2. Земляните считат, че живота се развива по възходяща спирала, като обществените строеве, ценности и порядки се повтарят, но на по-висше ниво. Те все още имат държавна структура и различни езици, което може да се интерпретира като микрокосмос от различни цивилизации и пътища на развитие. Един от тях е много подходящ за нашето бъдеще, в него монархията е запазена с чисто представителна, историческа функция, а държавата се управлява парламентарно, като всички депутати, правителствени, законодателни и съдебни органи се избират на принципа на пряката демокрация. Управлението е напълно прозрачно и в медиите ежедневно се показват кадри даже от личния живот на избраниците. Така незаконните деиствия са сведени до минимум и всички са равноподчинени на законите.
           - Наричат я Англия или Великобритания, разрешете да задълбоча работата си с тази държава и да опитам да формулирам принципите за новото общество на колосите ! – М12М2 беше се изправила с блестящи очи, наруши поне пет правила за йерархично поведение, но никой не я спря, М1Х5 се доближи до нея и направи недопустимо действие, прегърна я !? Останалите скочиха и аплодисменти огласиха навсякъде, радваха се, смееха се, докосваха, прегръщаха и целуваха, от един квинтон никой не беше виждал такова, масово поведение и нарушение на имперските канони !

 

            Корабът за аварийни операции беше дълъг над 50 метра и тромаво се приземи на плащадка с мигащи червени светлини. Толи вървеше напред, след нея андроида и Моди, малка електрическа кола ги отведе под невзрачна постройка, където се откри малко, подземно селище . Тя познаваше добре това място и уверено ги въведе в помешение без прозорци, колосаната придърпа Моди и го принуди да седне, вратата се затвори след тях и андроида зае странна поза. От ниша почти незабелязано излязоха два колоса и един землянин, с бързи движения свалиха главния панел и изключиха захранването на андроида. М1Х5 се чувстваше отвратително и почти губеше съзнание, не беше въвел кода за изключване и андроида можеше да стреля по „нашествениците”, но не го направи. След секунди се отвори малък прозорец и всичко се нормализира.
           - Остава Риго сега да гледа всичко това, ще довтаса с крайцер до няколко часа ! Вашите импулси почти ме убиха ?
           - Нищо не вижда ваше превъзходителство, това е т.н. Фарадеева клетка, усъвършенствувана с гравитационен пулсар. Тук не може да влезе и излезе нищо, даже и умствените вълни отслабват многократно, затова се почувствахте зле, а не от нашите импулси, вие тук сте само репродукции свързани с Тетама, това чувства и М13М17. Ако не водехте андроида, никой не би ви подложил на подобно неудобство- говореше един от мезонните спецове на Флово- Докладват ми, че андроида действително има пряка хиперпространствена матрица за пряка връзка, както предполагахте. Нужно е малко време да запълним паметта с безобидни записи с които да развличаме любопитството на Риго. Ще ви дам описание за колегите на Алфа 12, сигурен съм, че и там андроидите имат такава добавка и трябва да ги обезвредят. Земляните тук са измислили закони на роботехниката които пречат на машините да навредят на човек. Първият най- важен закон гласи : „Роботът не може да причини вреда на човек, или с бездействието си да допусне на човека да бъде причинена вреда” Това е логически закон, който се залага при производството. При по- сложни, самообучаващи се роботи, той може да се въведе и по- късно, не е възможно да се оспори логически, защото тогава се допуска абсурдна възможност за унищожение на създателя. В андроидите които ползувате, може да се въведе още сега, като понятието човек се замени със списък от защитени хора. Когато настъпи решаващия момент на нашата борба, по канала за връзка, този закон може да се излъчи в защита на всички колоси. Заповедта за стрелба ще ги изключва или поврежда логически ! Земляните с които работим искат да ви видят и пипнат наживо, знаят че сте истинските, но много държат на това!
            - Поздравявам ви с отличните резултати, които с радост ще споделя с Флово – Моди подаде ръка на достойния колос, той за част от секундата се поколеба, но после я стисна здраво, заемайки уважителна поза – води при новите ни приятели, освен любопитен, съм и признателен на тези хора!
          Срещата се състоя в монтажна зала, където сред десетки машини и елементи се бяха събрали стотина земляни. Като го видяха заръкопляскаха и радостно, спонтанно завикаха, като свободни хора без протоколи и правила за почтително държание. Отначало се стъписа от този възторг, но усети рамото на Толи до себе си и решително пристъпи напред. Две, земни момичета донесоха нещо кръгло, поклониха се и го издигнаха на нивото на гърдите му. Толи поясни с мисловна връзка, че това е проста народна храна, хляб и сол, с която ритуално се посрещат желани и уважавани гости. Моди смело отчупи парченце и потопи в солта, след което го изяде, беше прекалил със солта, но не се издаде. После даде знак на всички присъстващи колоси да направят също, под нов взрив от аплодисменти. Реши да каже няколко думи и Толи усърдно превеждаше.
          - За първи път имам честта да говоря пред земляни, приемам ви като наши пораснали деца, които трябва да поемат сами пътя в живота си. Допуснахме и много грешки за които вярвам, че ще ни простите ! Преди много години вие ни помогнахте в битката със злосите, днес ни помагате в битката с имперските закони и порядки, за което сме признателни и благодарни. Ние сме братя и сестри, имаме еднакви гени и природни възможности, трябва да се възползуваме от това и да обединим усилията си за по- добър живот! – хората избухнаха в аплодисменти и повече думи щяха да бъдат излишни, наобиколиха ги и всеки подаваше ръка , опитваше да ги докосне. Един, белокос мъж извика нещо, явно беше техен водач и всички утихнаха. Бързо заговори, аТоли отново запревежда.
         - Първо да ви кажа добре дошли на Земята ! Дълги години усещахме вашето съществуване и намеса, къде за добро, къде за лошо. Имаше и период в който ви приемахме като заплаха, чочекоядци и чудовища. Днес, когато познаваме вашата история и цивилизация, борбата ви за обществени промени, ясно виждаме и общия път на бъдещето. Всичко сме простили, всичко е отминало като детска болест, защото вие сте нашите родители и вие сте ни създали по свой образ и подобие. Ние също сме родители и знаем своите несъвършенства, не винаги действуваме по най- добрия начин ! Промените изискват време за всички нас, борба за съмишленици водим постоянно в името на доброто. Сигурен съм в победата на общото дело и искам да ви съобщя една, радостна вест, която доказва смисъла на моята вяра. Дъщеря ми, Лейла, днес ми съобщи, че ще ставам дядо на дете заченато от землянка и колос, ето го там, бъдещия татко, не съм и мечтал за по- добър, внимателен и умен зет, това е нашето бъдеще...- аплодисментите заглушиха последните думи, М1Х5 пристъпи напред и прегърна белокосия землянин. Отнякъде се появиха чаши със златиста течност, Моди попита мисловно „Бира ?”, Толи се смееше неудържимо „Не шампанско, три пъти по силно, най- много две чаши, иначе трябва да те нося до станцията, а ти ще прегръщаш и целуваш андроида !”
         Хубавите неща винаги свършват много бързо, така се изниза и времето на земната станция. Записите чрез изпратените земляни се обогатиха, никой не ги използува като храна и ги задържаха. Толи и Моди се нагледаха на документални, извратени, порно филми – компромати, най голям интерес имаше към императриците, естественото раждане на деца ги правеше сексуално доста по- активни. Репродукцията само на един от жиголата на императрица, беше унищожена, извадиха го хибернатора и той каза нещо интригуващо и важно.
         - Сигурен съм, че не е опитала да прави духовна субстанция, нямаше и апарат за това. Анихилира ме, защото случайно се появи императора, зърнах лицето му за част от секундата, в записа го няма, има само реакцията на императрицата. Два земни дни бях с нея, сигурен съм, че не и пука за императора, а той добре знае за заниманията на жените си, обърнете внимание на последните и думи „ Сега ли намери, пак ще те извикам !” Мисля, че имат канал за аудио и друга връзка и първата част от изречението е предназначена за императора, втората за мен ? Стаите са пълни с много непозната техника, вашата станция е нищожна в това отношение.

 

 

          Късно вечерта М1Х5 се готвеше за Алфа 12, три контейнера вече заминаха преди него, копия на записите също се съдържаха в тях, оригиналите се съхраняваха при земляните, те нямаха техника за да ги гледат и не знаеха, че всеки има силата на ядрен взрив, попаднал в неподходящи ръце. Решиха да притиснат Риго и той да стане детонатора на промените. Всичко трябваше да се съгласува с Флово и останалите. Събитията се развиваха с главоломна скорост и може би това беше предимство, преди тромавата, имперска администрация да се раздвижи и застраши промяната. Сега Тетама пазеща оригиналните тела на модификаторите, стана най- опасното и уязвимо място, трябваше да ги махнат от там. Фанатичните последователи на имперската доктрина съществуваха и още много епони ще ги има, за да пречат на делото, даже и след евентуалната победа. Земните имаха един израз „Всеки се развива до нивото на своята некомпетентност!”, а хората бяха различни по знания и възможности.      

 

 

следва продъжение...

 

imageimage



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477084
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930