Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2013 17:49 - Древнолобите
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 2182 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 16.07.2013 17:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това е продължение на :
http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/07/13/srednoshtna-sreshta.1129579

              Анализатора показваше холограма подобна на цъфнала, земна, японска вишна, като всеки елемент от нея беше ясен само на него и Толи. Зад красивата гледка се криеше един точен и аналитичен профил на населените от колоси планетарни системи, схема с хиляди връзки и зависимости, една сложна и уязвима система.  Беше включил информацията от Алфа 12 и полицейската структура, императорския двор и известните до сега неща.
            - Явно съм подценявал мащабите на съпротивата, виж на Тетама, една десета от колосите са древнолоби, даже държат и част от полицейските участъци ? Военните също не са за подценяване те организират всичко използувайки секретните канали за връзка.
           - Това е хубаво Моди, но гледай сините линии и отчетите на полицейските структури, до сега са унищожили  над 870 милиона колоси, това трябва да спре незабавно ! Риго даде съгласие за по-голям гравимод с възможност за обратна транслация на хора. Сега най- важното е да създадем на Земята мощна военна и мезонна индустрия. Подмени ненадежните модификатори с проверени и подкрепящи борбата, нямам време да се пазя и съобразявам със стари, закостеняли мозъци.
           - Не съм съгласен с „мощна военна” по- скоро достатъчна, машините за война никога и на никого не са носили добро, Флово вече работи по въпроса, но сред тях е най –трудно, всички са полагали клетва за вярност на императора, имат привилегии и пр.... Лоялните военни, отдавна са докладвали на императора за древнолобите и за съмненията, че са добре организирани.  
            - На всяка цена трябва да опазим флотският ни военен –Флово, той има високо чувство за чест и достойнство, което създава опасност сам да се издаде ! Земляните имат една легенда за Троя, която съм ти разказвала. Нашият „Троянски кон” са императриците, те трябва да „обработят” императора. Сигурна съм, че при големите дози еротични и възбуждащи съставки в последните блюда, първи ще поискат земни жигула, уж за храна. От шест източника се поттвърждава, че практикуват пряк, сексуален контакт, особено дискретно, знаят степента на риска. Подготвила съм записващи устройства с картина и звук, директно от умствения канал за връзка, ако успеем да ги запишем, те са в ръцете ни и може да ги принудим да ни съдействуват! Ролята на подготвените земните сексуални партньори става изключително отговорна и трудна, непрекъснато ги обучавам в нашите порядки и език. Мисля че ще се справят, защото имат сериозен човешки мотив и повод за възмездие, знаят че ние сме виновни за тяхната различна, нетипична, сексуална ориентация, която цял живот им е създавала неприятни проблеми.
            - Да Троя, там земляните са се били за хубава жена, в двора едва ли има аналог на Елена, но идеята ми харесва. По грозничките, избягвани и незадоволени жени са готови на всякакви действия и рискове, подходящи са за Трянски кон. Така е било и в нашата древност.
            - Моди, от кога стана експерт по жените, признай, ако вече имаш други освен мен, древнолобите са толкова много и навсякъде, за един старши модификатор, няма никакви проблеми да притежава всяка, която си поиска !? Ако е вярно, тогава ще ти разкажа за мавъра Отело от земното, театрално изкуство, ще разбереш що е ревност. Но неговата роля ще играя аз !
            - Мисля, че без този Отело, знам какво е ревност, без да се усетя проверявам и следя досиетата и заниманията на всички в станцията, откакто извършваме „недопустимите” действия . Държа в ръце и всички оригинали на Тетама, които мога да изключа и унищожа, когато поискам. От Риго, садистично съм научил, че тебе, трябва да изключа последна, за да се насладя на реакцията ти, когато виждаш смъртта на близките за теб колоси, мисля че се наричаха любовници – колосаната гледаше с широко отворени очи и уста, явно не беше очаквала това, затова М1Х5 завърши успокоително и тихо-  Знам и това, че ревността съпътствува любовта и е лош съветник. Изневярата е плод от действията и грешките на двама души и понякога е нужна и неизбежна. Никой не бива да притежава тялото и душата на другия, ако го обича истински, другото е платен секс, не и любов!
           - Доста си почел и мислил по въпроса, нищо повече не мога да добавя, освен това, че ако между нас изчезнат чувствата, трябва да остане уважението и приятелството – Толи го прегърна и се сгуши в него, което му припомни за посещението на едно училище, в което малките деца, лишени от родителска ласка, правеха спонтанно същото с всеки възрастен колос. После израстваха управляеми, самотни и безчувствени, спазващи глупавата йерархия и имперски правила. Всяко пето беше с психически отклонения и работеха на определени, контролирани места, където андроидите биха се справили много по- добре, живота им нямаше никаква стойност....

 

            Няколко часа по- късно М1Х5, заедно с Флово и стажант дизайнера, обсъждаха предстоящите действия. Една „случайна” катастрофа, беше довела до смяна на полицейския началник с техен човек, което правеше Алфа 12 по-сигурно място. Риго ІV беше поискал снимки и подробна информация за земляните подготвени за транслация и самостоятелно приготвяне на храна. Плана сработи добре, Флово бе проследил над 10 посещения на Риго в имперския двор и 3 при други, старши дизайнери, което означаваше, че заявка е възможна във всеки момент. Флово извади свой анализатор, нямаше право на такъв, но го имаше отнякъде.
           -  Това с военно производство на Земята не е добре, трудно може да бъде изпратено тук, без да се забележи и не е по силите на гравимод. Виж мезоника там може да се развива добре, защото тук се записва и наблюдава всичко. Ето структурата на отбраната, след последната война. На въоръжение са само 12 космически крайцера, но всеки от тях може да унищожи планета с размер на Земята. Два кръжат над Тетама и охраняват императорския двор от Космоса, доброто е че единия от тях е почти наш. Сухопътни и морски войски въобще няма, ролята е изцяло предоставена на полицията, която няма тежко въоръжение. Работата трябва да се съсредоточи за наше по- голямо присъствие в полицията, редовната армия и сателитната връзка, без нея те са слепи и уязвими напълно. Ако приемем, че контролираме всички 34 военни сателита, значи имаме безкръвно цялата власт, без тях нито един снаряд не може да попадне точно в целта ! Сателитите се управляват от андроиди и само такива с по-висш приоритет могат да ги подменят, затова са нужни блокиращи мезонни устройства от най- добър, нов тип. Имам добър отбор от 7 души специалисти, които може да използваме за тяхното създаване, при имитация  самоубийството на древнолобите и посещението на Риго, техните идентификационни номера бяха заличени и сега са нелегални. Та, когато настъпи времето и сме готови, са нужни 35- 40 леки патрулни кораби за овладяване на сателитите. Такива могат да бъдат създадени на всяка планета уж с увеселителна цел и без въоръжение. Преди това ще направим една фалшива тревога, може и земна, при което флота да се отдалечи на достатъчно разстояние и да бъде поставен пред свършен факт. Модификаторите имат законен достъп до сателитите, те ще подменят паметтта на андроидите и ще ги подчинят с помощта на блокиращите устройства, трябва да подготвим такива колоси. Единствената опасност, може да дойде от огромните, военни складове на Тетама, там и Господ не знае какво се съхранява, как и от кого  се пази и точно къде се намира!? Работя по въпроса, първото което знам, че има множество летателни съоръжения и ядрени заряди, които трябва да се обезвредят, ако не искаме огромни жертви – на холограмата се появиха множество, черни точки основно на Тетама .
           - Отлично Флово, донесъл съм още добавка, неутрализатор на целестина, не бива да губим нито един колос. Земните хора развиват наука наречена електроника за комуникации, автоматизиране на производства и компютри, може да се съчетае нещо между тях и нашата мезоника. Твоите 7 души изпращам след два дни, след като разчистя ненадеждните модификатори на земната станция, ще ви дам идентификационни номера, които трябва да имат, възможно е Риго да отиде до там и без мен. Сега повече от важна е сигурността и времето за гарантиране на успеха, всичко е заложено на това!
           Стажант дизайнера слушаше внимателно и често включваше мисловна връзка за повече информация и въпроси. Той също извади своя анализатор и пред тях се появиха сложните връзки между дизайнерите, явно не си беше губил времето и знаеше неща, за които биха го изпарили моментално.
          - Сигурен съм, че Бико 2 и Куло 1 имат сексуална връзка с императриците, връзките мeжду репродукциите стават на два астероида, подърък за вярна служба от императора, по скоро от императриците, вкарани в геостационарна орбита на необитаемата, близка планета Хера, разполагащи с охрана, собствени, енергийни източници и гравимоди – Флово и Моди гледаха учудено, явно научаваха това за първи път- Знам това от Куло 1, той е много стар и явно ме готви за негов заместник, сигурно вече се справя трудно с една от имперските жени и предполагам, че ще ме включи в схемата един ден. Страхувам се, че няма да мога да се справя насила, той твърди, че жената не е много грозна и с малко дрога, всеки може да се справи. Най- важното е че той приема древния контакт между мъж и жена като нещо естествено, даже допуска, че един ден това ще се възстанови официално. Лошото е, че е луд привърженик на йерархията и империята, на огромното разделение между колосите, привилегиите, затова никога не би застанал на наша страна официално.
          М1Х5 се смееше с глас, това беше толкова необичайно, че ги принуди да се спогледат и да се посмеят заедно, ако някой ги видеше щеше да приеме, че са дрогирани или полудели. Моди само успя да каже:
         - Готви се, общото дело иска жертви, на земята се казва жиголо- платен любовник....Ако не можеш ще ти помогна, земните са измислили лекарства за това, след приема на които, може да си легнеш и с крокодил! – те бяха направили въпросителни физиономии и се наложи да поясни – О.., това е хищно влечуго с големи размери, оцеляло от първите години на тераформиране, с огромни зъби, отвратителен вид и хетинови плочки по тялото !
         След минута бяха разбрали, че смеха може да предизвика и сълзи. Моди първи дойде на себе си:
         - Ние се смеем, но това действително може да е пътя към успеха, защо императора не е включен в дизайнерските оргии, надали само от страх !? Въобще къде са му слабите места ?
         - Това е забранена тема, но от правилата на дизайнерите, които учим е ясно, че той опложда жените си след машинен подбор на семенна течност. Сигурно има процедура и операция която го лишава от пряко„мъжко достойнство” и го подменя с някаква друга техника. Днешния император се интересува само от наука и лов на планети с животински свят, без разумно население, от съображения за сигурност. Той живее в собствен измислен свят, за което ангажира един крайцер и десетки дизайнери, режисиращи неговите емоции и преживелици. Когато се налага да изпълни традиционните и протоколни прояви пред колосите и медиите е опасен и раздразнен напълно, прави го с явно нежелание. Според мен, старшите дизайнери управляват империята вместо него, като тази привилегия сами са изработили в последните 20- 30 епона. Правото да ги назначава и унищожава също е съмнително, предполагам, че унищожава само техните репродукции, оригиналите отиват на потайни, спокойни места до естествената си смърт, затова събират пари за тези дни по всички възможни начини. Контакта със съпругите става в присъствие на децата, под формата на общи игри, почти всеки втори ден на Тетама, освен ако не е на лов. Четирите съпруги са заедно на тези срещи и не само там, поддържат много тясна връзка помежду си и плетат всякакви светски интриги. Така че те са в състояние да му въздействат пряко и доста успешно. Тук на Алфа 12 има десетина интернирани по тяхно желание, за дребни и глупави неща, броя на унищожените от техните капризи е неизвестен и голям. Обърнете внимание на групата бивши и настоящи военни в левия списък, те са покровителствувани от императриците и имат право на пряк достъп до имперския двор. Почти постоянни посетители при отсъствие на императора, андроидите отчитат театрални и други развлечения, но е сигурно че записите са фалшиви, Куло 1 го поттвърждава, но не реагира, защото това не застрашава императора и любимата за него йерархия.
          - Трима от тях познавам лично от редовната служба, работехме заедно и мисля, че мога да ги посетя – замислено каза Флово.
          - Не бързай, да изчакаме малко, докъто се сдобием с нужната мезонна техника, неутрализираща андроидите и записите. Пак ви казвам, сигурността преди всичко, един провал ще продължи агонията на колосите още няколко квинтона, а може и да доведе до пълно деградиране и изчезване на цивилизацията, симптомите за това са неоспорими. Сега сме поели отговорност за всички и нямаме право на глупави грешки ! – М1Х5 даде знак че разговора е приключил, уточниха следващата среща и бързо си тръгнаха. Умишлено слезе от гравилета доста далече от станцията и с радост констатира, че този път никой не го следеше. Влезе тъкмо навреме в покоите си, Риго ІV искаше връзка по защитения канал. Прекъсна протолните любезности и с дрезгав глас нареди:
           - Изпрати ми лично, земния образец №7 на този адрес в пълна секретност приоритет 1 !
           Връзката прекъсна преди да каже каквото и да било, №7 беше млад мулат и пасивен гей, както предположиха избра точно него. Най- важната част от плана сработи, нямаше търпение да съобщи това на Толи, искаше да я види, но сега имаше по - неотложна работа, тя знаеше всички негови кодове и щеше да изпрати землянина от негово име. Риго искаше да изпробва всичко лично, преди да направи добри пари и пусне услугата за други потребители. За 400 земни години, като старши дизайнер, Риго нямаше нито един пробив, всички го уважаваха и имаха страхопочитание към неговите способности. Земните духовни еманации му бяха донесли много пари и слава. Говореше се, че императора е убил двама старши дизайнера, негови учители, преди да го назначи на този най- висок пост ? Сега трябваше да се върне на Тетама, лично да осигури безопасността на Толи  като изпрати новите и помощници. Изгаряше от желание да я види в оригинал, да бъде с нея, но второто още не беще безопасно и възможно. Извика М26 М4 и само на него каза къде отива, взе и списъка с модификаторите, които бяха потенциално опасни тук на Алфа 12. Информацията от Флово и организацията на древнолобите бяха безценни, без тях той не знаеше на кои модификатори реално може да се разчита.

 

             Тетама го посрещна в залата за транслации, където оригиналното му тяло бавно излизаше от хибернация. Тавана беше огледален и със задоволство установи, че изглежда доста по- млад, от 2- 3 епона не се беше връщал тук. Работата беше напрегната и репродукцията, освен че се препращаше, явно старееше с времето. Сега след новата транслация щеше да е по-близо до оригинала, жалко че Толи не може да го види на земната станция, но на Алфа 12 можеше ? Беше в пълна работоспособност след 3- 4 часа земно време и веднага се отправи към сектора на модификаторите. Андроида освети и му показа хибернатора на Толи, стъкления похлупак беше замъглен и отне известно време докъто стане прозрачен. Търпеливо изчака и си заслужаваше, под него спеше една, красива, млада жена, чак сега оцени, че работата в земни, атмосферни условия състарява бързо, земляните живееха 80 – 100 години заради интензивните, окислителни процеси. Може би трябваше да намалят малко кислородното съдържание и водата, но това сега не беше належащо и най- важно. Преди един квинтон, живота на земляните е бил около 400 години, лесно може да се намерат данните за природните условия тогава. Бавно прокара ръка  по покривалото на колосаната и енергично се отправи към пулта, включи мисловна връзка и започна планираните промени. Изтри паметта на модификаторите изпарени на земната станция и формира няколко нови състава за Алфа 12 и Земята. Ненадеждните модификатори пренасочи към планетите за добив на растителна храна и други на които предстоеше тераформиране. Оперативната работа трябваше да върви успешно и да не буди въпроси и подозрения. Инструктира андроида да изпълнява исканията на старшите дизайнери, като само го уведовява какво ще прави няколко часа предварително, за да се избегнат грешки. Андроида се опита да заяви протоколно, че няма толкова висока компетентност като него, с което го подразни. Принуди го да му каже язвително, че трябва сам да увеличава степента си на компетентност и да използува цялата си памет и асоциативни възможности, иначе ще бъде заменен с по-съвършен модел. Разговора с машината бе съмнителен и безмислен, проява на сприхавост и умора. Трябваше да изключи всички мисли и да си почине напълно, имаше един възстановителен център, който беше посещавал преди години, когато работата не вървеше. От сградата за транслации се излизаше и влизаше след десетки проверки, изтърпя ги стоически и скочи в първия свободен гравилет. Центъра който търсеше се беше доразвил и обстановката беше повече от модерна и приятна. Забеляза,че го посрещна млада и красива колосана в която се загледа недопустимо, а тя от своя страна определено се смути. След три часа се чувстваше превъзходно, като древен мъж с добро либидо. Върна се в транслационния център, легна във ваната за хибернация и сам се препрати на Алфа 12.
           Удоволствието беше пълно, когато вместо досадният, стар управител го посрещна М26М4 , който се представи като управител, което означаваше, че всички промени бяха извършени успешно. Толи беше изпратила съобщение, че има решаващ запис на Риго, по-добре е да се видят, ако не е възможно , готова е да го изпрати. Искаше да се видят на всяка цена, трябваше само да изчака нарежданията на Риго или неговото посещение, не биваше той да търси връзка, сега трябваше инициативата да бъде на дизайнера.

 

следва продължение...

image
image



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467133
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031