Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2013 21:04 - Алфа 12
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 897 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 07.07.2013 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           
            Това е продължение на:
http://dedenze.blog.bg/drugi/2013/07/01/razdialata.1125744
           
М1Х5 въведе кода за освобождаване от отговорност, стори му се, че на безизразното лице на андроида се изписа яд и нежелание. Тръгна по алеята и се сля с тълпата колоси, по облеклото нямаше никакви, отличителни белези и се чудеше дали ще го разпознаят. Валеше ситен, студен дъжд и чадърите над оскъдната, декоративна растителност се бяха отворили. Станцията на модификаторите се намираше в центъра на столицата, което правеше нападението нагло и пресметнато. Вече 8 епона откакто беше създадена с цел да се възстанови екологичното равновесие, имаше резултат, но всичко ставаше бавно и извън рамките на един нормален живот. Облачността, сивотата и постоянните валежи изнервяха и пряко влияеха на емоциите и настроението. Въздуха носеше тежка миризма на амоняк, изгоряло и дезинфектанти. Не можеше и сравнение да се прави с райската земна флора и фауна, малко колоси знаеха подробности за другите светове, информацията се цензурираше, на принципа наше, лошо, няма. Пътуванията бяха ограничени и скъпи, делови, най- много до най- близката планета, пряк достъп до гравимодите имаха само тесен кръг от проверени и регистрирани колоси. Рядко общуваха помежду си, основно служебно, липсата на семейства и собствени деца, носеше самота и отчуждение. По- рано войните със злосите са обединявали всички с обща цел, сега бяха станали врагове на самите себе си. Цялата информация се получаваше от медиите и развлекателните предавания, които целенасочено промиваха мозъците им, превръщайки живота в сладникаво шоу, подчинено на империята.

           Вятъра се засили и го принуди да побърза. Гравилета беше спрял на достатъчно разстояние от станцията, беше собственост на бивш военен, подарък за вярна, имперска служба, не знаеше на кого е, явно беше още жив, защото те не се онаследяваха . Нещата бяха станали много сериозни, за да рискуват по този начин, зад него, някой тихо каза:
          - Привет ваше превъзходителство, транспорта е сигурен, заповядайте !
          Можеше да запомни пътя, но не се и опита, въведоха го с всички протоколни почести в малка стая, около десетина души го очакваха и в зрителната матрица се изписа идентификацията на всеки, беше сигурен, че са намерили начин да я фалшифицират, иначе не биха рискували толкова много. Махна с ръка и преустанови протоколното представяне и задължителните любезности, бавно ги огледа и каза:
         - Е, какво ще правим ние сега, ще се избиваме ли, или ще си сътрудничим ?
         - Според имперския протокол, трябва да ни избиете всички, ваше превъзходителство, само че ние няма да се дадем лесно, както вече сте разбрали и то не само тук на Алфа 12 ! – говореше възрастен, военен колос, със стара, флотска униформа. Белезите от изгаряне по лицето и ръцете, гордата изправена стойка, го правеха внушителен и смел - ние искаме само свободата, която преди около един квинтон ни беше отнета насилствено, нищо повече.
         - Знам какво искате с достатъчно подробности, да съкратим излишните разговори, поверително ви казвам, аз искам същото ! – колосите се спогледаха учудено, размениха радостни погледи, но стария, флотски вълк остана безизразен и гледаше изпитателно и недоверчиво -  Не бива сляпо да се доверявате на никого, идвам от земната ферма, там хората които отглеждаме за духовна субстанция се развиват с бързи, неочаквани темпове, преминаха през периода на религиите, една от тях, като критерии на истинност казва „По делата ще ги познаете”. Така трябва да съдите и мен! Предлагам ви като главна цел, борба срещу храната от духовни субстанции, ликвидиране на фермите и свободен път за развитие на всички цивилизации, без намеса на модификатори. Връщане на възпроизводството,  естествените, природни и древни отношения между мъж и жена. Това може да отнеме много време, както и живота на всички нас, готови ли сте за подобно, трудно и рисковано дело ?
         - Готови сме, ваше превъзходителство, всеки ден го доказваме с хиляди жертви, простете, но ние сме приятно изненадани, че и вие желаете същото, за което  Риго ІV би ви изпарил моментално ! – обади се един съвсем млад колос, който носеше изключително ценен знак на стажант дизайнер. В цялата империя бяха по- малко от сто, прецизно подбрани и с големи права, от тях се попълваше броя на дизайнерите. Обучението им предоставяще максимално възможните знания и беше изключително скъпо.Той не беше задължен да се обръща с почтителните титли и изрази даже и към старшите модификатори, още в началото ги учеха на гордост, власт и безнаказаност.
         - Жертвите трябва да имат смисъл, особено не бива да се жертвува бъдеш дизайнер, ако е на страната на доброто, но може да е предател и доносник! – младежа скочи обидено, но другите го накараха бързо да седне, а М1Х5 продължи – Скоро ще получа добавка за неутрализиране, в питейната вода има целестин, който ви прави непредпазливи и директни, затова и давате много, непростими жертви. Добавката трябва да изолира напълно действието на целестина, не е изпробвана досега, намерете доброволци, ако успеем всички съмишленици, трябва да я приемат. Спирате всякакви съпротиви и даже се извинявате, че сте вършили „лоши” неща. Аз убеждавам Риго ІV, че проблема е отстранен, а ние започваме организирани действия срещу имперските закони и порядки, но не такива, че да умираме безмислено ! Връзката между нас ще става чрез М26М4 и М13М24, няма да ви давам уроци по конспирация, залога е не само живота, а бъдещето на колосите, ако някой се колебае да си върви още сега, санкции няма да има! Нужно е да знам на кого може да се разчита, какви са възможностите за обучение, въоръжение и реакция, ако това се наложи. Мога да заделя един обучаващ андроид, без възможност за запаметяване и снимане на събитията. Друго, много важно нещо са връзките с имперския двор, военните и десетте старши дизайнери, промените ще се извършат чрез тях, иначе нищо не е възможно. Който може да осигури сигурен контакт, да даде подробна информация за слаби места, веднага да го направи, ако се наложи има начин за преодоляване на йерархията ! Не се опитвайте да знаете и разбирате всичко още в началото, това е вредно за конспирацията и общата работа.
          - Време за спорове и проверки няма, трябва да се доверим, аз първи ще изпробвам добавката, нямаме друго, възможно решение, благодаря на М1Х5, че се появи в такъв момент, че е прозрял пътя за спасение на цивилизацията и за смелостта, бих казал, но от сърце – ваше превъзходителство, а не с протоколно лицемерие- стария военен стана и отдаде чест, останалите го последваха ...      
            Гравилета го остави на старото място, опита да различава особеностите на средата го увери, че ги следят, предупреди водача бавно, явно и тържествено слезе. После разгледа с фалшив интерес машините ремонтиращи фасадата опушена от пожара.  Влезе в станцията, управителя веднага  докладва, че всичко е спокойно и са пристигнали мостри от Земята. Отиде лично да ги вземе, като нещо скъпо, до което се е докосвал любим човек. М13М17 беше надминала себе си, разноцветните флакони съдържаха газ променящ настроението от агресия до пълна апатия, нещо като наркотик неоставящ следи, едно голямо и силно оръжие. Набързо пресметна кога е нощ на Земята и изпрати невинно съобщение, че пробите са получени в пълен комплект, където кодирано и казваше, че след часове няма да е сама. После извика двойката модификатори и набързо им обясни за срещата и следващата работа. За кратко време се поколеба, но накрая им каза, че ако искат да се усамотят, могат да го направят в неговите покои тази нощ, когато тялото му ще бъде в хипнотичен сън, андроида щеше да ги извика.  Никъде другаде в станцията за сега, не бива да остават насаме. През толкова, изминали епони не беше виждал такава нескрита, искрена радост, уважение и благодарност, изписана по лицата им, мислеше  си за времето и пътя, през което колосите бяха загубили добродетелите и чувствата.
            - Щом влезете не допускайте андроида в тази стая по никакъв повод, ще останете докъто светне сигнала за връщане и вие ще дадете разрешението, изчакайте докъто се върна, може да има неотложна работа. – двамата бяха заели свръхпочтителната поза, не ги спря, по -добре така, отколкото да провалят делото с фамилиардно отношение. Отпрати ги и се замисли, как да се добере до императорските жени, поне до тези, които общуваха със старши дизайнери Бико 2 и Фери 1, като спази йерархията. Храната за Риго ІV още не беше готова, но само той можеше да предаде храната на жените директно. Не искаше да говори с него, имаше огромна неприязън и се страхуваше да не се издаде с нещо,  изпрати само кратко послание: „Ваше величие, имам малки мостри от една особено пикантна храна, специално селектирана за нашите императрици, мога да ви ги изпратя за дегустация, а вие да им я предложите, при интерес имам нужните количества. Трябва да ви предупредя, че на мъжете действува малко слабително ! Чакам указания, смирено ваш М1Х5 !” Слабителното действие не беше вярно, но Риго си пазеше живота, беше далеч и за сега не се предвиждаше среща с него, материализацията му на Алфа 12, щеше да трае часове, той мразеше дъждовното време и имаше голяма вероятност да нареди директно изпращане от негово име, без дегустация, това беше и целта. След по- малко от земен час Риго отговори: „Изпращай от мое име,(следваше дълъг машинен код за достъп), при провал и лошо качество те чака бавна и мъчителна смърт !” Отлично, всичко стана както предположи, не се и опита да запише кода, знаеше че е за еднократна употреба. Андроида оформи адресацията и подробностите по имперската пратка и четирите блюда с жълт код потеглиха през гравимода с директна транслация без копиране. До сега всичко вървеше съмнително добре и М1Х5 ясно съзнаваше, че успеха дълго няма да е с него. Спомняше си как неговата колосана, която му отвори очите за бъдещето, разказваше за земното творчество на човеците, като закона на Мърфи, че „филията винаги пада с маслото надолу”. Е , докато не му обясни какво е филия и масло, не схващаше смисъла , а и беше позагубил чувство за хумор, сред постоянните заплахи и крясъци на Риго ІV. Тази „велика” дизайнерска гад, би убил със собствените си ръце, ако това беше въможно. Обучението на дизайнерите траеше 4 епона и беше най- сложно и скъпо, те знаеха всички постижения на науката и никой не биваше да ги подценява. Сега имаше няколко часа да поспи в трепетно очакване на най- хубавото нещо, но не му се отдаде.
          Управителя на станцията не спеше и препрочиташе доклада на градската полицията, старшия модификатор беше излизал без охрана и не сподели нищо с него. Беше ходил в лоното на древнолобите и се върна обратно без драскотина, освободи и онази двойка отвратителни, заразени товари, вместо да ги унищожи веднага. Явно имаше някаква нередност и не знаеше какво да направи, йерархията и страха го блокираха напълно. Реши да дествува по правилата и се озова пред вратата на старшия модефикатор. Той го допусна разярен след доста време.
         - Ако си нарушил спокойствието ми за глупости, приготви се веднага да умреш!
         Управителя приветствува подробно и открито изказа всичките си наблюдения и съмнения, така и трябваше по протокол и йерархичните изисквания. М1Х5 го гледаше с омраза и крещеше:
         - Кой си ти да питаш аз къде ходя и с кого се срещам, да събираш полицейска информация за мен. Ако имах и елемент на нелоялност спрямо работата, първо щях да се освободя от теб вместо да те правя свидетел! – всичко което казваше беше истина, защото никой не уточни за коя и каква работа става дума- Няма да те убия, ти си толкова тъп, че енергията за твоята смърт не си заслужава! Какво направи за толкова години, само задълбочи проблема и застраши живота на всички, вчера даже ти бяха подпалили задника тук в станцията, без да разбереш как ! Не си разбрал и това, че древнолобите са разработили психологическо и биооръжие с което и тебе могат да превърнат в себеподобен. Бях при тях и ми дадоха серума за лечение на нашите заразени, затова работя персонално с младшите модификатори и анализирам резултата от лечението, освен това принудих древнолобите да се закълнат във вярност и да спрат всички действия, доброволно да се подложат на тест с целестин! Връчих им ултиматом, ако не се върнат към стария живот, ще поискам тераформиране на планетата от Риго ІV и той ще се съгласи с удоволствие, чувал си на какво е способен. Сега знаеш повече, отколкото тъпата ти глава може да побере, махай от очите ми, подготви всичко, което е открила полицията и ти за древнолобите с пълни подробности !
          Управителя плачеше хълцайки и се опитваше да каже че го е направил за негово и общо добро, че никога не се е съмнявал и пр... стандартни глупости, при което М1Х5 посегна към пулта на анихилатора, управителя изпищя и буквално изпълзя обратно от стаята. Дълго време старши модификатора мисли дали нямаше да е по- добре да го ликвидира, но накрая реши, че един убеден в лоялността му глупак, може да е по- полезен жив. Приближи до личния анализатор и пред него се появи сложна, холограмна картина, приличаща на дърво с множество разклонения. Левия край означен с Алфа 12, бавно се „разлистваше”, мисълта добавяше нови, разноцветни елементи. Появи се червено разклонение с надпис „полиция ?”, въпросителните в сектора вече бяха повече от 5. После отиде на върха, там беше земната станция изпъстрена от цветове и въпроси, слава богу там нямаше полиция, защото реално не живееха колоси. Зададе пълна информация за имперската полицейска структура, обема данни изискваше часове за преглед. За момент се замисли, ако това един ден спре да работи и се повреди, какво ще прави, ресурса на мозъка е малък и природно ограничен? Трудностите тепърва започваха, нужния и желан сън си беше отишъл, и нервно чакаше да дойде уговорения час, седнал в трона на гравимода. Мисловната връзка беше бърза и нямаше нужда да се изпраща нещо допълнително, просто едното тяло получаваше мисъл и душа, а другото замираше и чакаше стопанина си ! Разработката на тази технология беше отнела почти два квинтона и усилията на 4 милиарда колоси ...
следва продължение ...



image



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478489
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930