Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2013 19:07 - Маслената война
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 3573 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 16.04.2013 02:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Мирослав Найденов я доведе и в България! Става дума за използуването на най- евтиното, растително масло в света - палмовото, което се използува в бита и за храна от хилядолетия. Нета е пълен с информация за него и никъде няма сериозни данни, които да показват вреда за хората. Повода за маслената хистерия идва от факта, че в палмовото масло се съдържат до 50 % наситени мазнини, докъто при другите растителни масла е 15 – 30 %( при кравето масло те са 100 %). Причините обаче са чисто политически, икономически и тръгват от нашия „стратегически” партньор САЩ. Поради значително по -ниската цена и по-добри вкусови качества, палмовото масло измести соевото, масово произвеждано от САЩ. В борбата бяха употребени и еколозите против увеличаване на площите засети с въпросните палми. Нашите сащофили, трябваше да се включат в къмпанията, разбира се по най- тъпия начин с немотивирани забрани и ограничения.
http://www.bb-team.org/articles/3400_palmovo-maslo

http://biogcosmetics.com/%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-elaeis-guineensis-oil-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%87%D0%B0%D1%81/

          От години страдам от инсулинозависим диабет ІІ тип и четейки за „страшната” вредност, считам, че съм длъжен да реагирам. Повишената стойност на кръвната захар, която всеки ден измервам, определено се дължи на калоричността на храната и двигателния режим. От вкусови и икономически съобръжения, от 3- 4 години консумирам сирене с растително (предполагам палмово ) масло. При равно количество двигателна активност и консумирано сирене, такова с краве мляко и масло, и т.н. имитиращ продукт установявам следното:
         Сиренето с палмово масло е по-ниско калорично, при което кръвната ми захар е по-ниска! При термична обработка в баница, питка и пр.... не се стапя и може да се види и вкуси ! Количеството на солта в него е по- малко, не изисква изкисване и кръвното налягане след консумация е по- ниско. Трайността му е много по-голяма от тази на традиционното сирене! Не повишава нивата на холестерола, като добрия преобладава! Съдържа витамин Е и А ! Не констатирам някакви лоши, странични ефекти. Не на последно място е 2-3 пъти по- евтино от другото ! Недостатък е че се разтрошава и реже по- трудно.
         При традиционното сирене всички тези предимства отпадат, ако е качествено и достатъчно маслено е склонно към разваляне, гранясване и лоша миризма, независимо от по-голямото съдържание на сол. Твърдо регистрирам повишение на кръвното, захарта и лошия холистерол, триглицеридите  и мога да го демонстрирам на всеки неверник и обслужващ чужди интереси политик ! Нямам нищо общо с прозводители на храни и сирена !
          Подобни констатации съм направил и с други продукти, съдържащи  палмово масло. При еднакви и по- добри вкусови качества, имаме по-малко калории, по-ниска цена и по голяма трайност. Независимо от медийните внушения и заплахи, хората масово ги купуват и търсят, не само от финансови съображения.  Все пак трябва да се отбележи, че растителните масла са също високо, калорична храна с която не трябва да се прекалява ! Вредностите идват при тяхната химическа преработка, Е добавки, рафиниране, обезцветяване и пр.... Контрола трябва да е в количеството и качеството на суровината. Всеки производител трябва на първо място да сложи здравето на хората, после печалбата, тук трябва да носи неограничена отговорност! Всеки етикет ясно и четливо да описва съставките, останалото е наш избор !

 

imageimageimage



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - Палмовото масло е
15.04.2013 20:14
по-устойчиво на термична обработка, поради по-високото съдържание на наситени мастни киселини. Докато соевото е по-подходящо за пряка консумация.
цитирай
2. shout - Кръвната захар е понятие, с което се ...
15.04.2013 20:22
Кръвната захар е понятие, с което се спекулира неправилно и много хора "попаднаха" в графата диабетно болни с не знам какви си видове диабет заблудени от голямата медицина! След това се почва едно биене на инсулин!? и други безмислени неща. Защо ли? Защото кръвната захар варира от - до и най-много зависи от това колко чиста вода пие един човек на ден и дали я отделя с урината - справка Концентрирани разтвори, 7-ми клас Химия. Тук трябва да допълня, че и сърцето и бъбреците трябва да са в ред. Тези, които пият по-малко вода и даже никак, особено през зимата щото им е студена/о не да са болни от диабет, ами ще имат и троен диабет, ако им измерят кръвната захар. Същото се получава ако сте изяли две сладки круши, или сладко грозде и ако я измерят тогава също "ще сте болни от диабет".
Второ - млечен продукт, в който има палмово масло не може да се нарича СИРЕНЕ, масло и т.н. Но в сиренето да се слага ОЦВЕТИТЕЛ за да е бяло!!?! и разни други химии просто е тиха война срещу здравето на хората и наред с другите ДОПУСНАТИ ОТРОВИ в храни и напитки, както и допускането на пръскане на българите с кемтрейлс със самолети вече 7 СЕДЕМ! ГОДИНИ носи едно единдствено име ГЕНОЦИД!!. Той ясно може да се види когато човек се огледа колко болници има и колко ниска е вече границата на отиващите си от тоя свят! Катастрофално и нечувано, но българите това не ги вълнува абсолютно! Те са като омагьосани и не вярват, че срещу тях има твърде лош ш жесток замисъл, който се изпълнява методично!
цитирай
3. dedenze - Благодаря alchemist !
15.04.2013 21:38
Твоите познания надвишават алхимическите !
цитирай
4. dedenze - Със констатациите на shout, не мога да се съглася !
15.04.2013 21:57
Биенето на инсулин е най правилното решение, пред диети и хапчета! У нас това е умишлено ограничавано, защото според световните норми цената на инсулина и пр... трябва да се поеме от държавата! Нормите за обявяване на диабет тук, са най- високите в света!? При това тази коварна болест, тихо атакува всички органи и жизнено важни системи в човека! Действително болния диабетик, ако трябва да прави водолечение, трябва да бие камилата по пиене на вода над 50 л. дневно !? Молете се да не ви среща, а това, че сте пълен дилетант в диабета е факта, че високата захар не е толкова опасна, колкото ниската, почетете повече ! Ниската стойност е категоричен пример за диабет и води до бърза, случайна смърт !
В млечните продукти има десетки други отрови и добавки, независимо че уж са от мляко! Зреенето на продукта също е от изключетелна важност и може да донесе тежки заболявания ! Истинското сирене и чисти млечни продукти също са опасни при определени обстоятелства !
Кемтрейлса вече си е в сферата на ненаучната фантастика и там не мога да добавя нищо !
За геноцида, има такъв вече 24 години, но той основно е политически !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478819
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930