Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2012 15:09 - Детето
Автор: dedenze Категория: Други   
Прочетен: 1098 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.01.2012 13:27


 

            -  Какво става Хари, до училищният бус остават 10 минути, а вратата не се отваря и показва неактивиран, защитен костюм. Купихме го преди 2 седмици за 15000 долара !?
            -  Мери, веднага донеси лакочистителя и моята самобръсначка. Защо го правиш Дими, тази година сме платили над 100000 долара глоби, изнемогваме и нямаме повече пари ?
            Дими, гледаше тъпо и си играеше с най- новия „писък”джобен комбайн, който съчетаваше компютър, GPS, GSM,GTV и още десетки функции, които Хари не знаеше.  Техният единствен, обичан син и живееха само за него. Само на 15 години, до юридическата самостоятелност оставаха още 10, до тогава според закона беше дете. Социологичните проучвания сочеха цифрата 17 милиона долара, средни разходи по отглеждането на дете, но реално бяха много повече. З0 % от родителите вече бяха по затворите с отнети родителски права. Мери донесе поръчаното и предвидливо подаде 3-4 напоени тампончета. Хари трескаво търкаше ципа на предпазната жилетка, който същевременно беше и сигнален куплонг. Най – после вратата се отвори, буса бавно спираше пред дома им. Дими им помаха заканително с пръст и ухилен се качи, посрещнат от радостни възгласи. Хари изглеждаше състарен, седнал на голия под, а Мери тихо плачеше, прегърнала раменете му.
           - Нямам повече сили и средства Мери, за втори път тази седмица лакира ципа да няма нужният контакт. Един пропуснат учебен ден ни струва 5300 долара! Вчера говорих с него, не си признава, стария костюм го поливаше с оцет, вече не купуваме, остава да спреш да си лакираш ноктите. Не помня от кога не сме почивали и забавлявали с теб, всичко даваме за него.
           - Ще го направя, но това няма да реши проблема. Всичко идва от модата и действията на богатите наричани фулъри, те не раждат и отглеждат деца. Просто си ги получават след пубертета, от такива като нас, нета е пълен с предложения и разкази на родители. До фалита, имаме само една крачка и закона е категоричен, първо се отнемат децата. Хелън ми каза, че вече ходели по училищата и си избирали деца, като им обещавали разни неща. Достатъчно е на нашия Дими да му обещаят личен електромобил или джет за непълнолетни и край. Останалото са подробности. Даже мисля, че вече се е случило, гледа ни нагло и с презрение.!
            - Понякога си мисля, не е ли по- добре да го дадем, явно не се справяме добре. Скоро въведоха постоянен надзор от пълнолетен настойник до 25 години, ние работим, трябва да наемаме други хора, а цените на час са над 400 долара !? Шефа приятелски ми намекна да си търся и друга работа, до месеци фирмата ще фалира.
            - При мен, не е по- добре – изхлипа Мери – но осиновяването, не решава нещата. Отнемането на родителските права, не сваля задълженията ! Ще ни осъдят на издръжка, разноските по делото, пак ние ще плащаме. Най- важното, ние го обичаме Хари, независимо от всичко и не може да направим нещо такова ! Предпочитам да умра, ако него го няма в къщи. Не помниш ли, колко трудно го отгледахме, с колко лишения и любов ?
            - Всичко помня, косите ни побеляха толкова рано. Живеем като зомбирани с ясната представа, че ще става по- зле. Всъщност отдавна не живеем ! Преди 10 години се преместихме тук, уж за по- лесен живот, а стана обратното. Знаеш ли, че древните обитатели на това място се наричали българи и имали писменост, култура и държава. Безмер произлиза от безмерно, нещо неизмеримо, но и място без незасята, природна земя. Сега е същото, само бетон, писти и хангари. Първата наша, военна база е създадена през 2006 г. . Сега 100 години по- късно е един от американските щати в Европа....
            - Не знам защо ми го казваш, американските „ценности” вече погубват живота на Земята, явно намекваш, че пак се готви война, може би това ще реши всичко свързано с нас и Дими !?

 

             Думите и заглуши поредният изтребител.



imageimageimage



Запис на древна българска песен :





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468473
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031