Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2016 12:52 - Частно или държавно , кое от двете !?
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 1536 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 14.02.2016 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Истината е, че трябва да съществуват и двете, в симбиоза, при това защитени от държавата ! Използувайки глупизма на Тодор Живков, че държавата е лош собственик и "великите" съвети на САЩ,  7-то ВНС, прие курс за пълно раздържавяване и приватизация, връщане на земята в реални граници и ликвидация на ТКЗС ! Създадоха се конституционни и законови текстове, в които народната собственост се перефразира в държавна и загуби своята неприкосновеност ! Неолиберализма, абсолютно пасна и падна като мехлем, на мафиотските партийни желания за бързо персонално забогатяватне, чрез разпродажба и грабеж ! Първо се приватизираха печалившите производства в леката промишленост и фармацевтиката ! Надеждата , че частната инициатива ще ги постави на световно ниво, ще осигури нови пазари се провали напълно, обратното повечето от тях фалираха !
          Приватизацията и неолиберализма има и друг смисъл, държавата да може да се управлява и разпродава, чисто политически, от некомпетентни, необразовани, нискоинтелигентни хора, без каквато и да било отговорност и възмездие !
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2016/01/28/kak-da-vkarash-magare-v-parlamenta.1425705
          Наличието на държавна промишленост иска подготвени и компетентни хора, които да упражняват контрол и да водят фирмите в правилната посока, да формират печалба за България! Ликвидационната политика, прогони 2,5 милиона квалифицирани кадри, направи ги мигранти, затова при по- трудни технико- икономически казуси се канят срещу яко заплащане чужденци ! Един от ярките примери за свръхнекъдърно управление на държавна собственост е електроенергетиката ! Държавните предприятия на БЕХ са източвани, неглежирани и съсипвани от всички управляващи партии, което е напълно равностойно на национално предателство, няма нито един осъден ! Същевременно в днешния автоматизиран и
високотехнологичен свят се изискват високи инвестиции за конкурентно производство на каквото и да е, което не е по- силите на българския частник и бизнесмен !
          Неолиберализма дава напълно илюзорна „свобода” на частната инициатива – глобализация, пазари, но той е в услуга на монополистите от цял свят. Никой частник, освен мулти милиардер, не може да излезе конкурентно на световния пазар с традиционно изделие, срещу него ще има дъмпинг, монопол, ембарго и пр.... Вземете сглобяваната у нас лека кола „Голямата стена”, Китай инвестира, за да получи достъп до пазара на ЕС ! Получи го, но се оказва, че отработените газове са извън евронормите, да допуснем, че това се преодолее, но после евромонополистите в автомобилостроенето, ще  искат при работа двигателя да пее „Зайченцето бяло” !? Сега приемете, че сте направили с големи усилия и лихвени заеми малко магазинче, до вас отварят огромен западнофинансиран  МОЛ, как ще се конкурирате и с кого !?  Схващате ли какво значи
неолиберална свобода ? Разбирате ли, защо частното и личното в България е възможно само в собствената тоалетната ! Хотелче, бърдаче може евентуално да направите, но не и производство за световния пазар, който отдавна е зает и разпределен монополно ! Тук там, някой става поддоставчик на западна, монополна фирма, инвестира, но той няма никаква сигурност за месец напред и това, че няма да бъде подменен !
          България скочи в дивия капитализъм с пълна, държавна собственост почти над всичко ! Никой нямаше натрупани пари, влоговете се контролираха и знаеха, милионерите бяха на пръстите на едната ръка ! Възниква въпроса, защо печалившите производства не останаха държавни !? Някой ще каже, че сме имали държавен дълг, трябва да се знае, че само складовата наличност на държавните фирми, значително надвишаваше прословутия дълг ! Защо не се премина към държавен капитализъм,
който съществува в много държави !? Отворете и вътрешните препратки, прочетете :
 http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299
           Отговора на този въпрос е елементарен, защото нямаше да може да се краде, да се формира олигархична мафия и някои да станат приказно богати за 24 часа ! Добре, станаха, но защо не развиват нищо, защо няма промишленост и работни места, а реално губят парите си от инфлацията !? Защо държавата не си върне и възстанови поне някои от производствата, разпределенията и пр...!?
Извода е повече от зловещ, защото днешните управляващи, не искат да има държава, умишлено и усърдно ликвидират България !

image

image



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - На първо време, с каква продължи...
15.02.2016 00:44
На първо време, с каква продължителност не може да се каже, трябва да съществуват и двата вида собственост с преобладаваща държавна собственост в естествените монополи, в останалите монополи, в основните индустриални отрасли.
цитирай
2. dedenze - Такава е и световната тенденция kvg55 !
15.02.2016 01:37
Даже САЩ правят завой в тази посока принудени от обстоятелствата и факта, че имат бойно оръжие в домовете си, там неолиберализъм и партийна мафиотщина няма !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477244
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930