Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2014 18:45 - Бизнеса и експроприацията
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 1518 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 13.12.2014 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Кой бизнес е почтен, наивно определение сигурно може да се даде сравнително лесно ? Такъв, който плаща добре и редовно на работниците, който осигурява добри и безопасни условия на труд, който редовно внася данъци в хазната и не ги укрива, който няма двойно счетоводство, който извършва разрешени от закона производства и услуги, който не подвежда потребителите, който произвежда и отговаря за качествен продукт и пр.... За съжаление, такъв бизнес в България почти е невъзможен, за което решаваща заслуга има управляващата политическа класа ! Не обичам голословни и необосновани твърдения, затова ще се опитам да поясня:
           В България днес живеят 6,3 милиона българи, от които 2,2 милиона пенсионери , 0,4 милиона неработоспособни инвалиди ! Освен това над 40% от хората са под прага на бедността, казано по друг начин, това са „живите мъртви”. Тази статистика показва, че България не може да бъде самостоятелна, независима, пазарна единица за новите технологии и масови, автоматизирани производства! Промишлено, конкурентно производство на нещо, може да има само при интегрирано, кооперирано производство с водещи фирми, имащи завоюван, утвърден пазар! Развитието на самостоятелно такова, изисква големи, дългосрочни инвестиции и дотации, което е възможно само с държавно участие, защита и финансиране ! Същото се отнася за земеделието и скотовъдството, което беше разграбено, раздробено и върнато на първобитното, неконкурентно ниво преди 1944 г., лишено от средства за напояване,  ранно, безпочвено отглеждане на зеленчуци, трайни и качествени плодове и пр.... Българската търговия е разпокъсана и почти ликвидирана от огромните, мощни вериги от западни магазини. Много труд, заеми и частни инвестиции се направиха в туризма и хотелиерството, но липсата на собствена земеделска, производствена база, европейските директиви, цените на енергия, горива ги прави неконкурентни, неизгодни даже и за нас, стотици хиляди българи почиват в Турция, Гърция .... Всичко описано е „бял” кахър, пред продажбата на държавните банки, раждането до днес на кредитни милионери, наливането и загубата на държавни пари в частни банки, предаването на националните интереси !
           В годините на прехода т.н. български бизнес, стана олигархичен и политичеси зависим, капитализма от най- див, човеконенавистнически тип! Той притежава медиите, чрез които печели най-много, като си осигурява отлично затъмнение и комфорт!
http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2014/11/26/anonimnostta.1317066
          За 25 години, няма излъчено предаване за значим, печаливш, български бизнес, особено в производствената сфера! Няма официални данни, политиците твърдят, че депозитите в банки регистрирани в България на физически лица, надхвърлят 80 милиарда лева!? Знаем, че особено крупните суми, придобити по съмнителен начин са в други банки и офшорни зони по света, до които държавата и правосъдието нямат достъп ! Естествено възниква въпроса на кого са тези пари, при горните социални данни и покупателни възможности !? Мнозина от тези хора отлично се знаят, могат да се разпознаят и по вторични белези, те са напълно, конституционно и правно защитени! Частната собственост е неприкосновена, но ако е придобита и се придобива по престъпен начин, какво трябва да се направи !? Как трябва да се постъпи, когато частният собственик убива работниците си, на които плаща по 300-400 лева месечно, а той печели милиони, после подхвърля обезщетения по 10000 лева !? Какво трябва да се направи с печалбарите от хазарт, дрога, проституция, продажба на национални интереси!? Как се постъпва с частна банка, ограбила спестяванията на хората и ги дала в ръцете на кредитни милионери, докога!? Отговора е известен от историята, когато от лакомия и алчност, си се превърнал в капиталистическо чудовище, трябва незаконно придобитото да се експроприира, а извършителя да се постави зад решетките, да се покаже публично пред хората, а що не, при крупни престъпления да се ликвидира ! Димутрацията твърди, че най- лошото действие след  9.9.1944 г. е експроприацията на частната собственост, но ако тази собственост е била придобита по днешния, престъпен начин и одържавяването и, е било напълно правилно! Просто казано, български, частни бизнесмени, не се забогатява за ден-два, не за сметка на зверска експлоатация, не за сметка живота на хората, не за сметка на безработицата, печалбите и ликвидацията на България! Който не го разбира, трябва да знае, че има възмездие, експроприация от които и престъпната ни Конституция не може да ви защити!
http://dedenze.blog.bg/history/2014/11/27/eh-tozi-bylgarski-chlen.1317417
          За 25 години политическата класа на прехода превърна България в зависима, колониална държава, бананова република в която няма банани, живееща на помощи и заеми ! Виновниците са на свобода, знаеме ги поименно, знаеме, какво и как са извършили, предполагаме срещу какво! Т.н. частен, бизнес сектор се разви основно в сивата икономика, хазарт, проституция, наркотици... ! Появи се и политически, слугинажен, марионетен и продажен бизнес, купени хора, прокарващи чужди интереси и „ценности” чрез хиляди НПО финансирани отвън, основно от САЩ ! На практика, над българите се извършва нечуван по мащаб геноцид, от малцинство продажници над останалите българи ! Въпроса е, какво може днес да се направи и спаси, по какъв начин !?
           Първи са политическите действия против партийната вакханалия:
http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2014/11/19/partiinata-vakhanaliia.1315215
http://dedenze.blog.bg/history/2014/08/17/drugiiat-pyt.1290024
http://dedenze.blog.bg/biznes/2014/07/12/neoliberalizym-modernata-biznes-dalavera.1280329
http://dedenze.blog.bg/novini/2014/06/06/prestypni-postulati-v-bg-politikata.1271060
http://dedenze.blog.bg/history/2014/05/28/istoricheski-zakonovi-greshki-oporochavashti-izborite.1268867


          Описаното трябва да се осмисли и реализира на практика, когато имаме НС без партийни групи, избрано мажоритарно, нова Конституция, може да започне последователното възстановяване на българската икономика, във всички печаливши за държавата и хората сфери! Само тогава, може да се търси сметка и отговорност на всички родни еничари, довели до днешната Национална Катастрофа! Прохождащият, частен бизнес, трябва да бъде защитен и стимулиран държавно, да бъде израз на чест и почтеност, да спре имиграцията и безработицата ! Още не е късно, може да се постигне с разбирането и усилията на всички, мирния път е чрез наложен на политиците референдум с ясно и точно формулирани искания и промени, преди заличаването на България и българската народност !


image



                Голяма част, от това техническо чудо, се унищожи от димутрацията, до днес продава електроенергия за 4 ст./ квч , сега частните централки на ВЕИ са на мода, с 20 ПЪТИ по -скъпа енергия, не се ли срамувате ? Не се ли срамувате от избраните от вас Президент, Правителството, НС, защо избирате димутрати и то само с вот ДА, за НЕ нямате право, няма такава бюлетина!? Може ли да печелиш от нещастието и унищожението на народа и Родината си, да имаш чиста съвест, да спиш спокойно !?
dedenze.blog.bg/novini/2014/09/27/energetikata-triabva-da-falira.1300492
dedenze.blog.bg/history/2014/11/17/kak-i-zashto-se-likvidira-promishlenoto-proizvodstvo-v-bylga.1314679




Гласувай:
4



1. dedenze - О, тук вече се е изцвъкал т.н. Минев !?
11.12.2014 19:11
Той навярно е голям, евроатлантически бизнесмен и разбирач, затова пише минуси наред ! Боже, кога ще си събереш вересиите !?
цитирай
2. troika - Смешки
14.12.2014 14:24
Аз пък познавам хора почнали от нулата, без партийни и други подкрепи и направили предприятия изнасящи за стотици милиони в чужбина.
цитирай
3. dedenze - Слава Богу, че има и такива troika ! Сигурно има !
14.12.2014 15:02
Аз също зная един, който приватизира фармацевтиката, стана милионер и продава лекарствата, които произвежда по скъпо в Родината си отколкото на съседните държави ! ? Зная как бяха унищожени и разграбени над 3000 завода и предприятия, като процеса продължава и днес! 3 милиона имигранти и 15% безработни никак не са смешни и с фактите, смешки не бива да се правят !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481582
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930