Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2013 12:52 - Българската, частна фармацевтика
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 3479 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 30.10.2013 13:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

             След 24 години на „демократичен преход” и лов на риба в мътна вода с непозволени средства, почти всичко премина в мечтаните, частни ръце. Никой не може да обясни, защо печеливши производства и отрасли, трябваше да бъдат приватизирани и много от тях ликвидирани по този начин. Още по-малко такива, добре печелещи, пряко свързани с живота и здравето на хората. Всичко се извършваше тихо, тайно и под масата, като успешното разкриване на далаверите и хватките е свързано с нов модерен героизъм. Нищо, че уж живеем в века на комуникациите, гласността, свободата на словото и информацията, „демокрацията”. Един, голям, горчив хап е и приватизацията на българската фармацевтика,  започнала през 1995 година. Резултата днес е очеваден, приватизираната фармацевтика добре печели монополно, произвежда и продава елементарни лекарства в България на най- високите цени в света, значително по- високи от експортните!? Трудно се разбира на кого реално е собствеността, намесени са офшорни фирми, чужди финансови институции, участия, препродажби и пр....Ако се направи анализ на разходите от НЗОК за лекарства, категорично се вижда, че основната част е за внос от други външни производители!? Идеолозите, проводниците на прехода и чуждите интереси в хор заявяват, че това е пазарна икономика, базирана на частната инициатива. Действителността обаче е съвсем друга, въпросните частни фармацевтични предприятия завладяха и подчиниха аптеките разпределители, купиха и чиновниците на НЗОК. Тази работа се извършва тихо, безконтролно, на четири очи и годни за подкупният, български съд доказателства е абсурд да се съберат! С помощта на рекламата и човешката наивност, подмениха лекарствените средства с билкови субстанции и хранителни добавки, не разработват нови продукти и само подменят названията на традиционните стари. Последствията са повече от катастрофални ! От износител на лекарства и медицински средства и пособия, България стана вносител !? Евроатлантическите, чужди интереси на нашите „партньори” се постигнаха напълно, даже в сферата на фармацията ги надминаха, разбира се само за наша сметка!
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=123055

 

         Нямам никакъв достъп до секретните, престъпни и пикатни подробности, не е и нужно просто трябва да четеш, слушаш и гледаш. Безплатното ползуване на медицинско обслужване записано в Конституцията е едно, доста цинично пожелание. Реално здравеопазването стана платено, освен здравните вноски се заплаща прегледа, анализите, изследванията. Не дай Боже, да се налага болнична помощ, тогава от къщи, трябва да си носим почти всички консумативи, инструменти и помощни средства, скоро ще внасяме и лекари !
          Сега за хората, които още не са разбрали за какво става дума, ще дам един малък, разбираем пример: След приватизацията на Трояфарма от аптеките изчезнаха и три евтини, ефективни и популярни лекарства, не бяха заменени и с аналози, ще бъда много благодарен ако някой знае защо!?
           Granofurin H –  зелен разтвор за лечение на устната кухина, против афти, парадонтоза, наранявания и пр...
           Rinofuracin – капки за нос, мощно средство против хрема, действуващо за минути след приложението.
           Laevo kort – спрей съдържащ хидрокортизон, лекуващ кожни инфекции, екземи, дерматити, алергични кожни реакции, декубитални рани, ужилвания от насекоми (особено ефективен за стършели).
           Това показва ясно отношението на частната фармацевтика към лекарствените нужди на хората, едва ли са нужни повече примери и не е само Трояфарма ! Унищожението на родната фармацевтична промишленост е само един от елементите на геноцида и ликвидацията на България !

 


imageimage



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477514
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930