Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2013 18:40 - Чакат да падне тавана !
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 5416 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 11.06.2013 11:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          Този народен израз е добре познат на всички, другия подобен е - да получиш от умрял писмо. След избухването на „демокрацията” и унищожаването на родните производства, като бездомни, гладни кучета зачакахме ЕС, МВФ, САЩ, „инвеститори” и родни бизнесмени да ги възродят. Да, ама не, не се получи, защото т.н. бизнес, най- малко иска да се главоболи с производства, да създава поминък и обща печалба, още повече, когато може да ви вземе паричките значително по- лесно с охрана, застраховане, дрога, лихва, ВЕИ, търговия, разпределение, медии, комуникации и пр.... Резултата е заслепяващ и водещ до умопомрачение и самопалежи, описал съм го в над 100 постинга подробно. Основната заслуга за това, дължим на западното внушение и продажността на нашата политическа класа, която направи с цел геноцид и грабеж, държавното производство безперспективно, мръсно, неефективно и лошо! Ето как се котира в света и каква перспектива има то в най- развитите страни и преценете сами, кой и защо ви лъже:
 
http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika-broi-6-2012/1351-golyamoto-zavrashtane-na-darzhavniya-kapitalizam
        Тук ще се спра на една, отколешна, българска мечта за родно, автомобилно производство. Трудно е, изисква пазари, ниска себестойност, висока надеждност, безопасност и пр.... До сега сме минали през десетки лицензии и пак не става. Наскоро Бойко Борисов преля вода на завода „Литекс – мотърс” в който ще се произвежда китайската „Голяма стена”.  Явно водата в менчето е била мръсна, както се вижда от фотоса, изцапа не само гуменките на премиера, но и обрече начинанието на неуспех. Цената на тези коли е непосилна за българите, а европейците си имат много, много по добри за тези пари !? С разни хватки, може би се очакват държавни поръчки, държавния сектор да се оборудва с тях, неизвестно какво още !?

image

        Нека се обърнем първо към перспективите, технологиите и тенденциите в автомобилостроенето. Всеизвестен факт е, че в рамките на 40-50 години фосилните горива ще се изчерпят, населението ще нарастне до 25-30 милиарда, при което изхранването, ще става все по- трудно, от което следва, че новите, заместващи биогорива също не са перспективни. Остава енергията получена от АЕЦ, затова сега се подновява масовият им строеж! Превозните средства ще бъдат електрически или в най- добрия случай хибридни ! Освен екологичните предимства, тези автомобили могат да се управляват прецизно с пълната мощ и постижения на електрониката. Класическите, постояннотокови двигатели при тегло около 20 кг. имат въртящ момент до 10 Нм при 3000 оборота, което спокойно може да задвижи еднотонна кола. При същото тегло, стъпковите ел. двигатели развиват 10 пъти по- голям въртящ момент и не изискват трансмисия! Недостатъка е , че с тях не може да се осигури генераторно спиране, но вече има твърдения в научните среди, че това е постигнато. Новите, акумулаторни батерии гонят тегло 10 пъти по- ниско от оловните, при два пъти по дълъг живот и брой цикли на зареждане. Отворете си мобилния телефон, там носите със себе  си акумулаторче с 5 ватчаса мощност! Да оставим за момент автомобилите, по света успешно се продават ел. тротинетки, велосипеди, триколки и пр....
         В тези нови неща, къде сме ние българите – определено под кривата, партийна круша. Частният т.н. „бизнес” не е в състояние да го направи, няма нужните средства, специалисти, знания и желание за рискови, конкурентни инвестиции ! При отговорно мислене и общи национални цели, това е наложително и напълно възможно, трябва да се финансира и реализира от държавата, а после да и носи подобаваща печалба. Има фирми, които и сега предлагат частични решения за преоборудване на стари коли на електрическа тяга. В соца произвеждахме голяма гама постояннотокови ел. двигатели, включително и японски лиценз на Фанук , стъпкови ел двигатели и пр.... При наличие на ясна и твърда, държавна политика има специалисти, опит и възможности за такова производство. Имаме българско олово, цинк и производители на акумулатори, нищо че в началото, няма да са най- леки и ефективни ! Днес с всеки UPS, внасяме от Китай и 5 амперчасови, малки, оловни акумулатори, точно те се използуват и за ел. тротинетките и велосипедите, развиващи до 30 км в час и пробег 25 км с едно зареждане ! Освен магистралите трябва и верига от автоматични, зарядни станции, които не са в приоритета на частния бизнес ! Днес плачем, че заради лакомията на политиците и енергийните далавери имаме свръхпроизводство на скъпа електроенергия. По- горе изложеното, съдържа решението и на този проблем. Медиите твърдят, че вече по пътищата на България, се движат около 40 електромобила !? Кого и какво чакате родни политици и управляващи, ако не знаете как и какво- питайте ? Нямате пари, по понятни причини хазната винаги е празна, за такова дело съм сигурен, че може народа, този който тъпчете 24 години да ви даде назаем, ако до тогава умишлено не фалирате банките в които си държи спестяванията!? Защото, ако утре „тавана падне”, ще утрепе първо вас!  В целия цивилизован свят има печаливщи, държавни производства, направете го и тук, преди да ви пометем с народна „обич и уважение” !

       image


Това е българско творение с мотоциклет, лесно може да стане с електродвигател !


imageimage
image



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Супер
10.06.2013 19:57
постинг приятелче! Brawo!
цитирай
2. dedenze - Благодаря aip55 !
10.06.2013 20:54
Радва ме твоята оценка ! Забързаните хора подминават без да разбират, че бързат заникъде !
цитирай
3. nrd - Поздрави
13.06.2013 09:03
Хресва ми!
цитирай
4. dedenze - Благодаря nrd !
13.06.2013 12:15
Дано повече го прочетат и харесат, тогава може и ние да си имаме електромобили?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468406
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031