Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2011 13:43 - Спасение ли е златото
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 1268 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.10.2011 09:32


 

         В последните години ценните метали увеличиха цената си 3 – 4 пъти. Почти няма друга инвестиция с подобна доходност. Вече се появиха банки, фирми и финансови съветници, които ни поясняват, че това е една от най- добрите инвестиции в дългосрочен план.

 

         Ще кажете, обеднелите българи не се интересуват от тези неща!? Не бива да пропускаме, че далеч не всички са бедни. Новобогаташите вече купуват чисто (инвестиционно) злато в порядъка 10- 20 -30 килограма(тук в България) . За по- бедните има и по- малки разфасовки – като една четвъртинка от тройунция (31,1 гр). Купувай народе, това е хита сега ! Даже има и „ документални филми” в които се издига хипотезата, че разумният човек е създаден от извънземни цивилизации, чрез генно инженерство за да бъде използуван за добив на ценни метали !? Имали са голяма нужда от тях и така по- развитите древни са били обучавани и „модифицирани” в добива и обработката, както и в подчинение на боговете.

 

          В съвременния свят тези ценни метали се добиват в промишлени количества, стотици тонове годишно, с модерни средства. Влагат се в почти всички електронни изделия, заради топло и електропроводността, устойчивостта на корозия и пр... Преди стотина и повече години са били и главно разменно и платежно средство. На банкнотите е пишело, че имат златно покритие и всеки може да получи равностойността в злато. След това текста се заменя „ с всички активи на банката”, а днес и подобен текст няма. Т.е. днешните пари нямат никакво покритие. Модерните, финансови хватки, водят до постоянна инфлация и печатане на пари без покритие. Това е базата на световната финансова криза. Но не мислете, че това се извършва от всеки и хаотично, има прослойка от хора в ръцете на които е т.н. световен финансов капитал. Те определят и диктуват кризите и модата в света. Пак същите, сега ни съветват да спасим парите си- купувайки злато, грижат се за хората ! Това, което не ни казват и никога не поясняват, че същите определят и цената на ценните метали. Когато много хора превърнат парите си в злато, плащат на трезори за съхранение или го крият по домовете, тогава цената „пазарно” може да падне 2 - 3 пъти, за време достатъчно да ви накара да продавате от нужда!? В света на капитала това е една стара, „стандартна” процедура.

 

        Промяната на платежните средства и техният вид не могат да решат проблемите в които е затънало човечеството! Спасение може да има само, ако сегашната монетарна, парична система се промени. Бавно, но сигурно, светът върви натам !


image

         image




Тагове:   злато,   инвестиции,   заблуди,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476474
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930