Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2015 14:53 - Защо българите сме пасивни !?
Автор: dedenze Категория: Забавление   
Прочетен: 3012 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 11.05.2015 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

        Защо допускаме да ни унищожават, управляват еничари, продажници и нискоинтелигентни хора ?! За яснота първо ще ви разкажа един виц, а после ще направим изводите и анализа:
       „Двама сънародници се облекчават във всеизвестния, масов, клекалищен, национален, селски, двукабинков кенеф с общ прогнил дъсчен под. Изведнъж дъските се чупят и двамата пропадат отвратително до шия в екскрементите. По- височкият първи се окопитил и вика :

- Давай да правим нещо, да се махаме оттука !
По- нисичкия с масимално вдигната глава, се е повдигнал на пръсти, а нечистотиите стигат до устните му. Гледа ужасено и шепти:
- Не мърдай, тихо, не прави вълнички !...”

 

 

 
image
image

Беше - стана !

 

 

         Ето и анализа: Този виц разказан на цивилизован човек, трябва да се поясни, защото иначе не може да се разбере. Първо защо пода е дървен и как отходната яма е прост изкоп директно под него? Като се напълни какво се прави, какво става с фекалните води !? Обикновено кенефът се изгражда близо до оградата със съседа, далече от къщата. Самите кабинки са леки, дървени за да могат лесно да се преместват на 2-3 метра, над нов изкоп при запълване на предишния. Старият се зарива с почва и след година две на това място бурно и екологично растат всякакви овошки, зеленчуци и култури. Извода тук е, че българинът е особено мързелив по отношение на естетика, порядък, хигиена, миризми и външен вид, защото те не му носят директно и лично пари! Той не заделя време и средства за наука, проучване, строи и живее на места, където има свлачища, висока подпочвена вода, опасност от наводнение, живее ден за ден ...
         Същото се отнася и за обществения живот, общата собственост и държавното устройство. Той чака някой друг да го направи, да го устрои и осигури ! Интелектуалният и научен труд за него не съществува, той е лъжа и измама, не признава авторитети и способности, като слага знак на равенство по биологичен принцип – „всеки ходи до кенефа” ! Обича и поддържа всеки вожд, който му обещава личен келепир и далавера! Когато обаче се счупи дъската, за която сам си е виновен, затъва до шия, пищи, оревава и вика за помощ, става активен ! НО, само по- височките дами и господа, по нисичките изпадат в хибернация и горещо молят – не правете вълнички !?



 

imageimage

           Има и съвременно евроатлантическо развитие
! Пиша в категория забавление но май няма да ви е забавно и смешно !






Гласувай:
8



1. mileidi46 - Много нагледно това със селският, , ...
10.05.2015 15:42
Много нагледно това със селският ,,нужник"..:))
...
А какво би станало,ако тоя,вечно мрънкащ и вечно обвиняващ някого за виновен за дерта си..запретне ръкави и си почисти двора и къщата по порядки,за които има мнооооого претенции????
цитирай
2. dedenze - Сложен въпрос скъпа mileidi46 !
10.05.2015 15:47
Навярно ще ни помислят за гърци, сърби или други , но не и за българи ...!?
цитирай
3. nikikm - Деде,
12.05.2015 22:17
този път си паднал в онова,дето си го описал! Примитивният клозет си е екологичен,макар и да не се вписва в съвременната ценностна система за урбанистична култура! Съвременният кенеф е с висок разход на вода и химикали,които в световен мащаб тровят природата и я карат към катаклизъм,но...някакси с оня е неприятно,мирише и...ще ни се подиграват,ако го кажем!Е,аз го казвам и приемам върху себе си!Както и яденето на чесън примерно!И не ми пука,кой какво ще каже,защото,ТЕ ЗАТРИВАТ СВЕТА! И ТОВА Е ВАЖНОТО! Иначе,в природата няма мръсно,една хранителна верига сме с животните и растенията,мръсното е човешка категория!В случая нямам впредвид съвремениците да живеем в лайна и мръсотия,макар това със сигурност ще засили имунната ни система и ще вкара в ход естествения подбор,като резултатът ще увеличение на жизненост и потенциал в популацията на хората! Та,да не се правим на по-големи от Майката природа,която ни е създала и не е предвидила да се къпем или да ядем от чинии,нито пък, МКВ фурни и пр.,но да се опитаме да живеем в съзвучие с нея,да изхвърлим химията,да не се поддаваме на клишета и да разсъждаваме! Поздрави деде!
цитирай
4. dedenze - Имаш известно основание в екочастта nikikm, но летят мушици и папатаци!
13.05.2015 00:20
Има и по големи "зверове", има и естетика която дава облика на цивилизацията! Връщане към природата да но внимателно и цивилизовато ! В тази връзка има нещо полезно и в турското робство, научили са ни да си мием задника, че и европата ! Все пак в постинга става дума за българската пасивност и от какво е продиктувана - вълничките, вълничките, до там ни е стигнало, миг и край ...
цитирай
5. nikikm - Е, аз казах,
13.05.2015 21:56
че съвременниците не трябва да живеем.. и пр. Нали? Яд ме е,като се насажда комплекс на малоценност у българите,за това,че имали дървени нужници,сиреч са прости и пр. Ако съм на село,ще имам такъв нужник! Стига залитания! Нашите владетели са имали бани с подово отопление и в стените и са се къпели ...много преди Плиска и Преслав,до като френските крале са носели перуки,да не им лазят въшките на челата и са смятали водата за отровноопасна-17,18 в. За лайняната Темза,това е българско наименование,да не пиша! И сега ко,да се къпем всеки ден,щото така било цивилизовано,да не ядем шкембе чорба,щото ЧЕСЪНЪТ,НАШИЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ,НА ЗДРАВЕТО И ИМУНОЗАЩИТАТА,МИРИШЕЛ! Кое е полезно,мълчание!Айде,що... и пр.
Да се надявам,че си ми разбрал позицията,пък извинявай за ..речника!
цитирай
6. dedenze - Разбирам ядът ти nikikm и го споделям!
14.05.2015 10:46
Но не съм привърженик на фалшивия позитивизъм, който води до идиотизъм ! В храненето, чесъна, сланината, дрискането сме силни, но тези неща не правят народност и историческа значимост! Крайно слаби и пасивни сме в ума, единството, в общите работи и цели ! Радваме се на шопският бисер "Най- мразим да мислим !" Затова ЕС и другите хиени ни хапнаха за закуска с песни и танци !
цитирай
7. nikikm - Грешка!
14.05.2015 21:23
dedenze написа:
Но не съм привърженик на фалшивия позитивизъм, който води до идиотизъм ! В храненето, чесъна, сланината, дрискането сме силни, но тези неща не правят народност и историческа значимост! Крайно слаби и пасивни сме в ума, единството, в общите работи и цели ! Радваме се на шопският бисер "Най- мразим да мислим !" Затова ЕС и другите хиени ни хапнаха за закуска с песни и танци !


За първи път ти го казвам,но този път грешиш,дори в отговорът ти виждам неща,които обиждат! Не си наясно с историята и..с чесъна!Нещата нуе са такива каквито изглеждат! Бонус: лайната не са толкова вредни,както храната от Мк Доналдс или веригите магазини! От там само хубаво изглеждащ и апетитно миришещ рак! Хубаво и полезно са две различни неща и здравето не признава мода! Пък ти както знаеш! То и от обща култура да ти кажа,навремето Русо не напразно е казал:"Назад към природата!" Поздрави деде!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466763
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031