Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2014 18:21 - Кошмарът
Автор: dedenze Категория: Забавление   
Прочетен: 1106 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 24.12.2014 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


            С последни сили, Жоро се добра до входната врата, в тъмното едва уцели ключалката , влезе в тясното коридорче и се свлече на пода, нямаше сили за повече...
            Трети месец ги обучаваха американци на новите им танкове, бяха ги мобилизирали, до днес се псуваше на баща и майка, кой го би по- главата да каже, че знае малко английски. Голямата тухла с инструкции, вече я знаеше наизуст, но за да вземе изпита, си беше нарисувал пищови по цялото тяло! Неуспеха се наказваше с карцер и лишаване от храна. Танковете бяха бъкани със сателитни телефони, електроника, екрани, химически тоалетни, монетни автомати, сексшоп, бомби и всякакви глупости, предназначението на които и американците не помнеха. Спомни си, как на ученията им хвърлиха коктейл Молотов, а командира търси и чете десет минути инструкциите, преди да даде команда за евакуация! Люка се беше нагорещил така, че още не му е зараснала пришката на задника. Никой не го пита, иска или не да воюва, Правителството на Борисов обяви война на Русия, по нареждане на НАТО, мобилизира наборите, които бяха служили в казармата преди демокрацията, отказа се наказваше с разстрел! Беше повече от страшно, сраженията можеха да избухнат всеки момент, ученията да преминат в бой, така и стана! След  4 часов полет, ги хвърлиха заедно с танковете в безкрайната, руска степ и придвижването към фронта започна ! Танковите екипажи имаха американски командири, които непрестанно дъвчеха дъвка, хилеха се и говореха гръмогласни тъпотии, пушеха електронни цигари, бяха платени отлично, но ги гонеше шубето и си пазеха живота. Тъпчеха се с трансквиланти за смелост и настроение, фалшиво подпяваха досадната песничка "Янки дудъл". Заливайки се от смях, техния водач обяви слушайки СNN, че Путин отправя призив да напуснат руската територия, като пропуска думите „много ви моля” ! След час формацията от танкове се сгъсти, никъде не се чуваше стрелба, явно още не бяха стигнали фронтовата линия! Изведнъж настъпи мъртва тишина и танковете спряха, всичко работещо с електричество беше мъртво! Командира изпищя „Дръжте се, това е електромагнитен импулс на ядрен взрив!”, замириса лошо и силно, явно се беше изпуснал в гащите, мъртвилото продължи още десетина минути, но взрив нямаше ! Някой отвори внимателно люка, от далечината се чу бръмчене на стар, витлов самолет, зазвуча детската песничка „Цып, цып мои цыплятки” !  Двуплощника пръскаше някакъв препарат и хвърляше бюлетини с образа на Путин, засмян и размахал ръка в съчетание на три тръста с признато, международно, глобализирано значение. Командира фъкаше мадъри наляво и дясно,четеше текста на английски:
          „ Уважаеми, прескъпи завоеватели и нарушители на въздушното и териториално пространство на Русия, за ваша сигурност сте обработени с безвреден, химически коктейл, който ще ви донесе неудържимо веселие и доброта! Ако  искате да спрете действието му, моля посетете пунктовете, осветени денонощно в лилаво ! Там  това, ще бъде премахнато безопасно с антидот - руски самогон (ракия), приет залпом (на екс), ще бъдете хигиенизирани и отправени организирано по родните места без санкции ! Първите количества с този антидот вече са хвърлени над обработените антивоенно Вашингтон, Ню Йорк, Лондон, Париж .... много хора не искат да го приемат, не насилваме никого, радостното и безгрижно състояние, продължава безвредно 2-3 години в зависимост от здравето на човека ! Поздрави от Президента на Руската Федерация – Путин !”
          Слаба, лилава светлина се процеждаше в коридорчето, спомни си, че жената купи такава енергоспестяваща, китайска лампичка !? В това време грапава, мокра четка премина през лицето му, а бяха писали че антидота е само ракия. О, Боже, та това беше езика на помияра, който децата приютиха миналата седмица !? От якето се носеше силен мирис на нелегална „каменарка”, която капеше по пода, най после откри антидота, отпи широка глътка и изпадна в абстиненция. Денят дойде с болезнено, ослепяващо слънце, съпругата го гледаше критично, войнствено с ужас и отвръщение. Премина край него безмълвно, нервно и решително, за да отиде на 10 часовата си работа, за 300 лева на месец ! Жоро стъпи уверено на крака, добра се до спалнята, извади от гардероба синята, военна книжка, излезе на балкона и я запали !

 

 

           image

image

 







Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466813
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031