Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 20:06 - Приказка за последните прасенца
Автор: dedenze Категория: Забавление   
Прочетен: 2113 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 25.06.2013 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Това е продължение на тази по- стара приказка:
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2013/03/08/prikazka-za-sedemte-prasenca.1062241


           Изборите минаха криво- ляво, всички обявиха че са ги спечелили , но не могат да обяснят, как и защо !? Бяха останали само 4 партийни водача, народните вълци изядоха другите напълно и безвъзвратно, партиите им опустяха, гласуващите изобщо за партийни прасенца, спаднаха под половината възможни. Във въздуха се носеше вонята на конституционен провал и леш. Част от симпатизантите, яли от златната копанка и подследствени партийци, семейно стегнаха куфарите. Първи взе думата генерал Буда водач на прасенцата гробари, обръщайки се безцеремонно към останалите три:
           - Вие водите мръсна, компроматна война срещу моята партия, мътите водата и нарушихте избирателния закон, но народа ме иска и обича, защото съм носител на величието и прогреса! Аз съм победител и не мога да бъда втори, камо ли трети!- останалите прасенца запищяха в хор:
           - А да те видим, като си победител с кого ще направиш правителство, кой ще те подкрепи, ние всички те ненавиждаме, мразим и нещем, заедно сме болшинство! Цецо е с единия крак в пандела, Фиди, която обяснявяше строежа на атома,  от 4 месеца почти не се храни, Коки и Миро те предадоха ачик, сега Цацата ще поиска и на теб имунитета, ще ти покаже как се лети с хеликоптерчета и самолетчета за кеф !?
           Прасенцето Буда скочи поривисто със стиснати копитца , сърцето и кръвното го мъчеха все повече, трябваше още преди година да изколи останалите и да ги даде на вълците за корбан, ама пустите американци не се съгласиха, заради гафа с шистовия газ, че и за Белене, бяха осигурили парите и договора с канадските реактори !
           - Свършено е с вас, ясно стана, че и Боленчо ви подкрепя, ние напускаме парламента и искаме „Велико народно” събрание, със задължително поименно и явно гласуване, тогава ще видим кой кого ! Май всички плачете за монархия с цар без аристократичен произход, имате го ! - фръцна се гордо, подаде твърд знак на подчинените и напуснаха ! Няколко часа по- късно в правителствените фитнес центрове с уиски и пура в ръка, му преливаха венозно нещо за здраве и дълголетие.
           В същото време Болен, чу по радиото, че го обвиняват в тройна коалиция, с БСП и ДПС при което неговите симпатизанти заплакаха от мъка. Скочи разярено, отиде до микрофоните, размаха си книгата и силно изгрухтя, знаейки че го излъчват в ефир:
           - Аз не съм със никого, освен със себе си и то не винаги, но аз ще бъда вашия кошмар, от който ще се напикавате насън ! – захапа квестора, че не му прави път и напусна, след него тръгнаха и подгласниците.
          Първи наруши гробното мълчание Смехурко, той не беше очаквал толкова гласове, имаше си отлично платена, европейска работа и сега реално не знаеше какво да прави ? Един, два гласа не им стигаха с ДПС да управляват, не че бяха свестни партньори, трябваше да им пусне сектор от златната копаня, друг избор нямаше. За привилегията да се храниш от златната копаня, трябва да се правят всички видове компромиси. Най- трудно беше да котка Болен, а той с всеки изминал ден ставаше все по- зле, но без него кворум няма !? Оценяваше, че Буда постъпи блестящо, някой отвън го е посъветвал и обещал достатъчно пари за всички, докъто не са в парламента ! Сега договаряха примирие и коалиция с вълците, обещаваха им светли бъднини и граждански квоти около копанята, тяхното президентско прасенце, всячески им помагаше, нищо че я закъса с офшорни сметки и богатства, най - много да обяви първата си жена за виновна. Смехурко намести очилцата и решително каза:
           - Тук сме само национално отговорни партии, трябва да запазим парламентаризма, законността и цялостта на златната копаня. Чувате воя на гладните вълци отвън, а на нас ни трябва време. Силовите структури не са наши, мюдюрините също, Пламчето го жертвахме, но едвам успяват да го опазят и скрият! Това е последният ни шанс иначе отиваме директно при Ваньо, помните как квичеше в предишния парламент, ама той си има просторен апартамент в Италия и пр..., а ние само някой друг тук! Тя държавната охрана няма да е вечна, затова предлагам, това което протестиращите вълци неудобряват, ние да го отменяме веднага, даже нека те предложат кого да назначим, че да ни оставят на мира. Ще ходим, ще се извиняваме, ще искаме прошка, ще си посипваме главата с пепел, но трябва на удържим последната, наша власт поне година -две, знаете защо! Казаха ми, че наши издигнати в годините хора, дето им викат олигарси, са готови с дългосрочен, личен заем, достатъчен да запушим пробойните от ВЕИ и социалните плащания. Търсете в противниковия лагер компромати и нередности до четвърто коляно, всеки ден сигнал до медии, съд и прокуратура! Никой и дума да не отваря за мажоритарни избори и пряка демокрация, веднага ще бъде изгонен от копанята и държавата, той и целия му род!
           Обстановката беше тягостна, в очите на партньорите от ДПС, даже се виждаха сълзи. Турчеещото се и умно прасенце Лютомеси, което в целия парламент говореше най- правилно българския език, подаде знак за изказване.
           - Момента е исторически и е въпрос на живот и изяждане, затова ние снемаме всякакви претенции за места, длъжности, постове и привилегии, вие и Пламчо решавайте, ние няма да пречим. От години изучаваме вашата религия, която взе да ни харесва. Предлагаме да постъпим по християнски, с молитва и молба за прошка и дълбоко покаяние, поне докъто се уталожат нещата !
          Всички останали в залата прасенца станаха на крачета и почтително затропкаха. Някой пусна бългаския химн, а Зам. Председателката  Маноли внесе парастас със 120 запалени, църковни свещи , за помен на падналите в политическите борби от всички партии за последните 24 години! Казват, че напоследък е станала религиозна !?

 

 

           

 

imageimageimageimage



Гласувай:
3



1. dedenze - Ха да ви видя сега дали ще познаете !
25.06.2013 22:10
Кой, кое прасенце е !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468098
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031