Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2013 23:28 - Приказка за седемте прасенца
Автор: dedenze Категория: Забавление   
Прочетен: 4755 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 11.03.2013 01:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



  

          Събраха се унили, седем, разноцветни, малки, но добре угоени прасенца. Зурличките им странно и нерадостно висяха, шумно грухтяха и въздишаха. Първо взе думата прасенцето на партията, уж за европейско развитие, което го бяха прекръстили Гробчо, с треперещ и фалциращ гласец каза:
          - Политически, расови, парламентарни представители, събрали сме се по много сериозен повод! Страшни, гладни и бесни вълци, искат да ни вземат храната, да ни изгонят от кочинката, полагаща ни се по Конституция. Да изядат нас, нашите семейства и симпатизанти ! Няма кой да ни защити, събратята, дето им пълнехме копанките, са се изплашили и разбягали сите! Давам квотно думата на червеното прасенце, наричано Смехурко.
          - Вие сте виновни за всичко, уж властта държахте здраво, уж утепахте престъпниците и вълците, оказа се обратното, хранили сте ги тайно, само да не ви закачат. Сега, когато похарчихте всичко и няма храна, само ние може да ви спасим, но при едно условие -пълна избирателна победа. Всяка партия, ще даде на нас по 10% гласове, за да има ново, еднолично управление ! – Не доизрекъл, скочиха всички и заквичаха, най- много квичеше, тъмносиньото прасенце Ванчо:
          - Чуваш ли се, ние толкова проценти не можем да съберем никога, най- много може да дадем 1% !
          - Не става така, хайде да направим коалиция – изгрухтя етническото прасенце – нии вече дадохме жертва, без малко да ни утепат и заколят водача пред всички !
          - Не ставай смешен – скочи наци прасенцето, дето му викаха Болен- вие сте чужди за България и нашата кочина, още повече, водача ви има турско име на хищна птица и едвам го понасяме !
          - В този важен момент за всички, да не се караме, 200 полицаи с нежелание, едвам удържат гладните вълци – мъдро каза светлосиньото прасенце Марти, срещу което се изправи на задни крачка монархическото, специално поканено за съвет и силно изгрухтя:
         - Ти най- малко имаш думата, още повече си нелигитимно, твоя охранен водач си е в кочината на Раковска и тук няма да припари на следващите избори с тъпите си инициативи, лозунги и референдуми. Ние май сме решили да продадем имотите на монарха и да имигрираме в Испания, стига да стигнем до самолета, преди да са ни изяли !
         По прозорците тежко изтропаха и се размазаха няколко, развалени домата и портокала, настъпи тягостна тишина. Навън се чуваше протяжен вой на гладни вълци , сняг нямаше, времето беше топло и ги правеше още по- агресивни.
          - Много от нас имат подобни намерения, ето шефката на нашата, свидна, държавна кочина, излъчена от нас, се готви за Швейцария, но Фалкона е един и на никого, нищо не можем да гарантираме. Виждате какво става навън !? Голяма част от нас, са бивши спортисти и борчета, ще останат тук, няма къде и за кога да ходят, да  търсят нови началници олигарси ! – изплака Гробчо.
          Ванчо с писклив гласец се намеси:
         - Аз и да искам, с тези дъщери няма къде да ходя, парите от мистър 10% и прочие свършиха, е хайде, намаляха. Изпълнихме образцово и творчески плана „Ран –Ът” , лично съм участвувал и вярвам че НАТО и ЦРУ, ще ни защитят, доста им снесохме, пък и си имат безплатни бази тук. За мераклиите, ще взема няколко самолета от Гад Зееви, на мен ще платите, той ми е длъжник и не плямпайте много сред простолюдието. Смехурко, разбрах, че голяма част от твоите, също са готови за изнасяне, проблем няма. Условието е да се съгласите, аз да направя програмно или служебно правитество, както искате го наречете, знаете че съм най- печен в тези работи! – Смехурко се надигна и огледа:
         - Дано не сме пропуснали в бързината някой бръмбар! Не съм съгласен, знаеш, че за 48 часа, ще доведа братушките отново, а те не си поплюват, ще изядат нас и вълците взети заедно, пък и невръстни деца имам, второто е на път ! Аз ще вкарам нови, наши, по неизвестни прасенца, ще хвана поне 30 % и ще си ги контролирам отстрани – „Вълкът сит и прасенцето цяло !” с песни и овации от ПЕС! Фалшивата ти песен Ванчо, отдавна е изпята. Ще ти запазя кочинката в Драгалевци, ще си имаш охрана и Правителствена болница в обслужване на джинса пожизнено, не се бой. Столетницата помни услугите и се отблагодарява на всички!
         - Спрете – изкрещя водача на нацитата, Болен- Аз и моите другари, не сме били хранени от златната копаня, е само един път, изобщо не се брои, когато ме пускахте тайно, да хапвам огризки, срещу услуги! Нататък, аз ще управлявам, знам как и мога! - това внесе смях и ведрост сред всички, весели и закачливи подмятания, неприлични знаци. Изведнъж вратата се отвори с гръм и на прага застана облещено прасенцето, за което всички бяха забравили, от партията по ред и законност – Янчето, като бавно и отчетливо изговори:
         - Кво правите тука бе престъпници, до един, ще ви дам на прокурора ! – Мълчанието, трая секунда, две, след това избухна шумен и спонтанен смях, заля цялата зала. Квиченето беше неистово, във всички тоналности и с нестихваща сила. Янчето се облещи уплашено и помисли, че го подиграват на сексуална основа. Три свине майки, чувайки радостните възгласи, помислиха, че е време за шампанското и внесоха табличките с искрящата течност. Това доведе до нов, по- голям взрив от аплодисменти и възторг !
         Изпустелелите и мършави вълци отвън, чувайки радостната глъчка си помислиха, че са им раздали оръжие, Сталин е възкръснал , а на жандармерията и полицията им е заповядано, да стрелят на месо! Колебливо, започнаха да се разотиват и наговарят, че друг път, ще ядат главните прасенца, сега могат да се задоволят с някой заек или гарга. Беше зимата на 2013 г., кокичетата бяха цъфнали и свинското скоро щеще да се замени с агнешко !

imageimage

 

imageimage
imageimage
imageimage






Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Страхотно си го написал, развесели ...
09.03.2013 14:23
Страхотно си го написал, развесели ме.
цитирай
2. dedenze - Благодаря kasnaprolet9999 !
09.03.2013 14:53
Малко тъжно веселие, по отива за категория политика, но там местни, облъчени прасенца нямат съвест, а камо ли чувство за хумор !
цитирай
3. andrei - Поздрав!
09.03.2013 17:03
Добре...много добре си ги наредил:))))
цитирай
4. dedenze - Благодаря Андрей !
09.03.2013 17:24
Ех да можех и филе "Елена" да спретна от тях, да почерпя хората с истинско, червено, българско винце - Мавруд, тогава цена нямаше да има !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476265
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930