Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2013 14:03 - Лана Дел Рей/музикално творчество
Автор: andri Категория: Видео   
Прочетен: 1657 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 25.09.2013 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                           ЛАНА ДЕЛ РЕЙ  

 

Елизабет Грант, по-известна като Лана Дел Рей, е родена на 21. юни 1986г. в Ню Йорк, но израства в малко и скромно градче. От малка проявява интерес към музиката, затова се записва в църковния и училищния хор. Чичо й я учи да свири на китара и от тогава Лана започва да композира и да пише текстове на песни – първо като на шега, която по-късно става хоби, а накрая и призвание. И тъй като бъдещата звезда не е била от най-контактните деца, музиката се превръща в неин най-верен другар. На 18 Елизабет Грант се мести в Ню Йорк, за да учи метафизика.

Звезден път

Всичко тръгва от една караоке вечер, когато Лана излиза с няколко приятели и те я изпращат на сцената. След изпълнението й всички в заведението са толкова омагьосани от дълбокия й меланхоличен глас, че в първия момент настъпва абсолютна тишина, преди да изригнат ръкоплясканията. След това Лана Дел Рей започва да пее в клубове в Бруклин, където бива забелязана от малка звукозаписна компания. На 20 певицата сключва договор и през 2010г. е готов първият й самостоятелен албум с авторски песни „Лана Дел Рей или Лизи Грант“. За съжаление той така и не излиза извън интернет пространството, тъй като компанията няма достатъчно финанси и сътрудничеството им пропада.

Но тя продължава с писането и композирането и така се ражда първият й бъдещ хит „Video games”. Лана Дел Рей изпраща парчето на няколко звукозаписни компании, но всички й отказват, тъй като им изглежда „прекалено меланхолично и не достатъчно комерсиално“. Затова певицата сама си прави клип към песента от любителски кадри и го качва в интернет. Само за няколко дни посещенията скачат до над милион и тогава Лана е забелязана от друг продуцент, с който сключва договор. През януари 2012г. първият й издаден самостоятелен албум вече е факт - „Born to die“. Същата година Лана Дел Рей печели и награда от БРИТ за пробив в музикалния бизнес.

Днес Лана Дел Рей е сред най-харесваните певици в САЩ, Германия, Австрия, Швейцария, Испания. Участва в телевизионни предавания и музикални фестивали, планира скоро да направи и турне. Изявата й в „Saturday night live” през януари тази година предизвика остри критики към пеенето й – тогава Лана не е в най-върховата си форма и гласът й е по-скоро фалшив. След участието си певицата направи изявление, в което споделя, че като всеки творец и тя има своите слаби моменти. А притеснението от сцената и микрофона допълнително е влошило положението.

Лана Дел Рей има дълбок алтов глас с широк диапазон. В песните й се пее за любов, тъга, носталгия, затова звучат драматично, а за някои дори зловещо. Певицата твърди, че е повлияна от музиканти като Елвис Пресли, Франк Синатра, Боб Дилан, а дори и от Еминем и Бритни Спиърс. Лана твърди, че не би променила стила си, тъй като той я отличава от останалите творци на нейната възраст. Според нея има меломани, които имат нужда от ново звучене, което песните й предлагат. Характерно за музиката на Лана Дел Рей е, че живото изпълнение се отличава от това на запис, тъй като при второто гласът й е наслагван и затова звучи по-скоро като филмово изпълнение. Други обаче смятат, че на живо тя просто пее фалшиво.

Дали защото прохожда в светските среди, или защото самата Лана е различна от останалите певци на нейната възраст, личният й живот все още е загадка за медиите. Името й бе спрягано с това на Мерилин Менсън и Аксел Роуз, но подозренията за афера с някого от посочените така и не бяха потвърдени. Смята се, че Лана Дел Рей има връзка с фронтмена на рок групата Касиди – Бари О"Нийл, тъй като двойката бе засичана неколкократно, но официално изявление не е правено.

Лана Дел Рей се увлича по стила от 50-те и 60-те години на миналия век. Някои модни критици твърдят, че в нея се сблъскват Мерилин Монро и Марлене Дитрих.

Звездата на Лана Дел Рей изгря съвсем наскоро на музикалния небосклон в САЩ.




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031