Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2017 15:51 - Зелената, хистерична глупост
Автор: dedenze Категория: Туризъм   
Прочетен: 1501 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 19.12.2017 19:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          С избухването на демокрацията ни бяха наложени десетки директиви, свързани с опазването на околната среда. Наред с логичните и правилни мотиви има и други неафиширани, блокиращи равитието на туризма и облагородяването, запазващи огромна територия за последващо изкупуване като пустеещи земи. В малка  България въпросните защитени територии са над 5 териториални процента, които са се превърнали в храсталаци, сокаци и пущинаци !? С голяма стръв се финансираха проекти и организации бдящи и следящи за нарушения. В какво се състои проблема : Налагат се забрани за строителство, облагородяване, сеч и други дейности при липса на утвърдени правила. В разрешените територии също няма изисквания, презастроява се в грозен, кичозен стил, нямащ общо с българските традиции ! Така се стига до тази инсталация представена на изложба в Брюксел и характеризираща отношението към нас :

 imageimageimageimage

         Тук е невъзможно даже да се облекчи човек ! Това е природата, която зелените защитават неистово ! Съмнявам се, че е рай за мигриращи птици и редки животни, за тях ще е трудно да живеят тук ! Сега обърнете поглед към другите държави. Ето ви Швейцария и Япония :

 imageimageimage

imageimage

   
       На пръв поглед изглеждат като девствени природни местенца, но реално, всичко е пипнато и поддържано от човешка ръка ежедневно ! Автентично диви места, даже и на труднодостъпните, няма ! Къщурките в алпийски стил, които виждате, са краварници и постройки за оборска тор ! Щастливо пасящите крави, се карат всеки ден на паша в закрити платформи и не дрискат навсякъде ! Строителството е строго регламентирано  и не е възможно да си правите каквото поискате. Глобите са толкова големи,че са непосилни и за милионери. Дивите животни и птици са на почит и уважение и те подобно на туристите, предпочитат тези облагородени дестинации, пред девствено- дивите ! Дано схващате и разбирате разликата !

         Днес се спори за изграждането на втори ски лифт в Банско. Ето какво правят във френските Алпи и курорта Алп д"Юез :

 
image

 

          Пистите са над 230 километра, всичките обозначени, идеално поддържани и обезопасени! Могат да се обходят чрез система от лифтове - седалкови, кабинкови чинийки и влекове, които засега са 87. Няма еко проблеми, обратното,

Инфраструктурата на комплекса е съобразена изцяло с екологичните изисквания - паркингите на хотелите са подземни, а прихождащите скиори оставят колите си извън комплекса. Идеята е през целия престой да нямаш допир с цивилизацията - изчезнали са от полезрението всякакви превозни средства. А хотелите са изградени така, че само като излезеш, слагаш ските и си в непосредствена близост до първия лифт. Това е едно от главните предимства на курорта - придвижването става само със ски.

         Става ли ви поне отчасти ясно, скъпи крайно „зелени” природозащитници !? Навремето даже на бай Тошо му беше ясно всичко това и с народни средства изгради десетки комплекси , ненаруши и грам от природното равновесие, отидете и вижте, независимо, че не се отделят достатъчно следства за тяхната подръжка ! Отидете, не се срамувайте в Широка лъка, Етъра, Боженци, Трявна, Панагюрище....  очакват ви ! Па дано ви светне нещо в главите, за какво и как, трябва да се борите, вместо да обслужвате чужди интереси ! Отговорете си, за 30 "свръхдемократични " години вие, какво създадохте, построихте, облагородихте !?

 
imageimageimage




Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Отново
19.12.2017 17:15
антидемократична пропаганда. Така е то- родиш ли се престъпник, умираш си престъпник.
цитирай
2. dedenze - Привет гьонсуратско откачалче !
19.12.2017 17:58
Никой нито те кани, нито те иска но ти пристигаш ! Няма да те трия ! Пълен абсурд е ментално да разбереш, че т.н. от теб "демокрация" доказано се явява поредната, може би последна Национална катастрофа, ликвидираща Третата българска държава ! Излез на улицата и питай хората (даже и привърженици на ГЕРБ,твоите кумири) не са нужни повече експерти !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466912
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031