Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2018 12:59 - Фантастика и фантасмагория
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 1347 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 13.04.2018 13:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Разликата между двете понятия се определя от научната подкрепа на теориите, твърденията и тяхната реална приложимост. Медиите предпочитат тези, които носят висока зрелищност и печалба, независимо от пълната липса на научност и реалност. Сами може да си изброите подобни касови филми, романи и предавания в последните години. Но трагедията не свършва с промиването на мозъци, живот във виртуалната реалност, основния лош резултат е изкривяване на мисленето и отклоняване вниманието от нужните, животоспасяващи неща ! След унищожението на соц. лагера и обявяването на комунистическите идеи за вредни, опасни и утопични се ликвидира и реализма в изкуството и живота. Децата и внуците ни вече вярват в страшни и невъзможни фантасмагории, не познават реалните заплахи, не виждат пътя и нужното, човешко развитие, разчитат на свъхестествени сили и действия !? За съжаление, това формира и днешната, реална, геостратегическа политика. Примера е очевиден : Вместо да се вложат трилиони долари за мира в Сирия, по позната схема се влагат в атрактивна, състезателна и зрелищна война, която ще унищожи и малкото останало живо там ! Ролята на Дар Вейдър днес се изпълнява от Доналд Тръмп и НАТО ! Те омиротворяват света срещу , дългосрочно заплащане на „разходите” и пряка зависимост – за справка Ирак!?

        Наскоро в едно предаване на Нешънъл Джиографик обстойно се разглеждаше една идея за изграждане на двойна, изолираща сфера около Слънцето !? Така се получава енергиен резервуар, от който можем да си черпим колкото и когато си поискаме. Придаваше се елемент на научност -  разчети, че материята на Земята няма да стигне за сферата, но това е лесен проблем , защото може да се вземе от съседните планети и астероидите ! Не бих анализирал подобна „идея”, само бих казъл, че тя е типично американско – егоистична ! Тя би лишила останалите планети на Слънчевата система от енергия, без да е доказано, че в тях няма, никакъв живот !? Ха сега си помислете за неистовото, финансирано желание за колонизация на Марс ? В Космоса излязоха и частниците, милиардера Илон Мъск изпрати старата си кола там и генерира десетки нови проекти !? Нищо лошо, когато имаш много, конюктурно и странно припечелени пари . Но анализа на земната перспектива и грозящите опасности, приравняват подобни проекти на поговорката „ ..на гол тумбак, чифте пищови..” Същевременно почти никой не говори за спешните земни нужди, не взема никакви мерки, въпреки,че са решими с днешните човешки сили и възможности, само пренасочването на военните разходи е достатъчно !

image

          Най-големите опасности и проблеми за Земята са: Глобалното затопляне; Сблъсък с астероид; Питейната вода и изхранването на населението.... Обединението на усилията и реалните действия, могат да решат тези проблеми:

Глобалното затопляне – Тук проблема основно е топенето на ледовете и повишаването на водното равнище. Част от решението се прилага от африканските страни с изграждане на водоеми и изкуствено напояване, добив на питейна вода от океаните. Земята има повече от необходимата вода, може част от нея да се изведе на Луната и в Космоса на определена орбита !? Опасност носи и свободния метан, затова трябва да се изразходва по- бързо като гориво.

Сблъсък с астероид-- Развитието на астрономията вече може да определи траекторията и времето за сблъсък. Нужна е система за тяхното разбиване или отклоняване с използуване на термоядрените заряди, заплашващи сега Земята от самоунищожение .

Питейната вода и изхранването – В местата с умерен и тропически климат, този въпрос е почти решен. За пустинните райони е нужна допълнителна енергия и технологии. Допълнителната енергия може да се получи от насочени, космически огледала на геостационарна орбита, хидропонно отглеждане на растения...

            Всичко казано е допустимо и напълно реално, защо не се прави, а проектираме енергийна сфера около Слънцето ? Просто е, днешното човечество е разделено, мозъците на хората са потребителски промити, опростачени, реалността се подменя с виртуална фантасмагория ! Възможните добри решения се отлагат за други поколения, независимо,че може и да не ги има, да бъдат унищожени ! Общо човешките ценности са подменени от печалбата и парите ! Плюскането, притежанието,  лукса, разделението, удоволствията и безгрижието са днешните „добродетели”! Няма по-висок и стойностен природен дар от разума, затова да не го губим заради малцина ненаситни ! Доброто е, че все повече хора по целия сват го разбират и осъзнават, реакцията ще бъде революционна и предстои ! Бъдете реалисти, даже и фантасти, добрата фантастика се основава на природните и научно доказани закони и принципи !




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Да, ама не!
13.04.2018 14:46
След около 50 години запасите от калций ще са напълно изчерпани. Това означава, че вече няма да изкуствени торове и високи добиви.

Около 5 милиарда души ще измрат от глад. Така че въпросът с изхранването изобщо, ама изобщо не е решен. Напротив- това комай и истинският Апокалипсис, който предстои...
цитирай
2. dedenze - Простоле, ти подплаши света с фалшивата си информация !
13.04.2018 15:04
Сигурно я получаваш от ГЕРБ и ЦРУ !? Запасите на калций никога няма да се изчерпат, защото е в огромни количества на Земята. След твоята смърт, ще обогатиш природата с калциево съдържание, което ще е единственото полезно действие, което си извършил ! Моля да не дрискаш откачено в моите постинги, чети, просвещавай се, но не коментирай ! Лекувай се, някое форми на шизофрения, вече се лекуват ! Десетки блогъри ти казват същото !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467230
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031