Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2017 14:34 - Битовите електрогенератори
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2039 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 17.03.2017 00:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           „Демократичното” унищожение на държавното електропроизводство, пренос и разпределение, доведе до реалната угроза в 21 век да се върнем към газените лампи и кюмбетата на твърдо гориво. Тази зима за пореден път го показа с масово спиране  електрозахранването, на хиляди места, за много часове и денонощиия! Стигнахме и до внос на електроенергия !? Особени страдания бяха причинени на семействата ползуващи твърдо гориво и локално парно, защото помпите обикновено подсигурени с резервно захранване за 1 -2 часа, спираха и водата в системата завираше ! Няма да описвам размразените фризери, неработещите кондиционери и пр.... Последиците от това , по просто казано,  са бедствени и крайно опасни, особено ако в къщи няма някой, обучен как да действа !
            „Пазарната” икономика реагира с внос на битови електрогенератори, основно китайско производство. Това обаче не реши проблема, защото за да работят е нужен обучен човек по тяхното обслужване и пускане ! Тези генератори обикновено са оборудвани с бензинови  двигатели, които се пускат ръчно с въженце или стартер при включен смукач.  По този начин каквато и ел. схема на свързване да измислите, без човешка намеса не е възможно да ги включите автоматично ! В повечето случаи генерарорите са монофазни 220- 240 V , има и трифазни 3х380 V, за тях трябва да се знае, че мощността черпена от една фаза е 1/3 от общата, рекламирана мощност !  ( Например при трифазен генератор с обща мощност 3 киловата на една фаза не може да включите едновременно фризер и хладилник, защото тяхната мощност надвишава 1 киловат !) Автоматично пускане със стартер, акумулатор и подходяща ел. схема може да става само с дизелов генератор или бензинов с автоматичен смукач ! Цената на такива за съжаление, е 2-3 пъти по- голяма ! Електрическата схема за включване на генератора, трябва да е предвидена така че при наличие на захранване от мрежата превключването да стане автоматично ! Недопустима е работата на генератора в паралел с мрежата, защото ще се повреди и изгори ! При картерните генератори, работещи с бензин А95 (не с двутактова смес) може да се приложи една „хитрост” за автоматично спиране на генератора, след като системата превключи на мрежово захранване ! При тези генератори има датчик който изключва при ниво на маслото в картера под допустимото, достатъчно е последователно изводите на датчика, да прекараме през нормално затворен контакт на мрежово реле ! Така при наличие на мрежово захранване, генератора спира и не може да се стартира !

 image

 

            Гответе се за самооправяне, който и да дойде на власт, за когото и да гласувате, няма да реши енергийните ви проблеми ! България е разграбена държава в режим на унищожение от родните, продажни политици ! Проблемите с електрозахранването тепърва предстоят и не само през зимата !  Не вярвате ли, ще ви дам един прост енергиен пример: Във повечето водещи европейски страни, основния енергиен източник е руската газ ! Газта осигурява водно отопление, топла вода, хладилници, котлони и фурни, на цена по- ниска от тази на газта в България!? Отпадането на електрозахранването не води до бедствени състояния и опасности ! Сега вижте в програмите на кои партии е включена газификацията на населените места, помислете защо Германия, Франция, Финландия, Полша, Унгария, Гърция ... предпочитат и ползуват руската газ, защо Украйна трябва да бъде и ще бъде изключена от преносната мрежа !? Защо руската газ у нас е по- скъпа, защо като помияри се забим на Русия, кой ни насъсква и срещу какво !? Днес за всички трябва да е ясно, че най евтината енергия на 21 век се добива на първо място от атомните електроцентрали и на второ от природната газ (която за съжаление у нас е  оскъдна и недостатъчна, защото просто я няма в нашата територия) !




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - https://www.youtube.com/watch?v=5mERXljsdHY
16.03.2017 17:30
На България вече и отрязаха главата, словосъчетанието "стратегически отрасли"
нищо не говори на пишманполитиците ни.

Да се разведрим с това елегантно моторче, жалко, че няма практическо приложение...
цитирай
2. dedenze - Като си отидем и ние от този свят freeoldmen за разведряване с моторче няма да става и дума !
16.03.2017 17:50
Стратегическите отрасли ще бъдат хомосексуални и пишман туристически с показване в резервати на автентичен български фолклор !
цитирай
3. danielita - Не вярвам да е автентичен фолклора
16.03.2017 20:58
По-скоро ще звучи като чалга, в това ни е силата в момента
цитирай
4. dedenze - Да напълво е възможна фолклора да не е автентичен danielita !
16.03.2017 21:34
Защото днешните политбоклуци езва ли разбират нещо от него !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468468
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031