Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2017 17:14 - Знаете ли какво пиете ?
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2497 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 08.01.2017 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     

         Тук ше се опитам да споделя популярно, знания и опит свързани с алкохолните напитки . Целта е да ви предпазя от заблуждения и измами свързани с вашето здраве ! Производството и предлагането на алкохолни напитки е изключително печалившо занимане ! По време на тоталитаризма, алкохолното производство беше държавен монопол и се контролираше строго . С избухването на демокрацията се появиха стотици частни фирми, производители, като се приема за гаранция по качеството, регистрацията и тяхната „декларация” !? Правени са десетки, стръвни опити за ограничаване и забрана на частното, битово производство, но по понятни причини за България това е невъзможно и слава Богу ! Държавата контролира продадените количествата с бандероли и пак си взема данъците под формата на акциз. Но за вашето здраве не се грижи НИКОЙ !
           Всеки знае, че най опасния за здравето и живота на човек е метиловия алкохол ! Той съпътства всички плодови и зърнени ферментации съдържащи дървесина и пектин ! Нищожни количества се наблюдават само при ферметация на чиста захар ! Световната норма е от 0,5 – 10 г/ л, като смъртоносната доза за човек тежащ 80 кг е 40 грама ! Обърнете внимание, дозата е в широк диапазон, метилов алкохол естествено се съдържа и във виното, най много в ябълковото и ябълковата ракия, но от тази доза, никой не е умрял и отровил !? Антидота на метиловия алкохол е етиловия алкохол, затова е парадоксално, че повече от натровените оцеляват, когато са пили повече !? Нета е пълен с рекламни заплахи, че домашно приготвения алкохол има по- високо съдържание на метилов алкохол ! Категорично мога да ви кажа, че от домашна ракия произведена от естествени продукти, няма умрели от метилов алкохол, а само от препиване ! Умрелите са жертва на нискоинтелигентни печалбари убийци, които приготвят „домашни” алкохолни смеси с концентриран, евтин, краден, метилов спирт с цел нелегална продажба на по-ниска цена без акциз ! Етиловият и метиловия спирт трудно могат да се различат на вкус, цвят и мирис, нужни са реактиви и лабораторен анализ ! Има такива реактиви, защо не се продават в аптеките !?  Независимо, че се различават с 10 0 С по точката на кипене в обикновена, дестилационна система не могат да се разделят !

           Концентрираният метилов и етилов спирт 96 % се внасят у нас основно от Русия, на цена по- ниска от 80 ст./ л., когато са произведени на основа химическа обработка на дървесина . Метиловият спирт се използува за промишлени цели против обледеняване, миещи препарати и пр.... Етиловия е основна съставка на промишлено произвежданите у нас алкохолни напитки ! Освен ниската цена, така се получават и повторяеми напитки с еднакви „качества” ! От 1 тон грозде се добива и продава над 10 тона вино !? Всеки личен производител на вино и ракия знае, че от 2кг. добре узряло грозде се получава 1 литър вино, а от 100 кг около 12 литра ракия 400, сами може да пресметнете каква би била цената в магазина след акцизи, труд, печалби !? Рядко качеството и вкуса може да е еднакъв или близък, без допълнителна, химическа обработка, защото всяка година климатичните условия и плодовете са различни ! Виното и бирата са особено полезни за здравето, виното даже разредено с вода 4:1 лекува разстройства, коремен тиф и пр..., основно заради богатото си витаминно съдържание, особено на витамини от група В ! При продължителна употреба на алкохол витамините от група В намаляват в организма и тези напитки реално служат като витаминна добавка, но само ако не са промишлено унищожени при преработката ! В изкуствените напитки отсъствуват напълно ! Реално купуваме и пием промишлено, химическо,, изфабрикувано питие в което метиловия алкохол е най-малкия проблем ! В него има вредни оцветители, избистрители, стабилизатори, консерванти, есенции, вкусови подобрители и пр.... В някои случаи за спиране на оцетна и друга ферментация се прилага и пастьоризация, при която се унищожава ценното витаминно съдържание на виното и бирата !? Такова вино и бира са вредни за здравето и нямат лечебен ефект, характерен за произведените по домашни и екологични технологии ! Това не е валидно само за България, а за всички световни, промишлени производители, които никога не казват и изписват химията и манипулациите ! „Чистото” скъпо уиски, което си купувате, е „минало” край малца, край отлежаването в обгорени дъбови бъчви,  по- скоро е бъкано с оцветители, бергамотова есенция, и изкуствено отлежаване в камери с радиоктивно лъчение ! Ако ви допуснат да видите "производствения" процес в промишлена фирма за алкохол, едва ли повече ще си купите в магазина !

image

 

 

          Мислете, четете, защото това което ядем и пием, категорично определят нашето здраве и дълголетие ! Ненужните ви пенсионери, независимо от приложения държавно-партиен геноцид, не мрат лесно, не можем да изпълним щатската заръка за 5 милиона жители в България ! Причината е, че сами, наследствено си произвеждат алкохолните напитки от векове за векове ! Досещата ли се защо, продажните политици почти изравниха цените на вносните цигари и напитки с родните, ако не, скоро ще поясня в категория политика  !?

 

 image




Гласувай:
9



1. elena196643 - Браво,чудесна статия
12.01.2017 01:24
Браво,чудесна статия
цитирай
2. dedenze - Благодаря Елена !
12.01.2017 16:10
Дано съм полезен ! Наздраве, с естествено, хубаво питие !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468140
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031