Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 14:09 - Как да направим атомна бомба или нещо по разумно !?
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2462 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 16.04.2016 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Много хора си мислят, че това е невъзможно в битови условия, но определено се лъжат ! Трудностите се състоят в получаване на изходните материали, но терористите готови да умрат, могат просто да ги откраднат !?
           Първата атомна бомба използува лекия изотоп на урана 235, които е нестабилен при облъчване с неутрони и започва верижна реакция на разпад! Изисква се определена критична маса, която е най- малко 2-3 килограма, затова заряда се дели на части, като в желания момент се събира механично с помощта на традиционен взрив. Получената надкритична маса започва неконтролируема верижна реакция и се взривява. Първата атомна бомба хвърлена над Хирошима, съдържа 50 кг. уран 235, но при взрива участвува едва 1% от него ! При втората атомна бомба, хвърлена над Нагазаки, заряда е 6,4 кг. плутоний 239, от който се взривява 16 % . Започва ерата на ядреното оръжие и надпреварата в неговото усъвършенствуване ! Ако сравним вложения труд в човекогодини за създаване на операционната система Уиндоус и това за атомното въоръжение, разликата е в милиарди пъти повече в полза на военщината и изтреблението !

 image

 image

         В България има доста находища на уран, като добива е достигал до 1,5 % от световния. За щастие е продаван в суров вид и няма изградени обогатителни съоръжения ! Уран изотоп 235 съставлява само 0,7 % и се извлича с каскадно центрофугиране и други химически и физически методи. В урановата руда се съдържат и нищожни количества плутоний, който се получава много повече при работата на ядрените реактори, като основно се отлага на графитните пръти за забавяне и регулиране на реакцията . Плутоният е един от най-опасните и смъртоносни елементи за човек, даже и в нищожни количества ! Много малка част от ядрените реактори се контролират и оповестяват, те са основно за граждански цели , като производство на електроенергия и топлина ! Военните реактори са много повече, наричат се изотопни и чрез тях основно се произвежда плутоний ! Критичната маса на плутония е 460 грама, което създава възможност за производство на малки, ядрени оръжия с локално потребление ! При работа на един реактор тип ВВЕР 440 в АЕЦ Козлодуй се произвеждаше до 200 кг. плутоний, който заедно с радиоактивния отпадък се връщаше в СССР !
         Освен миниатюризацията, се постигна и значително нарастване на мощността и разрушителната сила с раждане на водородните бомби ! Те са хибрид с атомната бомба, която се използува за „запалка” , предизвиквайки висока температура, водеща до сливане ядрата на изотопа на водорода - деутерии ! Протича реакция на синтез, при която се генерира много по-голямо колическво енергия! Така се получава взрив хиляди пъти по-голям от този на атомната бомба !
         Извода е, че в къщи, по- скоро може да се самоликвидираме, отколкото да си направим атомна бомба ! Друг е въпроса при тази невероятна концентрация и многообразие на наличното, ядрено оръжие, то да бъде откраднато и използувано за терористични и антихуманни цели ! Това е напълно възможно !

          Освен военното приложение, света усилено работи по нова концепция за развитие на ядрената енергетика ! Тя е базирана на вторично използуване на ядрените отпадъци в малки, напълно безопасни, битови реактори с мощност от 15 – 300 киловата ! За военни цели те отдавна са създадени и работят ! Водещи японски и американски фирми вече са готови с тяхното узаконяване, производство и предлагане, за битови нужди ! Към 2020 г. масово ще се се появят на пазара със срок на експлоатация 40 години и цена на произвежданата енергия от 5 до 15 стотинки ! Ниският интелект на българина и продажните ни некомпетентни управници, унищожават възможността да развиваме ядрена енергетика и производства ! Поставят ни в положение на аборигени, въоръжени с лък и стрели, пред гаубица с ядрен заряд (която е на въоръжение даже и в Турция) !? Това се налага от приетия неолиберален път на ръзвитие, в който държавата отсъства отвсякъде и е колониално подчинена ! Няма и не може да има частник, развиващ ядрена енергетика, нужна е държавна инвестиция и структура !  Маргинализираната, опростачена и мафиотска държава не търси съвместно участие и коопериране с други държави в новите, бъдещи , ядрени разработки и производства ! Уверено вървим по пътя на пълното унищожение на атомната ни енергетика ! Ценния отпъдък от АЕЦ Козлодуй не се използува, обратното плащаме за съхранение и го подаряваме!  Допускаме, че с туризъм, хазарт, проституция, ресторантьорство, пиянство ще цъфнем и вържем !? Вече и невръстните деца знаят , че това е тъпо и невъзможно !

image




Гласувай:
9



1. kuschel - Сериозните държави готвят вече ...
15.04.2016 18:45
Сериозните държави готвят вече планове за след 2030 година, ние дори за утре нямаме.
цитирай
2. dedenze - Така е kuschel !
15.04.2016 18:54
Причината не се оповестява официално от страх за размирици и гражданска война, но е напълно ясна ! Политическата класа иска пълна и необратима ликвидация на България и българите, това е обективната истина ! Никак няма да е трудно, особено след приемане на турския език за официален в ЕС, както и нейното обещано приемане в съюза !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476139
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930