Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2015 15:16 - Евроатлантическото опростачване на училището
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 3497 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 21.05.2015 00:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

          Новите  „ценности” изискват и ново, консуматорско поколение с промит и успореден на евроатлантическата линия мозък! Това се прави най- лесно в началните години на училищното обучение! Реално вече е направено с либерализация на задълженията, с отпадане на насилствените елементи, дисциплината, авторитета на преподавателите и тяхната педагогическа функция и роля! Утвърдиха се частните уроци, платеното образование, купуването на дипломи, изчезна контрола за реалните знания! Задължителността на средното образование отпадна законодателно и се подмени с някакво, безцелно учене до 16 години (повтаряне на първи клас)!? Направеното се илюстрира с тихата неписана модна реклама и демонстрация на семеен престиж в клас, с грозното и опасно "обучение" от достъпните порносайтове и медиите, от прекрояването на историята и невярното съдържание на учебниците ! Премахнати са формите за социално общуване, обмен на знания, състезания и обществен живот, няма партийно независими, младежки организации и инициативи ! Ученето и работата в общоприетата форма са насилствени процеси, ако има някакъв начин да се съкратят и избягнат, никой няма да ги извършва!? Все още има някои дупки, които не са запълнени с новите глупости и днес са предмет уж на обсъждане. Такъв е случаят с мерака за въвеждане на т.н. икономическо образование в средните училища, сигурно смисълът на подобно образование ще се изрази в това – как да се вземат кредити и за какво да се харчат парите на родителите !? Днес мераците да се „образоват” учениците са толкова много, че ако само част от тях се въведат, по улиците ще тръгнат превъртели, манипулирани и облъчени хиляди деца! Много от предложенията имат религиозен, етнически характер, други са политически, корпоративни и търговски! Науката и знанията се развиват експоненциално и  е невъзможно да се обхванат само с училищната програма! За това ученика, трябва преди всичко да бъде научен в училището, как сам да придобива знания, използувайки информационните системи, как да отсява истината от лъжата! Образователната система, определено изостава от нуждите на реалния живот, действително трябва да се променя и усъвършенствува, но къде, как и кой да го извърши!? Ето някои важни, общи и задължителни  неща :
         - На първо място е задължителна, компютърната грамотност с която трябва да се почне от 3-4 клас. Целта не са игрите, а посещения на търсачки за придобиване на знания, за извършване на проучване и конкретна работа! Държавно защитени и модерирани, отворени, богати по съдържание сайтове, с реални, истинни знания, без опасност от порно, пошлост и извращения!(това изисква компетентни, държавни усилия и контрол)
         - Кратък, безпристрастен курс за изучаване историята и същността на всички основни религии и вярвания с научен и критичен анализ !
         - Гражданско образование с изучаване на правата и задълженията, основните закони и възможност за подробно запознаване с тях чрез интернет ! Специално внимание на връзката знания, възможности, мотивация на ученето, система за самоубучение и общественото устройство!
         - Здравно образование през целия курс на обучение: обхващащ основните заболявания; лечение и профилактика; половото общуване; храненето; реакцията при спешни състояния; психическите състояния...
         - Задължително придобиване на приложни знания, умения, занаяти към всички училища ! Знания за основните технологични процеси, моделиране, изучаване и приложение! Използуване на знанията между две, три и повече науки !
         - Запознаване с евристиката и обучение за конкретно приложение. Формиране на усет и разпознаване, самостоятелен анализ и мислене ! Философски познания и историческо развитие!
         Всичко хубаво, но за това е нужна отговорна държава, която да мисли за бъдещите поколения, умни, кадърни и родолюбиви водачи, общи правила и приемственост, ангажираност на всички нива, средства, а тези неща ги нямаме, изгубихме ги в грабежа през прехода ! За да се появят, трябва първо да си изчистим и изметем дома !

 

     imageimageimageimageimage


           Забележете, учителката подготвя вилнеещите гамени- евроатланчета от "демократични" семейства, по английски език - езика на евроатлантизма  ! Ако беше ударила някой от тях, даже и при условия на неизбежна самоотбрана, щеше да бъде осъдена !  Сега разбирате ли докъде е стигнала България или все още не ви е ясно !?







Гласувай:
7



1. didanov - направо
19.05.2015 01:01
съм ужасен..все едно гледам американски филм за деца от гетото. дойде и при нас демокрацията на мутрариата и простотията. Горко на учителите ни!
цитирай
2. dedenze - Наистина е ужасяващо didanov!
19.05.2015 10:14
Не е филм и монтаж за съжаление , това е снимано със скъпите мобилни таблети на учениците! Това е и реалността в нашите училища ! Ако това е блянуваната свобода и демокрация, цивилизационно постижение, сложи им пепел !
цитирай
3. demonwind - В Белгия на децата
19.05.2015 13:27
е изрично забранено да носят мобилни телефони в училище (поне за основното де, за другото още не знам). Обаче това не пречи малкия да обсъжда с учителя си... кое ниво на една идиотска "стратегия" е минал и как. А в същото време по коридорите има плакати на въоръжение от Първата сватовна война - кораби, самолети и т.н., дето като питам малкия кое какво е и ме гледа като трактор в баластра... Добро поколение се подготвя - компютри (обаче за игри), хапченца (като пораснат) и амстердамски Gabber дискотеки, където подскачат надрусани получовеци от мрак до зори... Пази, Боже...
цитирай
4. dedenze - Целта е пределно ясна demonwind !
19.05.2015 13:49
Подобно на угогяване на кротка и ящна свиня, която грухти тихо и не създава проблеми, а дава месо! Ние сме уж човеци, пък даваме всичките си пари ! Детския физически труд е забранен, сникърса разрешен, после олеле олигофрена с наднормено тегло убил баба си за пенсията, с която си купил дрога ....
За съжаление Бог ни е зарязал, избягъл и се е предал !
цитирай
5. didanov - Бог не ни е зарязал!
21.05.2015 01:28
Той ни даде свободната воля да зарежем човешкото си лице, да избягаме от реалността и да се предадем в търсенето на справедливостта, любовта и духовното израстване ( и въпреки това винаги ще ни приеме обратно).Никога не е късно, защото Божественото време не се измерва в човешки животи или дните на годината - а точно с дните, в които сме живяли пълноценно и с животите, в които сме създавали "по Негов начин и подобие". Поздрави!
цитирай
6. ard - Всяко училище си има правилник!
27.05.2015 02:50
Въпросът е дали и как се спазва този правилник, зависи от директора, учителите и т.н. Ако на учениците им се тика под носа всяка точка от правилника и ако родителите и те се подписват под него в началото на учебната година, може и да се промени нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477402
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930