Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2015 15:58 - Вода и лечение
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 3246 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 28.03.2015 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Човешкият организъм има невероятни възможности за самолечение, ако не пречим с лекарства, некадърни лекари и неправилно хранене. Източните народи са развили медицина, която се базира на тези възможности. Тук намират основно място топлинната терапия, иглоубождането, водното и билково лечение. При тях се лекува целия организъм, чрез стимулиране и отстраняване на вредните влияния, докъто в „западния” свят се лекува конкретния симптом с милиони лекарства и химико- физични намеси! Много често симптоматичното лечение влошава състоянието на пациента, убива неговата ценна и незаменима микрофлора!  Това се превръща в комерсиална, фармацевтична индустрия с най- големите печалби в света !  http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2015/02/24/pari-ot-choveshkata-mikroflora.1341086

          Общият извод е, че за нашето здраве решаваща роля имат водата и храната, тяхното количество и качество! Този факт стана нова арена за лъжи и измами, за нови печалби на капитала ! Появиха се хранителните добавки , пробиотиците, фалшивите билки и субстанции, появиха се и редица апарати прозвеждащи живи, мъртви, сребърни, алкални води, йонизатори и пр.... Наред с добрите, доказани приложения се появиха и такива опасни за здравето! Тук ще се опитам да разгледам приложението и получаването на йонизирана вода с желание да разсея някои заблуди и опасности :
          Йонизираната вода се получава при електролиза на водата (поставяне в нея на два електрода  +/- , заредени с постоянно напрежение). На положителния електрод (анод) се събират отрицателни водни йони , а на отрицателния (катод) – положителните йони ! Ако изключим напрежението йоните се неутрализират, затова единия електрод, анода се поставя в платнена пореста торбичка или порест, неглазуриран, керамичен съд! При изключване на захранването, бързо изваждаме торбичката или съдчето в тях се намира т.н. мъртва вода с киселинна реакция, а останалата в основния съд вода е с алкална реакция и се нарича „жива”. Реакцията се определя чрез лакмусова лента и за живата вода трябва да бъде около 8 -9 рН, в повечето приложения и рецепти тази вода се пие, затова по- високи стойности са опасни за здравето ! Ако електрическият източник е мрежата ~ 220 V , трябва да се пазим от токов удар и уреда да бъде обезопасен, като работим само когато е изключен от мрежата ! Може да се използуват и други източници на постоянно напрежение, в зависимост от напрежението, времето за постигане на желаното рН ще бъде различно! Ако използуваме вода от един и същи водопровод и източник, едно и също напрежение, след време ще знаем за колко минути получаваме желаното рН и лакмусовите ленти няма да са  ни нужни постоянно. При използуване на метални електроди , водата от водопроводната мрежа се оставя в открит съд 3-4 часа за да се отдели хлора! Друга важна особеност, че с течение на времето, йонизираната вода дейонизира и губи качествата си !

imageimage

 

          В природата йонизирана и алкална вода има на много извори познати и търсени от хората, възможно е и изкуствено получаване.  На фигурата е показано просто устройство за получаване на „мъртва” и „жива” вода. 1 е стъклен или пастмасов съд;2 е изолационен капак ; 3 монтирани електроди, които са от графит или неръждаема стомана /графитните (въгленови) са по добри защото няма миграция на тежки метали и разтваряне във водата/; 4 токоизправителен диод, ако се работи с променливо напрежение; 5 порест керамичен съд или торбичка от плътен плат (брезент); 6 мъртва вода; 7 жива вода . Изолирайте всички открити части и поставете защита от отваряне, ако прибора не е изключен от мрежата!
           Живата вода може да се пие дълготрайно, при самата йонизация се получават следните важни ефекти: Убиват се всички съдържащи се микроорганизми ! В утайка падат тежките метали и калция, това е особено полезно за т.н. „твърди” води! Усвоява се по -бързо от организма! Киселата „мъртва” вода е природен антисептик и се изпалзува за промиване на рани, жабурене, гъбички, ставни болки, гастрит и пр... Алкалната жива вода, регулира киселинния баланс в организма и кръвта, действува като мощен антиоксидант! В нета има хиляди рецепти и приложения, всичко трябва да се прилага внимателно с малки дози и еднакви, изходни параметри до пълното установяване на лечебния, индивидуален ефект! Продават се кани в които водата след престой става алкална на база химически реакции и вещества, това не е йонизирана вода ! Възможността за отрицателно повлияване от йонизираните води е минимален и несъществен ! В източната медицина се ползува масово, особено в места с лоша питейна вода ! Твърди се, че в Япония всяко пето семейство, ползува жива, йонизирана вода ежедневно като трапезна ! Тази вода успешно се използува и при отглеждане на цветя, растения, като дава по- добри резултати !

 

image



Гласувай:
3



1. zaw12929 - ПРЕДЛАГАМ ЛЕЧЕНИЕ НА ВСЯКА БОЛЕСТ САМО С ВОДА И ХРАНА
04.04.2015 01:06
САМО ЗА ВОДАТА:Живата вода е водата с добавка на сол.Такава е водата, циркулираща в тялото ни, а ние нама как да усещаме. Използването на жива вода за целенасочено пиене, когато сме болни подпомага човешкото тяло да се изчисти от всякакви чужди присъствия и образования , включително и ракови, за възстановяване на нормално здраве. Когато страда от „болест“ отделен орган, и когато е здраво,тялото ни получава храна, вода и въздух. Знае се, че без храна може да преживеем няколко седмици, без вода само няколко дни, без въздух- само минути. На практика всяка клетка на тялото ни, за да е жива за да , функционира ,за да изпълнява функциите си, участва в обмяната на веществата , чрез механизма, където водата единствено им донася “храната“ , която съдържа сол и разтворените на клетъчно ниво части на поетата храна. Така добива реалност истината, че човешкото тяло се състои от осемдесет процента вода. Тя е транспортната система на клетъчно ниво. Тя донася и отнася :от клетките отмива всякакви отпадъци и това е възможно само ако тя има достатъчно сол. Когато не пием, колкото е нужно на тялото- водата не достига става преразпределяне, органи остават без обмяна и там се натрупват, при хронично недопиване непочистени натрупващи се в бучки на рак , израстъци- наречени шипове, натрупвания по стените на кръвоносните съдове и… чувстваме болки, имаме болести. С храната получаваме сол, пием вода и е време, да научим, колко вода дневно трябва да изпиваме, за да сме в добро здраве. Болестите са нарушения на обмяната на веществата, а са ни познати, като артрит, болки в гърба, в колената ,кръста, шипове, хипертония, рак, които в даден момент се превръщат в по тежката форма диабет, инфаркт, инсулт, падаме на легло, движим се само с инвалидна количка, за да станем непотребни за себе си и тяжест за близките си
цитирай
2. zaw12929 - zaw12929 - ПРЕДЛАГАМ ЛЕЧЕНИЕ - ЗА ...
04.04.2015 01:13
zaw12929 - ПРЕДЛАГАМ ЛЕЧЕНИЕ - ЗА РАК - БЕЗПЛАТНО- СВЪРЗВАНЕ- НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ
Трябва не само да пием вода, а тя да е достатъчна ( по 30 грама на килограм телесно тяло) да съдържа морска сол- 1.5 грама на литър вода. Когато сме здрави нормалното количество вода, за да сме здрави е над 20 грама вода на килограм телесно тяло. А тялото ни трябва да извършва нормален обмен само ако приема нужната храна и вода, за да има енергия да се движи, да работи, да има нормален без болка живот. Храната и водата са и лекарство и всеки път трябва да доставя на тялото ни здравето на щастие, без болести.ко имате въпроси питайте

ХУБАВИ ПОЧИВНИ ДНИ
цитирай
3. dedenze - Благодаря zaw12929 за подкрепата и коментарите !
04.04.2015 11:58
Подготвям експерименти с жива вода върху себе си, плюс тончестотно ел. лечение (ликвидация на вируси, бактерии и микроорганизми със слаб ток при определена честота) . Резултатите ще споделя в блога !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466755
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031