Прочетен: 3246 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 28.03.2015 16:07
Човешкият организъм има невероятни възможности за самолечение, ако не пречим с лекарства, некадърни лекари и неправилно хранене. Източните народи са развили медицина, която се базира на тези възможности. Тук намират основно място топлинната терапия, иглоубождането, водното и билково лечение. При тях се лекува целия организъм, чрез стимулиране и отстраняване на вредните влияния, докъто в „западния” свят се лекува конкретния симптом с милиони лекарства и химико- физични намеси! Много често симптоматичното лечение влошава състоянието на пациента, убива неговата ценна и незаменима микрофлора! Това се превръща в комерсиална, фармацевтична индустрия с най- големите печалби в света ! http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2015/02/24/pari-ot-choveshkata-mikroflora.1341086
Общият извод е, че за нашето здраве решаваща роля имат водата и храната, тяхното количество и качество! Този факт стана нова арена за лъжи и измами, за нови печалби на капитала ! Появиха се хранителните добавки , пробиотиците, фалшивите билки и субстанции, появиха се и редица апарати прозвеждащи живи, мъртви, сребърни, алкални води, йонизатори и пр.... Наред с добрите, доказани приложения се появиха и такива опасни за здравето! Тук ще се опитам да разгледам приложението и получаването на йонизирана вода с желание да разсея някои заблуди и опасности :
Йонизираната вода се получава при електролиза на водата (поставяне в нея на два електрода +/- , заредени с постоянно напрежение). На положителния електрод (анод) се събират отрицателни водни йони , а на отрицателния (катод) – положителните йони ! Ако изключим напрежението йоните се неутрализират, затова единия електрод, анода се поставя в платнена пореста торбичка или порест, неглазуриран, керамичен съд! При изключване на захранването, бързо изваждаме торбичката или съдчето в тях се намира т.н. мъртва вода с киселинна реакция, а останалата в основния съд вода е с алкална реакция и се нарича „жива”. Реакцията се определя чрез лакмусова лента и за живата вода трябва да бъде около 8 -9 рН, в повечето приложения и рецепти тази вода се пие, затова по- високи стойности са опасни за здравето ! Ако електрическият източник е мрежата ~ 220 V , трябва да се пазим от токов удар и уреда да бъде обезопасен, като работим само когато е изключен от мрежата ! Може да се използуват и други източници на постоянно напрежение, в зависимост от напрежението, времето за постигане на желаното рН ще бъде различно! Ако използуваме вода от един и същи водопровод и източник, едно и също напрежение, след време ще знаем за колко минути получаваме желаното рН и лакмусовите ленти няма да са ни нужни постоянно. При използуване на метални електроди , водата от водопроводната мрежа се оставя в открит съд 3-4 часа за да се отдели хлора! Друга важна особеност, че с течение на времето, йонизираната вода дейонизира и губи качествата си !
В природата йонизирана и алкална вода има на много извори познати и търсени от хората, възможно е и изкуствено получаване. На фигурата е показано просто устройство за получаване на „мъртва” и „жива” вода. 1 е стъклен или пастмасов съд;2 е изолационен капак ; 3 монтирани електроди, които са от графит или неръждаема стомана /графитните (въгленови) са по добри защото няма миграция на тежки метали и разтваряне във водата/; 4 токоизправителен диод, ако се работи с променливо напрежение; 5 порест керамичен съд или торбичка от плътен плат (брезент); 6 мъртва вода; 7 жива вода . Изолирайте всички открити части и поставете защита от отваряне, ако прибора не е изключен от мрежата!
Живата вода може да се пие дълготрайно, при самата йонизация се получават следните важни ефекти: Убиват се всички съдържащи се микроорганизми ! В утайка падат тежките метали и калция, това е особено полезно за т.н. „твърди” води! Усвоява се по -бързо от организма! Киселата „мъртва” вода е природен антисептик и се изпалзува за промиване на рани, жабурене, гъбички, ставни болки, гастрит и пр... Алкалната жива вода, регулира киселинния баланс в организма и кръвта, действува като мощен антиоксидант! В нета има хиляди рецепти и приложения, всичко трябва да се прилага внимателно с малки дози и еднакви, изходни параметри до пълното установяване на лечебния, индивидуален ефект! Продават се кани в които водата след престой става алкална на база химически реакции и вещества, това не е йонизирана вода ! Възможността за отрицателно повлияване от йонизираните води е минимален и несъществен ! В източната медицина се ползува масово, особено в места с лоша питейна вода ! Твърди се, че в Япония всяко пето семейство, ползува жива, йонизирана вода ежедневно като трапезна ! Тази вода успешно се използува и при отглеждане на цветя, растения, като дава по- добри резултати !
Трябва не само да пием вода, а тя да е достатъчна ( по 30 грама на килограм телесно тяло) да съдържа морска сол- 1.5 грама на литър вода. Когато сме здрави нормалното количество вода, за да сме здрави е над 20 грама вода на килограм телесно тяло. А тялото ни трябва да извършва нормален обмен само ако приема нужната храна и вода, за да има енергия да се движи, да работи, да има нормален без болка живот. Храната и водата са и лекарство и всеки път трябва да доставя на тялото ни здравето на щастие, без болести.ко имате въпроси питайте
ХУБАВИ ПОЧИВНИ ДНИ