Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2015 17:48 - Опасна готварска технология !
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2900 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 17.03.2015 18:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Тя е свързана с алуминия и неговото съдържание в храната. Преди да опиша опасността, ще направя малко отклонение, което пояснява механизма на натрупване и усвояване на металите. Човешкият организъм е свръхсложна система, която по време на хилядолетното си еволюционно развитие, развива способности да се снабдява самостоятелно от природата с всички нужни вещества и минерали. Недостига или излишъка на някои от тях, води до нарушаване на телесните функции, заболяване и понякога смърт. Почти всички метали навлизат в кръвоносната система, само под формата на водоразтворими съединения, усвояване при пряко поглъщане за повечето е невъзможно! Например при желязодефицитни анемии се пие водоразтворимия железен сулфат, в строго определена доза и продължителност, не се приема директно желязо ! Някои метали се натрупват в организма и много трудно се извеждат от него ! Такъв е алуминият, който в определени по- високи количества се натрупва в костите, мозъка и нервната система. Списъка на болестните състояния причинени от повишеното му съдържание е дълъг, основни се смятат Алцхаймер, Паркинсон, аутизъм, деменция, инхибиране на ензимни системи и пр.... Затова в последните 20-30 години алуминиевите, готварски съдове бяха изместени от емайлирани, стъклени, керамични и хромникелови. Но за съжаление се появиха опаковки на течности, кутийки и фолиа. Киселата и основна среда, наличието на хлор, сяра, правят редица водоразтворими съединения с алуминия, които поглъщаме с напитките и храната. В готварската, кулинарна технология масово навлезе използуването на алуминиево фолио при печене и съхранение. Фолиото изравнява температурата и пречи на водното изпарение, което прави продуктите по-сочни и ароматни. Когато обаче се използуват хромникелови или само никелирани съдове се получават галванични елементи и ефекти. Даже с домашен мултимер може да се установи наличието на 0,4 – 0,5 V напрежение ! Протича ток и алуминия от фолиото под формата на различни съединения влиза директно в храната ! Само за няколко часа фолиото се пробива и разяжда напълно ! Количеството на попадналия директно в храната алуминий се измерва с грамове, затова и опасността е много голяма ! Това е в десетки и хиляди пъти повече в сравнение с отдавания от упаковките или, ако е вярно, разпръскваната от самолетите дисперсия!
image

            Електролитни явления настъпват и при комбинация на други метали, те стоят в основата на галваничните, захранващи елементи. Способностна на атомите да отдават валентните си електрони , формира и т.н. електроафинитетен ред, в който всеки метал може да взаимодейства с йоните на метала след него...
LiCsKBaSrCaNaMgAlMnZnCrFeCdCoNiSnPbHSbBiCuHgAgPdPtAu
           Още по сложни процеси настъпват и с редица метални съединения, окиси, хидрати, сулфати и пр.... Тук може да се определи какъв електроден потенциал може да се получи между тях:
http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_electrode_potential_%28data_page%29


           При наличието на два електрода анод и катод, се получава пренос на йони към анода и отлагане на метал или неговите съединения!
           В заключение - гответе натурални и чисти продукти в емайлирани, керамични или стъклени съдове, избягвайте съдове с части от различни метали! Ако покриете хромникелов съд с алуминиево фолио, то поне храната да не се опира в него и да се отстрани веднага след печенето ! Не съхранявайте храна в алуминиево фолио или съд ! Печете се на слънце така стимулирате производството на мелатонин и витамин Д, които очистват организма от излишния алуминий! Употребявайте ориз, куркума, чесън и люти чушки катализиращи тези процеси! Не купувайте хранителни добавки, не вярвайте 100% на лекари, вашия организъм е достатъчно умен и мощен за да се справи ! Пийте редовно домашни вино и ракия, от натурални плодове в умерени количества и приятна компания ! Видите ли политик, изключвайте телевизора ....! Амин и наздраве !

 

 

             image

 

 

 

 





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477525
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930