Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2015 15:29 - Отопление за бедни
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 7592 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 25.01.2015 00:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

               Моля богатите и евроатлантически облъчените да не четат, защото ще опорочат и комерсиализират идеята,  те ни докараха до състоянието да търсим подобни технологии и освен нашето презрение и отвращение, не заслужават нищо друго! Преди повече от 50 години, тези техники са се използували, основно за осветление, днес леко модернизирани, също придобиват актуалност при цената на енергията! Целта е да се използува ефективно горенето на свещ или мазнина, което може да се постигне с прости и достъпни средства!

image

 

 

             На фотографията са показани основните пособия – Празна метална кутия от консерва 400 гр., която се изрязва на 7 см. височина, правят се два странични прореза до 1 см. от дъното, през които да  може да се провре паничката – свещ с диаметър 4 см.; Алуминиеви радиатори от силова електроника, или друг гофриран лист с размер за една свещ  12х12 см., добре е в долната и горна част да има гладка повърхност за чаша.

image

 

 

            Едно примерно изпълнение е показано на фотографията. Сега ще направя малко отклонение, за да разберете значението и смисъла на технологиите и описаните размери и съвети! Преди много години разбрах, че грога е гореща, алкохолна напитка, която е смес от чай, ром или коняк, реномираните заведения го сервират с потопен в чая термометър и след вашето одобрение, наливат отмерено количество алкохол пред вас ! Това се прави, защото етиловия алкохол кипи при 78 0С и ако се добави към чай с по- висока температура се изпарява и от т.н. грог, остава само чая! Връщайки се на свещите и отоплението, височината на кутията се определя от края на пламъка за горене на фитила без пушене! Размера на радиатора определя загряване до 100 – 1200 С, което поддържа течността в чашата под 70 0С, за да не си опарите езика! Ако по някаква случайност се разлее течността на горящия цилиндър, външната кутия трябва  да я побере напълно! Една запалена свещ излъчва около 60-70 ватчаса топлина, а една топлоизолирана малка стая се отоплява непрекъснато с  200- 250 ватчаса. Останалите аритметики оставам за вас ! Топлинната ефективност се дължи на радиатора, ако запалите открита свещ, топлия въздушен поток се устремява право нагоре и топли тавана и пода на комшиите, радиатора го разпределя на по-голяма, хоризонтална площ. Ако искате да ползувате това като основно отопление, приспособленията трябва да са няколко, поставени на пода! Трябва да имате евтин парафин или церазин, отпадък от големи, декоративни свещи. Не изхвърляйте кутийките на китайските свещи, внимавайте да не ги пробиете, фитила се сменя лесно с памучен конец на 4-5 ката, импрегниран с восък. Ако финансово и восъка е проблем, същата роля може да върши и отработена мазнина, една кутийка събира 10 см3 и гори над 2 часа, при добре подбрана дебелина на фитила за да няма пушене! Мазнината може да ви даде и екстри – миризма на кюфтенца, кебапчета, мекици....        
            Горенето винаги ще ви дава фин, черен нагар от вътрешната страна на радиатора, това е неочаквана екстра ако се занимавате с калиграфия и рисуване в китайски, японски, корейски... стил. Най-скъпите бои в света се правят от саждите при горене на восъчни свещи! При смесване с ленено масло или безир се получава черна маслена боя с контролируем блясък! При смесване със спиртни восъчни разтвори се получава восъчна боя! При смесване с вода – черна водна, която се ползува масово при рисуване на йероглифи и пр.... Топлите се, чая и кафето са ви винаги горещи, същевременно „богатеете”!?
image
        Вземете всички мерки против пожар, не оставяйте запалени свещи без надзор, ако се отоплявате, намерете подходящо място застлано с пясък и негорими материали наоколо! Осигурете децата да нямат достъп до свещите, да не могат да се обърнат, паднат и докоснат случайно! Ако не сте в състояние да гарантирате това забравете прочетеното и не се занимавайте с подобни отопления !

              

 

 



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. freeoldmen - Сиромах човек- жив дявол!
24.01.2015 16:03
Наскоро четох и вариант за отопление, базиран на такава свещичка...
цитирай
2. dedenze - Ще ни върнат към първобитното и природното freeoldmen!
24.01.2015 17:32
Тогава няма да могат да ни облагат енергийно и ще обложат въздуха, който дишаме ! Енергийният разчет в постинга дава такава възможност! Преди много години, хората също си правеха самоделни печки с нафта, които горяха 200 - 300 гр. на час, а нафтата струваше стотинки!.....
цитирай
3. milady - ха ха ха ..Тоз народ полудя ептен ....
27.01.2015 20:14
Деденце, имаш ли канапе за двама ,
ако започне 3СВ, идвам ти на гости ..
и така ..с мерак , свещи ,лой и ..грог ,ша са спасимЕ...
самоо Луди ..луди жаби тук...
цитирай
4. milady - добре ,че ни си....
27.01.2015 20:15
самотен в Лудостта си.. старчеее ,4е аз съм далееКоооо...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467201
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031