Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2013 18:17 - Политтехнология
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 3756 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 08.04.2013 21:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


     

     По целия свят, това е главният въпрос, навсякъде се говори за демокрация, народовластие, но почти никъде не се прави и прилага! Интересите на притежателите и наемните работници са коренно различни и несъвместими, затова се налага т.н. мирен компромис, при който ощетените са пределно ясни и известни! Световните владетели са изпипали до съвършенство законовата и силова система в своя полза, днес никакви революции, особено с оръжие, не са възможни, те ще бъдат физически унищожени, още в зародиш. Все пак в гонитбата на печалби капитала допуска грешки и точно те трябва да се използуват, има начини, когато хората с малки финансови възможности, могат да управляват, наказват и въздействуват. За да стане това, първо е нужно  ясно да се определи, какво точно се иска? За да няма предатели и провокатори е достатъчно да се огласи публично и съмишлениците да имат лесна и бърза връзка помежду си. Така се изгражда и партия с тази разлика, че там целите и задачите се оповестяват частично, разпределението и финансовите лични интереси, винаги са зад кулисите. Владетелите знаят силата на четвъртата власт – медиите, затова борбата за тяхното притежание е безмилостна. В България отдавна са разпределени и контролирани, повечето от чужди, външни собственици. Така чрез тях е невъзможно да се предлагат и обсъждат нови идеи и критика на установения ред! Единственото свободно място е интернетските сайтове, независимо, че и в тях има модерация и интереси. Това е нишата и мястото за обикновените хора, за обмен на мисли, действия и решения !
         Бедността, геноцида, кражбите, липсата на правосъдие, унизителното отношение, безработицата са основния източник на недоволството у нас. Виновна за това е политическата класа, която 24 години граби и унищожава, създава монополи и олигарси, обслужва чужди и лични интереси, в условията на непрозрачност, тайна и престъпна дейност! Днес, като почнем от правителството на Луканов и стигнем до Борисов, започнаха да излизат наяве огромни престъпления, довели до днешното състояние на икономиката и държавата. Известни са и техните извършители, които без капка срам, пак са се писали в партийните изборни листи !? По традиционен вече начин, пак ще ни водят към нищетата и мизерията още 4 години !? Вие, които четете това имате компютърна грамотност, платили сте си нета, имате компютър, замислете се колко нямат и тази възможност, колко ще бъдат лишени и от ефирна телевизия. Повече от 40% са под прага на бедността след 24 години псевдодемокрация, докарани до отчаяние и безмислен живот! Утре ще станат 60%, сред тях няма ли да попаднете и вие !? Да оставим парите, помислете за децата си, на какво ги учат, какви „добродетели” им насаждат, каква е ценностната им система !? Превръщат ги в дрогирани, идиотизирани потребители, неспособни да защитят себе си от изкушенията на лекия, безпътен живот !?
         Хората могат и трябва да управляват! Първо трябва да са разбие партийната класа виновна за състоянието, омразата и разединението на хората ! Това не може да стане за един ден, с един уличен протест, за целта са нужни мажоритарни, териториални избори, пряка демокрация и НС със 120 депутати замразили всякакво, партийно членство по време на мандата! Край на държавни субсидии, привилегии, имунизации, възможност за предсрочно отзоваване на депутати!  Да спрем до тук, да го приемем за платформа, да опитаме да го постигнем, колкото и трудно да е това ! Нужни са 600000 души, поддържащи написаното, с право на глас ! После следва референдум, промяна в избирателния закон и НС, което да подготви държавата за пряка демокрация, промяна на Конституцията и пр.... Това е пътя и възможността за народно управление, лечението трябва да започне от причината, която е пределно ясна – партиите, обединени в политическа класа. После идват всички, други, не по- малко, важни въпроси: Национализация на енергийния сектор, къде, как и защо; Лихвите в банковия сектор; Връщане на незаконно придобитото; Концесиите и пр....
         Първите прояви на капитала след 1989г. родиха финансовите пирамиди, които обещаваха бързо забогатяване, техния опит се пренесе в партийните структури. Да го използуваме на идейна основа, да направим един сайт на съмишленици и всеки да търси и води в него, поне още двама. Граждански форум, място за дискусии, формиране на искания, път за реализация и развитие. Може да се използува и блог. бг, стига да няма партийна модерация, ако не, дано се намерят кадърни, млади хора и да го създадат в името на България! Уличните лумпени и агресивни, деградирали тинейжъри, не решават никакви въпроси, тях само ги употребяват по хитър политически начин, но забележете част от тях, като футболните фенове са организирани чрез нета! Платформата и целта е написана и подчертана по горе, който е съгласен да заповяда, да подкрепи и отстоява тези искания! Това не изисква в началото промяна на съществуващата Конституция, а само на избирателния закон! Може да стане с предизвикан Референдум ! Нека на първо време кандидатите да са предложени от регистрираните 71 партии, но за всеки да има отделен вот с ДА и НЕ ! Днес само така хората могат да се обединят срещу злото и да управляват своето бъдеще, старата форма на партийна демокрация за България е гибелна и фатална ! Време е да бъде премахната, а виновниците да си поемат наказателната отговорност ! За да стане всичко това, трябва да се обединим , да имаме пряк контакт помежду си чрез нета, да овладеем партийната политтехнология, да формираме и отстояваме позиции преди да са ни унищожили физически !





imageimage

Първо да се организираме, да покажем ясно виновните за днешното състояние,   да формулираме исканията и целите, после митингите и неподчинението !

 

image





Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480520
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930