Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2013 16:36 - Технологична помощ за бедните !
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2995 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 01.03.2013 17:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         Първо честита Баба Марта на оцелелите, горе главата, ние сме жилав народ, знаещ 2 и 200 !
          В модерният капиталистически свят, държавните структури, умишлено нямат отношение към производството. В повечето случаи, те са със силно раздут щат, спазвайки законите на Паркинсън. Хранят се от данъци, акцизи, концесии с които се издържат и други социални, пенсионни, здравни и образователни системи. Това води до постоянен антагонизъм и недостиг, увеличаване на данъчната тежест. Особено тежки са акцизите, които се налагат на най- търсените и употребявани продукти, правещи цената им ненормално и неморално висока! Получавайки заплата обложена с ДОД, ДОО, здравна осигуровка ... в магазина или мола ви чака ДДС и печалбата на търговеца. Така по- бедните, реално са лишени от качество и право на живот. Това е масова световна тенденция, при която се получават парадоксални състояния, които ни карат сами да си произвеждаме , макар и в примитивни условия енергия, горива, напитки, храни и пр....Единственото условие е да живеем някъде в къща с двор. Например:
        Един „заклет” пушач, изпушва годишно около 10 кг. тютюн. Този тютюн може да се отгледа на площ под 10 м2. Семена се намират, прави се разсад, може да се отглежда и букет от сортове. Ако искате високо качество с ниско съдържание на катран (това е единствената доказана вредна съставка в цигарите), трябва след брането да го оставите в съд с вода да ферментира. След ферментацията се отделят твърдите нишки на листата, нарязва се и суши. С машинки, тръбички и филтри си произвеждате екологични цигари, без вреден и химически обработен соус, пушите си с удоволствие. Стойността, без да включваме труда, на една кутия такива цигари е под 30 ст. !? Държавата печели от продажбата на цигари над 2 милиарда лева годишно. Затова правете цигари и отглеждайте тютюн за себе си, не продавайте, не могат да ви обложат и забранят, иначе глобите са солени. Не трябва да се забравя и правилото, че ако трима българи се съберат, то единият винаги е предател !

   
image   
           Горивата и ел. енергията, са едно от най- тежките пера в домакинството. Магистрали има, но няма пари за бензин или нафта ! Бъдещето е на биогоривата, добити от целулоза т.н. дървесен спирт. От един тон слама, талаш и дървесни отпадъци може да получите до 120 литра етанол 960 с който могат да работят почти всички бензинови двигатели.
Технологията е следната: Целулозните отпадъци се загряват в неръждаеми  съдове с разредена сярна киселина, при което се получава водоразтворима захар ( същия процес се получава в стомаха на преживните животни -кравите). После водоразтворимата захар с мая се ферментира и вари като ракия. Спиртоварният апарат е по- сложен, с повече дистилационни зони, за получаване на по- висока алкохолна концентрация с едно преваряване и отделяне на вредният и опасен метилов алкохол. При използуване като гориво, такава очистка едва ли е нужна. Цената на получения етанол е 1,2 – 1,5 лв/литър. Почти двойно по- ниска от тази на бензина – зареждайте и карайте. Подобен ефект може да се постигне и с биодизела, който се получава от отработени растителни масла, олио, рапично масло и пр....Там инсталацията за добив е по -сложна, разходите по-големи и цената съответно. Но и в този случай биодизела е по- евтин от този в бензиностанциите, защото няма акциз ! Направете си горива, до там ни докараха, но не продавайте, защото пак ви дебнат с глоби и съдебни дела ! Ако захраните домът си със собствен ел. генератор, задвижван с етанол, цената на вашата енергия ще бъде мужду 12- 16 ст./квч, по - евтина от нощната енергия предоставяна от ЧЕЗ, ЕОН... !? Парадоксално, но абсолютен факт, защото маймуните на енергийния клон станаха много !image
         Отоплението е другото голямо перо, повечето хора се върнаха към дървата и въглищата, това не ги спаси, защото цените в рамките на 3-4 години се утроиха! За нашият географски пояс има една високоефективна система, с малко инвестиции, нещо, което всеки може да си направи. Става дума за хранилище на гореща вода. Водата е топлоемка за загряване на 100 л до 950 С са нужни около 10 квч, същевременно е добър топлоносител и тази акумулирана топлина и енергия, може да я отдаде в радиаторите. За постоянно, богато, отопление на тристайно жилище, през зимата ни трябват 1500 квч на месец, приемаме, че отоплителният сезон е 5 месеца – 7500 квч.. За съхранение на такава енергия са нужни
75 м3оборотна вода, загрята до 950С. Първо се прави подземен резервоар от листи заварен поливинил хлорид и външно изолиран от всички страни със 120 мм пенополистирол(фибран), правят се и два извода най отдолу и най- отгоре за водата, с помпа за гореща вода. За загряване се използуват летните месеци, когато слънцето отдава около 1300 вата/ м2 , прави се слънчев колектор от стари, ламелни радиатори боядисани с черен цвят и положени в кутия от пенополистирол, покрита с тънко стъкло. За постигане на висока температура се прави концентратор с огледала насочен към колектора. При малко знания по топлотехника, всичко може да се пресметне точно. С още малко в електрониката, напълно може да се автоматизира. Така осигурявате чисто, екологично, отоплението за зимата без посредници и с минимални разходи, значително под цената на дървата !
          „Беден човек, жив дявол !” Жалко, че не всички имаме нужните условия да го направим, интересно какво, тогава ще обложи ЕС и нашите тикви – данък въздух ? Дали ще се досетят като финландците, че е нужна високотехнологична и печаливша държавна промишленост, защото само с данъци към безработни хора, нищо не става !?



 Това тук е дълбочинна вятърна помпа за вода .
image

Ако повърхността е огледална и тръбите се намират във фокусното растояние на параболата се получава слънчев колектор с концентратор за получаване на по- висока температура.
image



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476310
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930