Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2018 11:01 - КАКЪВТО КМЕТЪТ, ТАКАВА ОБЩИНАТА, ТАКИВА И ПЪТИЩАТА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1578 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 30.08.2018 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                  ЗА  ПЪТИЩАТА  В  ОБЩИНА  СВОГЕ

 

   Преамбюл:

   Община Своге и Община Правец са две независими от София-област общини. Не мога да ги определя на какво ми приличат повече – на анклави или на държави в държавата. Понеже съм изключително толерантен, никога няма да кажа, че това е сторено умишлено, на основата на специални за тези две области закони, за да бъдат те придадени към кланове на Мафията ни, пардон, Задкулисието и никой да не може да се меси в работите им. Имаме и такива европейски примери – Реджо Де Калабрия бе към бизнесмена Дженовезе, гр. Милано към бизнесмена Тото Риньо. Работата на кърмчите на нашите две независими Общини са насочени към ограбвана на природните ресурси, предимно гора, да извършват под осигурен им чадър от парламента заменки, напр. един сипей от морената над с. Добравица срещу скъпа земя на морския бряг, за да се бие върху нея бетон, да се извършва скъпо строителство от местните олигарси /не пиша мутри, пиша олигарси/, като отбелязвам, че строителството е един от пътищата за изпиране на пари. При изграждането на Палермо възниква италианската мафия, а не от времето когато италианците се борат срущу окупацията им от Наполеон.  

    Община Правец е придадена към метастазите на мафията на правешкия джуревец, Община Своге е предоставена на ДПС. Отбелязвам, че в Община Своге няма нито един турчин или помак, всичкте са християни, но Човекопрасето, кметът на Своге Емил Иванов от ДПС, започна строеж на джамия до ж. п. гарата, която вече 15-на години остава замразена. Първото тургане на кметския стол на Човекотрасето стана с прехвърляне на гласове от изборна секция в Турция. След назначаването му обаче покрай него се обособи могъща мафия, която удържа опита да бъде изместена от Общината от следващия екип, когато избраният кмет бе от ГЕРБ. На следващите избори Човекопрасето, активен участник в Лук Ойл и съсобственик на бензиностанцията в Своге се завърна на бял кон. Това стана с любезнотоо съдействие на ромовете от кварталите Тунел №8 и Зли дол, които доведоха толкова мобилни електорални ромединици от страната за да наклонят везната на изборите в правлната посока. Думата ПРАВилно има за корен едно друго поняте, ПРАВец. Наистина трябва да има нещо между тези две общини, ето една една хипотетична вероятност.

    Своге е център на ромова престъпност, но полицията там не знае за този факт. Почти всички вили около Своге са обезскрапени от ромовете от квартал Тунел №8 и предадени за отпадъци в ЕТ Мариан от по-долния ромов свогенски квартал Зли дол. Лошото е, че и това го знам само аз. Аз знам кой е и главният секач на горите по Свогенско, той е с с прякор Белия Мерцедес. Неговата сеч причини свлачището по долината на р. Кръстешка и разрушаването на моста от Батулия към Огоя. Доколкото знам възстановяването му е струвало към 2 млн. лв. Причината за това бедствие и отстраняването му, което струваше много на страната – към 2 млнл лв – я знам май пак само аз, но аз знам и защо Община Своге при това бедствие запази кометентно мълчание за причините му, а прокуратурата така и не извърши разследване срещу неизвестен причиниител на бедствието, подобно на това в Аспарухово.  Отнесен този факт към Библията, бих попитал:         

    - А какво е това прокуратура?

    А сега за свогенци.

    Те са били преди Деветото едни от най-чистите хора в Искърския пролом, като подчертавам, че живущите по този пролом имат славата на много добри хора. След отнемането на имотите им голяма част от свогенци, респективо по Пролома от Лакатник на юг мигрират в София. Нов удар за свогенци бе Постановлението за пустеещите земи, които бяха раздадени на виладжии. Получи се така, че отнетите на свогенци земи, които се превърнаха в трънарници и змиярници бяха раздадени на хора предимно от София. Това се случи около 1969 г. и от тогава започна строежа на бидонвили, на вили тип трансформаторен пост, процес, който метастазира в последно време в строителство на скъпи мутробароци тук и там. Вилната перла на свогенци обаче, село Брезе бе прегазена от ромовия валяк, сбиращ скрап. Тези събития промениха манталитета на останалите свогенци, получи се и една нова смеска между някогашните свогенци и сегашните, защто те ги наричат навлеци. Днес в Своге има само един завод, няма работа и почти всички свогенци идват на работа с влака в София. И още нещо да отбележа – част от младежите неромове припознаха престъпността за свой поминък.

     Някогашните свогенци са били чисти хора, вярващи, направили са най-много оброци на територията, която населяват, като центърът на оброците е квартала на Своге, Искрец. Над Искрец е Светата планина на България, Манастирище, християнски култов център на България преди завладяването ни от турците, а също и Малата планина. Гордост за искречани е поетът Боян Балкански, съхранил ценностната система на дедите си.

   Този регион ми е отлично познат и имам претенции, че го познавам по-добре от ловците – бракониери, от дърварите – бракониери, от ромовете, които през планината прехвърлят по пътищата на престъпността окраденото в Ботевградско, но и от местните хора, останали  по села и махали. Не само Свогенско познавам , но и територията около него, която обхваща около 2000 кв. км. Знам и процесите, които текат по Свогенско от 50 години насам, известно ми е сегашното статукво на Свогенско – то е придадено за ПОЛЗВАНЕ /понеже съм изключитерлно толерантен не казвам ОГРАБВАНЕ/ на ДПС, въпреки че много големи райони от него са изкупени от дейци на ДПС. Цитирам огромният горски район на с. Добърчин, по документи продаден на някакъв таксиметров шофьор Ашраф. Твърди се, че го е купил мастит депесар, комуто Ашраф се явява бушонът. Същото важи и за Раниславци.

 

   А сега за пътищата свогенски:

   За т. н. от мен пътища на престъпността, преминаващи през Балкана този път няма да стане въпрос, тях си ги подържат престъпниците – дърводобивниците - бракониери, ловците - бракониери, които рЕдат Общината да им ги поправя. Те се изравняват с булдозери. Обикновено тези пътища са почвени или с настилка тип Макадам, правена по времето на трудови войски, сега леко разширени.

    Казах, че Общината е придадена към ДПС. Ако някой си мисли, че обществената поръчка, която се открие не се печели от ДПС, да знае , че греши. Ако пък си мисли, че и тези пътища не се ремонтират от фирми на Делян Пеевски, греши на квадрат. Като отлично /!!!/ запознат с тези пътища изразявам мнение, че строежът и ремонтът на тези пътища е превърнат в кранче за източванее на средства от държавата към определени фирми и лица. Качеството на полагания асфалт е такова, че когато той бива положен в определен участък или за запълване на дупки, той с размива още през първата зима, просто се превръща в пясък. Като посипан с пясък върху някакво лепило, така изглежда асфалтът на много места - той видимо се размива. Визирам пътя от с. Реброво до Ябланица  и Огоя. За него чух едно сравнение, което макар и неприлично ще цитиирам:

-         Някога /преди Деветото/ правеха настилката /асфалта/ от матриал,

сега я правят от лайна.

    По-точно определение не бих мотъл да дам за работата на специализираните иизточвачи на средства по линията на пътното строителство. Този път показва грабежът на фирми от държавата, но явно никой не знае този фаакт.

    Лошо е и изпълнението на пътя, принадлежащ към Своге покрай Искъра от с. Томпсън до с. Елисейна. Само едиин факт ще изтъкна, не са му направени водостоци навсякъде, той задържа вода при дъжд, която на места го покрива целия, напр. при моста до с. Реброво, но така е и при други мостове, от които водата при дъжд не изтича. Цитирам и най-опасното място на пътя, това при моста над р. Градечница между с. Томпсън и разклона за с. Лесков дол.  Срамота е там да не се направи виадукт, а завоите до Своге след моста са много остри.  Като се прибави към това и барбапътната настилка, полагана от фирмите /на Делян Пеевски ?/, спечелили търговете, положението е много лошо. Същото важи ии за пътя между Своге и Бучин проход, за пътищата към селата Лакатник, Губислав, Лесков дол, Вършец, Зимевица, Бов, Редина, Осеноовак. Символът на източването обаче, не казвам на пътните грабежи на фирмите е състоянието на пътя в момента към Ябланица-Огоя. Там да отиде някоя лаборатория да вземе проби от асфалта. На тези, които ще разгледат пробите свят че им се увие,  а на тези, които са одобрили ремоонтните дейност, за да бъдат те заплатени, свят че им се увърти. За да се оправи това положение по цялото Свогенско ще е необходим поне милиард, сума, която е източена и няма как да се ввъзстанови. Ще останат съм писанията на разните репортерки, коитоо не правят разлика между фалос и дигитус и писаниите по вестниците, и те към Делян Пеевски.

    Пътната мраже на Обищана Своге е повод да се размислят държавниците ни за методите на източвачите, които имат схеми за иизточване на всичко. Цитирам Милен Велчев, който източи външния ни дълг, като промени влутата му в неизтодна за нас и после…брат му забетонира с някакви пари голяма част от плажовете ни. Тази схема наричана „Батко и Братко” има метастази днес в пътното строителство. Но май няма държава, няма прокуратура, която да турне източвачите там, където им е мястото. Заедно с тези над тях, с което те дЕлат, за да се случва това отвратилелно нещо, което наричаме източване. В БДЖ и АПИ това понятие се повтаря така често, както „Господи помилуй!” по време на богослужение.

    Дано да е само там…

    Поествам образите на кърмчиите на независимите от София-област общини. 

               image    

                       Тоя види ли дивеч в планината, на секундата го отстрелва.

                       image

             Тоя види ли живо дърво в планината, превръща го  в метровици за огрев.




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - По пътищата в община Своге учените ...
01.09.2018 12:46
По пътищата в община Своге учените открили нов хим. елемент с период на полуразпадане една година - асфалтий.
Като срещам навсякъде разпаднати пътища, вероятно го има в изобилие из всички общини.
Дано учените го пазят в тайна, че току-виж сме вдигнали гръбнака.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183369
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031