Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2013 12:58 - Хачите кока колу ?
Автор: dedenze Категория: Рецепти   
Прочетен: 2624 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 21.05.2013 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


          В една песен, по време на студената война, на развален руски език в припева иронично се пееше „Хачите кока колу?” Поискахме, дадоха ни я, заедно с милиони други неща, никой не се запита с какво и кой ще ги плаща, толкова ли са полезни, нужни и жизненоважни ? Никой не отчете факта, че в една чаша от напитката се съдържа 20 гр. захар, вреден кофеин, фосфорна киселина (спори се за кокаин)... Никой не разбира, че за масирана, подвеждаща реклама, фирмите дават до 30% от приходите си, поддържат агентура по целия свят.... Психологията обслужи рекламата, ясно и точно им показа, къде са слабостите на човешкото мислене и съзнание, как може да бъде промито и манипулирано ! Тук вече си имаме изградена, още от соца, непробиваема максима, „чуждото е по- хубаво от нашето”!? В  подкрепа на казаното, ще ви дам една пролетна, екологична и особено полезна рецепта, за народна напитка, много по- добра от кока колата. Още не е комерсиализирана и пазарно представена, не са и сложени консерванти и Е добавки, солени цени: Сега цъфти дървото свирчовина (черен бъз), наберете 15- 20 цвята (без насекоми по тях). Кипнете 2 литра вода със 100 грама захар и оставете да изстине до 50 градуса ( да не пари, ако си потопите пръста), залейте цветовете и добавете сока на 1- 2 лимона в затворен съд. Захарта може да бъде заменена с мед, като пропорциите определите по ваш вкус. Пийте прецедено на другия ден, напитката без консервант, може да се държи 2-3 дни в хладилник. В началото на ферментацията се самогазира и придобива още по- приятен вкус. Цвета може да се суши и подобна напитка да се прави целогодишно, но уникалния аромат намалява. Това е и лечебно растение, което се прилага при простудни заболявания, пневмонии, бронхит, туберкулоза, кашлица. Цветът на черния бъз се използва при високо кръвно налягане, водянка, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, възпаление на простатата, подагра, хемороиди, копривна треска, задух, затлъстяване. Подобно действие имат и останалите части на бъза. Лечебният ефект при здрави хора не води до никакви изменения и странични ефекти.
          Не искайте кока кола, ще живеете повече и по- добре ! Не се мамете от новото модно течение на фирмата - напитка с 0 калории ! Посладителите и консервантите, Е добавките, са много по- вредни и по- евтини от захарта !

 

imageimageimage



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nimbus - Вы хачите гласность, вы хачите п...
21.05.2013 23:45
Вы хачите гласность,вы хачите перестройка?Хачите танцевать? И това се пееше в онази песен на Garbo,която сама по себе си не бе лоша,само дето плодовете на на перестройката забъркана от гърбатия,отрови и тях и нас окончателно и сега танцуваме мъртвешкия си пиянски танц,без да можеме да прогледнеме истината в очите. Кока-кола или пепси рядко пия.Но ако си взимам,то никога с 0 калории ,която е с подладители и с отвратителен вкус.Мога да взема само традиционната със захар.Докъде я докарахме,щом болшинството боза се прави също с подсладители,затова не я и купувам.Ето това е пример за европеизираното българско ,което го развалиха.ами да умират и фалират тез български производители.
Garbo http://www.youtube.com/watch?v=ctf9gPUvTzs
А тук се описва от какво се прави кока-колата.Акое вярно всичко това,то по добре никога да не се пие http://www.youtube.com/watch?v=RBHdnEZedJs
цитирай
2. dedenze - Благодаря nimbus за коментара и линковете!
22.05.2013 00:55
Точно за тази песен става дума в постинга, бях я позабравил!
Втория линк за съдържанието на кока колата е направо смразяващ, лично аз не го приемам за достоверен, по скоро е конкурентна антиреклама. Напитката не е защитена патентно, което дава право на фирмата да я произвежда вечно, но при разкриване на рецептата всеки може да я произвежда безвъзмездно. Много фирми в света работят и до днес в разкриване на рецептата, у нас също по Татово време се опитаха със спектрографии и какво ли не- успеха беше кооп - кола имаща малко вкус на прегоряла захар и сироп за кашлица. Да се задържиш на капиталистическия пазар повече от 100 години с един и същи не патентован продукт си е героизъм и сериозно постижение. Ако клипа е верен при огромното производство и пласмент по целия свят, плъхове и буболечки нямаше да останат живи ! Предполагам че номера се крие в някакъв екзотичен ензим или гъбичен продукт, който умира в процеса на преработка, ако знаех точно какъв, за година лично щях да платя външния дълг на България....
цитирай
3. nimbus - Имахме аналог на кока-колата по ...
22.05.2013 01:07
Имахме аналог на кока-колата по тошево време и бе направо страхотна напитка,но изчезна безвъзвратно и се правеше мисля,от някакви коренчета. Напитката се казваше -Алтай и бе доста разпространена.Имаше и друга,направена експериментално,но се появи към края и не бе лоша -Лозина. Остана само етъра,но той не е същия и с подсладители. Спомина се в големите руски градове и традиционния руски квас в бочките на колела.Има някакви отвратителни сурогати с есенция в бутилки от пластмаса.Може би е останалнякъде в дълбоката тамошна провинция да не бие на очи и да не дразни конкуренцията.
цитирай
4. dedenze - Алтая и лозината действително бяха много добри !
22.05.2013 01:45
Истинския руски квас се правеше от пшеничен и ръжен хляб и имаше фантастичен, уникален вкус. През 1977 г. ме заведоха около Москва на 50-60 км. имаше няколко манастира и сега съм забравил имената им. Казаха, че там е руската патриаршия. Имаше хиляди поклонници, които спяха под небето. Навсякъде се предлагаше квас от 100-150 литрови бъчви на колела, както го описваш! Единственото неудобство беше, че се предлагаше в десетина, оборотни, стъклени чаши, които не се миеха поради липса на вода. 100 % съм сигурен, че никой не се е заразил и разболял по две причини, първо кваса съдържа малко алкохол от ферментацията, второ мястото явно си е било свято! Руснаците са по- религиозни и искрено вярващи в сравнение с българите !
През 1994 г. пих квас в бутилка и реномиран ресторант в Москва, вкуса не можеше да се сравни, за тези които опитват за първи път, едва ли ще го преглътнат !? Прочутите, леки, руски торти със сметана и чуден вкус( от 1986г.например) тогава не можеше да се намерят и купят никъде !? Перестройка...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466978
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031