Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2018 14:11 - Демократичната деградация
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 5915 Коментари: 7 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       Тук няма да коментирам "огромните, демократични, евроатлантически
придобивки" на българите в последните 30 години ! Няма да анализирам срамното марионетно и угодническо поведение на управляващите, довело до масово обедняване,  опростачване и липса на  перспектива пред хората и държавата ! Ще пропусна и фашизирането, грабежа, неолиберализма, въвеждането на джендър идеологията, и масовата подмяна на човешките добродетели ! Надявам се да ме четат интелигентни хора които ясно разбират какво става и накъде вървим !
         Искам да обърна внимание на поредното, ужасяващо посегателство и подигравка над българските светини, шедьоврите на нашата история и литература - произведенията на Вазов и Ботев.Творбите на Вазов и Ботев изобилствали с остарели и чужди думи, наречия, затова трябва да се четат със специален речник !? Тук спонтанно бих възкликнал "Пази Боже сляпо да прогледа ! ". Преди повече от 50 години, когато нямаше интернет и до сега чета Вазов, Ботев...и никога не са ми били нужни специални речници. Когато човек има интерес и се интересува от думите много лесно може да разбере и техния смисъл и значение, без никакви специални и нови речници. Наличието на съвременните информационни системи дават допълнителна пълна възможност за това ! Не само това, търсенето на значението има и възпитателен характер, обогатява езиковите познания на младите българи ! Тук няма да получите подкрепа от евроатланта професор, "корифея" на българския език-проф. МуНдаров. Той може с часове да ви говори за полезността на англоезичните чуждици и как граматично се пригаждат към тях правилата на българския език !? Де да е само той,скоро трябва по телевизиите да върви като превод за глухонеми и видеоречник за обикновения българин !?
     Какво да ви кажа скъпи санародници, най страшното днес не са речниците и
думите ! Няма родолюбив българин, който да не знае коя е Баба Тонка, отгледала
7 деца в тежките години на робството. „Четирима сина загубих. Двама не са живи,
а другите полуживи. Но още четирима да имах, пак щях да ги накарам да носят българското знаме със златен лев .”-   казва великата българка и с всички сили и средства, активно участвува в борбата за свобода. Много са българките, не е само
тя, допринесли за оцеляване на нацията, дали живота и децата си в битките за по- достоен живот, за това, да ни има днес. В най- трудните и тежки години на
робства и несгоди българина е създавал и раждал деца, днес въпроса е друг мъж ли съм или жена !? Няма нищо по- страшно от това да се откажеш от рода, Родината и да се опълчиш срещу природния инстинкт за продължение на рода !?

image



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuschel - Седесарска измет безродна.
29.06.2018 14:53
Седесарска измет безродна.
цитирай
2. dedenze - СДС закономерно се разпадна kuschel !
29.06.2018 16:17
Там имаше и много свестни, заблудени хора . Днес страшните са неонацистките реставратори !
цитирай
3. kuschel - Те са същите. Да посочвам ли имена? ...
29.06.2018 17:42
Те са същите. Да посочвам ли имена? АлЙо например.
цитирай
4. dedenze - Може и да си прав kuschel !
29.06.2018 18:02
По- малко от 1000 души приватизираха и унищожиха България, като ни увещават, че се грижат за нас ? !
цитирай
5. get - - По отношение "приватизаторите" - добре ги упоменахте ... но защо НЕ ГИ НАРЕЧЕТЕ С ИМЕНАТА И ... ?
29.06.2018 19:15
dedenze написа:
По- малко от 1000 души приватизираха и унищожиха България, като ни увещават, че се грижат за нас ? !


... И НАЙ-ВЕЧЕ С ПРОИЗХОДА - всички до един "пролетарии" от КОТИЛОТО НА ПАРТИЯТА МАЙКА ... дето ги раждаше ... под червеното знаме ... на "Всеки километър"!
А след "десети ноември" - никъде не видях ЧУЖДЕНЦИ ПРИВАТИЗАТОРИ ... бяха си същите ДО БОЛКА ПОЗНАТИ МИ лица от партийното, административно и профсъюзното ръководство ... при вас да е било по-различно - мисля, Не?

- Хайде - ПЪРВО САМИ СИ(ми) ОТГОВОРЕТЕ НА ТОЗИ АБСУРД ... пък после оплювайте реваншисти или реставратори-фашисти ... и всякакви "либерасти" или "джендър(и)" - плод на евро-комунизма! Защото имаше и такъв - наред със съветския комунизъм!

- Струва ми се правилно, Човек като начене да чисти - да започва от себе си ... първо - къща, после - двор, ... а вече по-натам, излиза пред къщи на улицата. А вие пак се вторачихте във "врага" и ПОЧВАТЕ май, отзад - напред?
цитирай
6. alhimik1 - Браво, деденце, в десетката!
30.06.2018 12:38
Браво и на вас, момчета! Никога не е късно да започнем да чистим къщата...най-вече от себе си...:)
Док
цитирай
7. morskipesni - Проклети да са убийците на България
30.06.2018 14:32
Това са почти всички политици, свинствали и безчинствали пред последните 28 години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466920
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031