Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2018 12:59 - Технология за разчовечаване. Как ни шпионират телевизорите, ютиите, чайниците и дрехите. Извадка от филм
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2001 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.03.2018 13:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всеки следващ ден става все по-невъзможно да се избавим от електронния похлупак. Днес в много електронни прибори, -телевизори, таблети, нотбуци, телефони и даже ютии, - още при монтажа им се вграждат следящи устройства, които могат дистанционно да се активират. Например, новият Самсунг СМАРТ TV. Количеството данни, които побира този телевизор, зашеметява. Телевизорът записва, къде, кого, колко време го ползвате. Следящите куки и индикатори определят, кога гледате определени програми или четете електронни писма, записват приложните програми, които ползвате, и посещаваните от вас сайтове, и как ползвате съдържанието. Разбира се, в телевизора са вградени камера и микрофон, които разпознават лицето и гласа на човека. Самсунг не се стеснява да предупреждава заплашително, че... трябва да имате предвид, че ако изговаряте думи или друга важна лична информация, те ще се окажат записани заедно с другите данни, и ще бъдат предадени на трети лица, т.е. не казвайте нищо лично, пред вашия телевизор.

Спец.службите вече няма нужда да слагат „бръмбари“ в стаите ви, защото вие сами ще го направите.

(Извадка) „Ние се занимаваме с търговия, с битова техника, - чайници, ютии и т.н. Отваряме една ютия и намираме чип, който се самонастройва да записва всяка информация и след това някъде я препредава! Във всеки случай, се създава усещането, че реално ни шпионират. Ние купуваме техника, без нищо да подозираме, а се оказва, че ако сме свързани с интернет, цялата наша дейност в интернет се предава в Китай или кой знае къде.

Във всеки електрически уред вече обикновено е монтиран и чип, който търси и открива наличната в райна интернет мрежа, и автоматично се свързва с нея, и се свързва, вероятно, с някакъв китайски сайт, за да предава някъде, на някого, данните, получени от монтираните в уреда, микро-устройства, вкл. микрофон и камера. Предполага се, че монтираните допълнително микрочипове са вид компютри, които създават свои зомби мрежи, да извършват ДОС атаки, да разпространяват спам, и т.н. Например, китайско копие на известна марка (показват, вероятно, смартфон?), без ваше участие и знание, само търси връзка и се свързва с интернет мрежа, докато при досегашните телефони такава функция не е предвидена, - вие трябва да дадете команда за връзка с интернет. Най-вероятно става дума за връзка с китайски сайтове, които след това ще препредадат информацията, неясно на кого. Предполагаме, че след като се свърже с нужния сайт, устройството получава от там задача, да извърши една или друга дейност... Сега мога да разглобя този чайник, и там е същата работа (най-малкото, - чип с микрофонче)...

Бях шокиран, когато даже на бейсболна шапка откривам поставен действщ RFID чип... (и всичко това се показва нагледно във видеото...)

 image


https://www.youtube.com/watch?v=lURir-o7Llw


Превод, Григор Симов

 





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314407
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031