Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 14:30 - Келепира победи неолиберализма
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2082 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2017 14:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         Основните положения при фашистката теория на неолиберализма, се основават на държавно отсъствие в сферите на икономика, производство и разпределение. Въвеждането в по-слаби и зависими държави, води до колонизиране и пълна зависимост, пречи на развитието на собствена промишленост, земеделие, търговия ! Конституцията и законите, партийната, представителна демокрация, стават страж и гарант на хитрите неолиберални хватки ! Така всичко читаво, безплатно подготвяно с много усилия у нас, отиде да работи за чужди държави и интереси, а българите станаха последните бедняци в ЕС и НАТО ! За 27 години Конституцията беше суспендирана, високопарните и пожелания, зазвучаха цинично и смешно ! Независимо от текста, че само ВНС може да я променя, тя се изпълни с грозни текстове и нескопостни кръпки с фундаментално значение за всички ! Реално тя сама се суспендира само с текста, че еврозаконодателството стои над българските закони ! Обяви се, че само частната собственост е неприкосновена, а държавната (общонародна) – кучета я яли , неолиберализма се задействува напълно !? Едно от изискванията на тази идеологическа доктрина, издигнато в култ от по- развитите индустриално държави в ЕС, е отказ от държавно финансиране и участие в проекти и развитие на производствата, т.е. от т.н. държавен капитализъм ! Ненамеса на държавата в тези неща, без преференциално финансиране и облагодетелствуване на лица и фирми, при заплаха от глоби и санкции ! Всичко това се отнася обаче за български фирми с българска собственост, без западни участия !? Само и единствено тук важат неолибералните идиотщини ! Появата на управляваща партия, поставена на силова, мафиотска основа, суспендира не само Конституцията и законите, но и наруши „принципите” на неолиберализма ! Келепира и далаверата победиха ясно и окончателно неолиберализма, ето накратко как от последните месеци и години:

- Подобно на костовите, американски  ТЕЦ, се построиха централи на ВЕИ с мощности надвишаващи потребението !? Договорите са такива, че тяхната многократно по-скъпа енергия, задължително и преференциално се изкупува ? Държавно се облагодетелствуват частни фирми и при свръхпроизводство се ограничава мощността на държавната АЕЦ при цена на енергията 3-4 стотинки за киловат !? С това действие, станахме за смях пред целия свят !

- Медиите станаха почти изцяло казионни, държавата управлявана от партии ги финансира спрямо хвалебствията, одите и послушанието !? Стигна се до там, че за да получиш обективна информация, трябва да гледаш и слушаш чужди медии, даже за събитията у нас !?

- Държавните институции държат парите си в частни банки с което реално ги обогатяват избирателно, БНБ е едно нефункциониращо, неконтролиращо посмешище ! Фалита на КТБ, ощети държавата с 4 милиарда лева и обогати хора като Иван Костов с 9 % лихва по депозит !?

- Започна масово „саниране” на сградите ! В повечето от тях, много хора бяха санирали жилищата си със собствени средства ! Разходите са огромни и материалите са вносни, т.е. парите, които дава ЕС за енергийна ефективност се връщат при тях ! Държавното саниране се извършва на 2-3 пъти по- високи цени от приятелски фирми ! Лъжата, подета от „инженера” президент Плевнелиев за намаляване на топлинните разходи след саниране с 40% е възможна само в топло време и при положение, че не отваряте врати и прозорци ! Финансират се държавно и преференциално, само определени лица, фирми и сгради, нали държавата не се меси в бизнеса и всички хора са равнопоставени !?

- Въведоха се регистрации с пръстови отпечатъци в болниците за цена над 6 милиона лева . Устройствата отдавна са въведени от администрацията на САЩ, за което се предполага, че хардуера и софтуера е техен. Българската фирма с регистрация – Габрово, спечелила „конкурса” дава 4 пъти по-висока цена и навява на мисълта за участие на зам. премиера Дончев в схемата !? Фирмата едва ли е пряк производител, по скоро дестрибутор !?

- С „грижа” за хората ни задължиха да поддържаме мобилен телефон във всеки асансьор, освен цената и монтажа му, ежемесечно ще се плаща на мобилен оператор !? Сами си отговорете кой, колко и защо печели, от държавната намеса, при положение че няма български мобилни оператори !?

- Днес усилено се говори и предлага магистралите, мостовите, тунелите да се приватизират и пред всяко съоръжение и участък да се спира и плаща такса !?

           Може още много да се пише за мръсните и мафиотски партийни дела ! Дано всеки да разбере и усети, че става дума за държавноорганизирана престъпност ! Да осмисли и види какво става в Румъния ! Лъч надежда дава провала на неолиберализма, истината е в мажоритарния избор, пряката демокрация, наказанието на виновните, друг избор няма !


imageimage








Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - "Въпреки това
12.02.2017 15:17
най-голям дял спестени пари продължават да държат домакинствата Към края на август 2016 г. домакинствата държат в банковата система спестявания в размер на 43,732 млрд. лв. На месечна база през август техните спестени средства нарастват с 41 млн. лв."

А сега ми яж г@за, Мунчо!
цитирай
2. dedenze - Лудо ми, умствено помрачено апостолче !
12.02.2017 15:42
Пак си дриснал дето ти падне ! Сега се опитай да се замислиш, за което дълбоко се съмнявам, че можеш ! Колко от тези пари са на мнозинството от хората, приблизитерно 3-4 % . Останалото е на незаконно забогателите като теб, в България вече има доста милиардери ! Да не говорим за световните, които притежават трилиони ! Ти не можеш да станеш като тях защото си простак и нискоинтелигентен човек, такива рано или късно губят всичко и си намират майстора ! После плачат и се вайкат, молят за помощ и снисхождение, обявяват се за малтретирани и репресирани !
цитирай
3. zaw12929 - Този. . . няма умора да сипе кал. Т...
12.02.2017 16:44
Този ... няма умора да сипе кал. Търси посетители а в блога си не допуска коментар
Прочетох тъжната ни история, която чака добрия край и кога?!
цитирай
4. dedenze - Луд не умалява zaw12929 !
12.02.2017 17:06
Дано го дочакаме добрия край, аз вече губя надежда, защото от останалия тук циганор, нищо добро не може да се очаква !
цитирай
5. krumbelosvet - Чужд план
13.02.2017 07:09
Чужд план се изпълнява. План за унищожение. СТАНАХМЕ ТОР за англосаксите, а те - за банкстерите.
А апостолът само повтаря извращението на Кейнс. Нарича КАПИТАЛА на богатите "спестявания на домакинствата". А останалото си е негови халюцинации.
цитирай
6. dedenze - Напълно съм съгласен krumbelosvet !
13.02.2017 10:35
Плана за унищожение и подмяна на българите е геостратегически, основно натовски ! Той е подготвян 45 години от ЦРУ, като елемент от него е планът "Ран -ЪТ", после т.н. директиви на ЕС ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467227
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031