Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2016 12:51 - Политическата тъпота ражда нищета
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1207 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.06.2016 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           За нас тази максима стана ежедневие, с която евроатлантически и неолиберално сме се примирили, след поредното промиване на мозъците ! Кои са основните очевидни, драстични доказателства за подобно твърдение ? Сред множеството се открояват две : Спиране развитието на ядрената енергетика и опита за раздържавяване и приватизиране на електроенергетиката ! Пълното отсъствие на държавата в производството на високотехнологични и перспективни изделия, изискващи усилията и кооперацията на множество производства ! Скрити зад, аборигенска некомпетентност, евродирективи и неолиберализъм,  неоеничарите уверено водят България към пълна ликвидация и заличаване !
           Не е нужно да си свръхестествен, гадател и оракул за да видиш, че липсата на държавен капитализъм, производства и бъдещи цели е гибелно за всички ! Да установиш, че в другите, проспериращи, развити страни, нещата са поставени на други основи, че там не се прилагат неолибералните идеи и директивите на ЕС (които реално са измислени от тях в защита на монополните им производства) !
           За да бъде по- ясно, ще се спра накратко на днешната техническа и научна действителност. Фосилните горива ще бъдат изчерпани до 40-50 години, те са най- евтини, но не са възстановими. Тяхната експлоатация поставя човечеството пред тежки, екологични проблеми, болести и самоунищожение ! Едночасовата работа на един двигател с вътрешно горене причинява вреди, равни и по- големи от тези на изпушени 100000 къса тютюневи цигари !? Електроенергията е единствената, универсална енергия, чието потребление ще расте непрекъснато ! Енергията получена от възобновяеми източници е много по- скъпа и зависи от природните капризи. Няма по- евтина и чиста енергия от тази получена в обезопасени ядрени централи, за това по света вече се разработват малки, еднофамилни затворени и безопасни централи с мощност до 300- 500 киловата с цена на произвежданата енергия под 8 стотинки на киловат ! Постижения има и в студения ядрен синтез, като революцията в техниката предстои в много кратко, обозримо време !
           Вече има решение на ООН от 2050 година да се забранят колите ползуващи двигатели с вътрешно горене. Германия въвежда това ограничение от 2030 г., а Норвегия от 2025 г. !? България не въвежда нищо, родните политици не се интересуват от това, защото разчитат на награбените от политическа дейност  пари, с които ще си купят вносни и модерни електромобили ! За родно, държавностимулирано производство и дума не може да става ! Никой не иска да се ангажира и промени властническото си безгрижие, важи старото правило – след нас потоп !
http://dedenze.blog.bg/technology/2015/02/03/elektromobili-te-sa-bydeshteto.1335254
         Състезанието на автоконцерните с мощности, комфорт и изгъзила е към своя край ! Вие може да си купите кола с 500 коня и ускорение до 100 км/час за 4 секунди, но къде ще я карате и ускорявате !? Разума води към друг клас, персонални електромобили, евтини, олекотени, икономични, вписващи се в градската среда ! Открито се спекулира със сигурността, гражданската отговорност и скоро ще ни карат да се возим в електронизирани, многотонни танкове , оборудвани със спасителен катапулт- вертолет!? Армия от чиновници се „грижи” за нас през празните ни джобове ! Денонощно ни дебнат с камери и скъпи електроники, грижат се за нас !? Сами си направете електровелосипед, лесно е, няма да ви разрешат да го карате, може да ви набутат в затвора, заради липсата на евросертификати и пр... глупости !? На родния пазар липсва битова, селскостопанска техника с електрозадвижване, соларно захранване ! Ако се намери случайно, то струва по- скъпо от нова, модерна кола !? Неписано правило на неолиберализма е, чрез фалшива грижа за хората, бедния да бъде отстранен от всякака производствена, промишлена и търговска дейност. Яйцето произведено във вашата, фамилна ферма не може да продавате, то трябва да е проверено и подпечатано срещу много пари !? Политиците за които гласувате, са ви продали още в зародиш, на тях частично сте нужни, само по време на избори, вашите интереси, не са равни с техните ! Нямате никакви оръжия и средства за съпротива, не ви и питат за нищо, имате обаче демократичното право да си продадете имота на безценица и отправите към гробищта или терминал 1- 2 !? Това направиха родните политици от България, знаете ги поименно, поне не гласувайте за тях отново и отново !

 

 image

           




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466848
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031