Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2016 13:07 - Който вади нож на Борисов, ще умре от нож !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2406 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 19.01.2016 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Така, позовавайки се на народната поговорка, Премиера заклейми опитите да се събори Правителството, на срещата с бизнеса в хотел „Балкан” ! Той поясни, че всеки, който се опита да състави ново правителство е обречен на провал !
http://www.standartnews.com/balgariya-politika/borisov_koyto_nozh_vadi_ot_nozh_umira-318702.html
          Вероятно бизнеса се е стреснал и взел поуки от алегорията, бързо си е спомнил за "джобното ножче" което извади след убийството на бизнесмена Антов !? За огромно съжаление Борисов е напълно и цинично прав, защото днес в България, престъпната нова Конституция, вече не може дори да се прилага ! Прочетете сами:
Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
           За по-ограничените ментално пояснявам: В днешното НС има представени над 50 регистрирани партии обединени в коалиции ! Без участието на ГЕРБ, никой не може да създаде правителство ! Сега да видим колко избиратели стоят зад ГЕРБ  - 1,072 милиона, което съставлява 15,7 % от имащите право на глас, наричани електорат ! Следователно са нужни само 15-20% от гласовете, за да присвоиш „осъществяването на народния суверенитет”! Мисля, че никой не може да възрази, че ГЕРБ е присвоил и контролира напълно държавната, местна, икономическа, културна, силова ... власт в България и при това напълно законно ! Присвоителите не искат и няма да допуснат конституционни промени и такива в избирателния закон, тях ги устройва напълно съществуващото положение ! Голяма част от хората са пряко икономически зависими с работа, финансиране и обвързаност с ГЕРБ, подобно на ДПС, където зависимостта е верска и етническа ! По този начин държавата изпада в пълна зависимост и безизходица, под окупация на една партия-ГЕРБ, като се блокират всякакви възможности за промени ! Второ, едноличното управление на лицето Бойко Борисов, променя понятието република с неписана монархия !?

image

         Разбирате ли , че т.н. партийна, представителна демокрация е неприложима и особено лоша за 6,3 милионна България ! За 26 години преход са регистрирани над 850 партии ???? Това е една от големите грешки, допуснати под външен натиск от депутатите във ВНС ! Наличието на партии е било вредно през цялата история на Третата българска държава, защото те са източник на предателство, продажност, разделение, мафиотщина, келепир и далавера, така свойствени за народопсихологията на българина ! Имаме и исторически пример, забраната им от Цар Борис през 1934 г., след което се бележи възход и икономическа стабилност, спестява се и неоценима, огромна, човешка енергия и труд, свързани с партийните борби ! Изхода от нелепата ситуация в която затъваме 26 години е пряката демокрация !  Не става дума да измисляме нашенска такава , нямаме капацитет за това, просто трябва да приемем една от формите в държавите, където има такава (те са и най-успелите в света ) !
dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029
          Критиците и евроатлантите, платените социолози и политици,  да не бързат с тъпи заключения, светът приема, че в САЩ също има пряка демокрация !  Те са днешният, наш, нов кумир и стратегически съюзник, нека въведем тяхното законодателство 1:1, без адаптации и ще решим всички основни въпроси ! Пряката демокрация не пречи да си изберете Бойко Борисов пак за вожд ! Тя единствено пречи на мафиите, разграбването, беззаконието, колониализма, геноцида и ликвидацията !

image
        




Гласувай:
13



1. kvg55 - То и депутатите тъпчат конститу...
19.01.2016 20:07
То и депутатите тъпчат конституцията, та какво остана за
величествена фигура като министър-председателя Борисов.
Не че конституцията е съвършена, но друга засега нямаме.
цитирай
2. dedenze - Върховният закон трябва да е народно дело kvg55!
19.01.2016 20:49
Не само творение на купени и евроатлантически настроени юристи ! Нужна е бърза промяна, но след общонародно обсъждане и гласуване на всеки член от нея ! Не е трудно да стане, но никога няма да се допусне от партиите, защото първото което ще направи народа е да намали НС на 120 души и премахне привилегиите и финансирането на партиите от държавата !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467853
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031