Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2015 10:42 - Правилата на избора
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1651 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 24.10.2015 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            Много хора основателно се питат - защо политическите партии участвуват в изборите за местна власт, издигат кандидати, каква е тяхната цел, защо изборите не са напълно мажоритарни, без партийна окраска !? Всеизвестно е, че във всяко партийно стадо има мърша, има и добри хора, когато става дума за местна власт, особено в по- малките общини, хората могат отлично да преценят кой да изберат, кой ще се грижи най-добре, ще отстоява техните интереси, без нуждата от каквито и да било партии ! Поне тук да няма котерийни, партийни борби и „парашутисти”! Да, ама не !
           Това е така, защото у нас партиите са мафиотски структури, които печелят пари от държавата и властта,  възползуват се от наивността и търпението на хората ! Вижте с какво настървение изграждат структури, набират „симпатизанти”, ятаци, обещават чудеса !? Те слагат своите послушници на възлови места, които после им връщат хилядократно с агитация, гласове за НС, имоти и пари, нечисти сделки ! Тук няма ляво, дясно, борба на идеи и концепции, има грубо, пладнешко разпределение и кражба на постната, народна баница! Анонсите са прости и ясни, ако гласувате за нас, ще ви ремонтираме пътя, ще има канализация, водоснабдяване ..., ако другите спечелят забравете за това !? Разделението, отчаянието, мизерията, безпътицата между хората, придобива страшни размери, икономически, етнически, религиозни...!
           Гласувайте, но само ако не се съобразявате с партиите, гласувайте за хора заслужили с делата си вашето уважение, направете избора мажоритарен, само за свестни хора ! Ако не може да спазите това условие, по добре си стойте в къщи и не гласувайте !
           Предстоящите избори се славят и с едно странно, наивно, популистко референдумче относно електронното гласуване. Предварително е ясно, че според условията за провеждане на референдум в България, какъвто и да бъде резултата, никакъв ефект няма да има, ще има загуба на средства и време! Първо няма да се събере такъв брой гласове, че НС да бъде заставено да извърши законодателни промени! Второ действително се създават чудесни, безплатни условия за подправен вот! Трето самия въпрос е повече от тъп – едва ли има съвременен човек, който да не иска електронно гласуване по интернет. Въпроса е някакси да не стане, а инициатора лицемер, да получи демократичен, божествен, партиен ореол ! Бих пропуснал това его, но става дума за Президента, който явно олицетворява политическия ужас и официалното унищожеие на българската държавност ! На практика има лесен начин за пълна защита на вота, като опасенията за подправяне отпадат напълно, при това с много повече истинска демокрация! Това е: електронния вот да бъде явен с възможност за обратна връзка и проверка! За тези мошеници и лицемери, които се страхуват от явния вот, нека да има паралелен таен, по традиционния начин !
           Вече и за невръстните е ясно, че България се управлява и продава от платена, партийна сган, която даже не може да ви каже какво се очаква, накъде вървим, ако не отиде да попита новите ни поробители ! Разбирате ли за кого, за какво гласувате, защо ставате съучастници !?
          
            
  
image imageimage        
imageimageimage


imageimage

Зловещи усмивки от новите ленти !



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Предложението за електронен явен вот, където всеки ще може да
19.10.2015 12:27
провери къде е отишъл гласът му, е единственото разумно, което съм
прочел от многото, отнасящи се по въпроса.
Нищо друго не върши работа, поне на този етап и особено в България.
Едва 17% смятат, че изборите са честни...

А който го е страх да обяви гласът си, да отива в "тъмната стаичка".
цитирай
2. dedenze - Хората казват, че простото е най- добро freeoldmen !
19.10.2015 12:52
Но когато те владее и управлява политическа мафия не е възможно да се реалиира, защото обърква сметките на партиите! Случаят е толкова фрапиращ, че нито един политик не може да му противоречи със сериозни аргументи, но няма да допусне да се реализира ! Главната цел е 3 милиона мигрирали българи, запазили българското си гражданство, да бъдат лишени от правото на вот!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468256
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031