Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2015 13:31 - Независимостта и българското участие в съвременните войни
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2450 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 21.09.2015 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          В света се оформя един военен, двуполюсен модел- САЩ и Русия. Трудно е да се оцени с категорични факти и данни, кой е най- положителния „герой” в случая !? Следвайки природните, еволюционни закони, винаги трябва да има два противоположни полюса, които да са в антагонистична борба. Така се гарантира ускорено развитие и победа на по- силните и напредналите в технологиите за масовото изтребление. В тази борба се получава и огромна понижаваща редукция на населението, свързана с изхранване, миграция и геополитика. В човешката история, независимо че претендираме за доминиране на разумния човек, това е нещо постоянно, като само се менят „героите”. Тъжното е, че до сега няма победа на доказани „положителни” герои и всяка победа, всъщност е поражение с милиони жертви и унищожения. Същевременно модела не може да бъде еднополюсен, защото следва нацизъм и диктатура, ярко демонстрирани от Хитлер и Сталин! Едно добро оправдание, оневиняване и чест за победителя е, когато той е победил отбранявайки се, когато инициативата за война не е негова ! Военните инициатори, лицемерно обявяват, че защитават хората и техните интереси, реално те защитават интересите на крупния финансов капитал. Изхода от това положение не се крие в доминирането и временната победа, а в ликвидацията на военщината и разделението! Такава уж беше договорката между плямпалото Горбачов и актьора Рейган, свързано с ликвидацията на военните блокове !? Днес „белязаният”, склерозирало обикаля и плаче, че бил излъган, а НАТО се разраства с бесни темпове! Русия ужасена от явните, открито демонстрирани апетити и посегателства, възстановява своята военна мощ с не по- малка скорост, търси военни и икономически съюзи и трябва да се признае, че го върши особено успешно ! Разликата между двете държави и военни системи се състои в обслужването на собствеността ! САЩ защитават открито интересите на своя крупен финансов капитал и собственици с всички средства! Печатат непокрити долари, създават световни икономически кризи, чрез централната си банка -частния т.н. Федерален резерв, имат неизплатени дъргове за повече от 18 трилиона долара. Русия защитава своите държавни, а не частни интереси, тя има своите милиардери , но на първо място се поставят държавните, общонародни интереси! От Ленин до днес, руската земя остава изключителна държавна собственост, няма реститути и частни собственици! Армията на САЩ се състои от обучени наемници с различен етнически произход, няма задължителна военна служба, с численост около 3,3 милиона души (включва всички формирования и запасните) ! В Русия служат основно всички руснаци със задължителна военна служба от 1 година, числеността на армията е около 3,8 милиона(включва всички формирования и запасните)!
           За добро или лошо, България почти няма армия, няма задължителна военна служба, около 40000 души  и е  изцяло подчинена на НАТО. Трябва да се отбележи, че НАТО основно се формира от САЩ и без тях не може да съществува. Много други, европейски страни членки имат чисто бутафорно участие, подобно на нашето. Но тука идва голямото НО, реално всички държави са задължени, плащат и заделят от бюджета си определени суми, купуват указаното им оръжие, произвеждат военна промишленост и стоки с военно приложение. Следователно повече или по- малко, на практика участвуват във всички военни действия на НАТО и САЩ. Подобно на ВСВ, ние нямахме войници на източния фронт, но активно снабдявахме с храна, дрехи и пр.... хитлеристите, това е важно и немаловажно участие във войната ! Спомнете си участието ни в ПСВ и резултата:
http://dedenze.blog.bg/history/2014/09/22/koga-bylgariia-izgubi-svoiata-nezavisimost.1299116


          Отворете файла с резултатите от Ньойския договор и си помислете, какво ще честваме утре !? Защо на главните виновници за съдбата на България, никой, никога не дири сметка !? За каква независимост говорим при 3 милиона (30%) изгонени икономически българи за 25 години от уродливата, продажна и угодническа, политическа класа !? Държава с външно, користно управление, допускаща над 35000 НПО с чуждо финансиране, неясни цели и задачи !?
          Днес това се повтаря по подобен начин, ние сме участници във всички военни действия на НАТО и САЩ !? Открит остава въпроса: защо и на кого е нужно всичко това, кой ни заплашва и застрашава !? Кой ни кара да участвуваме във военни съюзи, а не да бъдем неутрална и суверенна държава, кой печели от всичко това !? Ние сме заплашени само от асимилация и ислямизация, от това НАТО не ни спасява, обратното !? Турция вече ни пази от мигрантите, утре ще стане член на ЕС, турските граждани ще могат да живеят и купуват имоти тук, спомнете си думите на Ахмед Доган : „Пътят на България минава през Босфора !” Нашите менталноограничени политици, без историческа памет, за повече от 130 години не схванаха смисъла на народната поговорка: „Който нож вади, от нож умира !”  Трябва да си голям продажник и българоубиец за да поддържаш и правиш подобна геноцидна политика !?


image
Весело начало с тъжен край !?

 

imageimageimage

imageimageimage

image



В тази битка ние от коя страна  и къде сме !? Заслужава ли си срещу нищожни подаяния и заеми да се превръщаме в пушечно месо !?





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. danielita - Независимостта и българското участие в съвременните войни
24.09.2015 07:03
Регистрирах се най-после! Този текст е много съдържателен, както и цитирания предишен текст. Хубаво пишеш, браво!
цитирай
2. dedenze - Благодаря за оценката danielita !
24.09.2015 10:39
Дано моите постинги стигнат до повече хора и да събудят размисъл !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466803
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031