Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2015 17:37 - Евроатлантическата социалщина
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1771 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 20.01.2015 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Стигнахме до там да казваме на децата си, скрий се някъде и си изяш закуската, защото е малко и не стига да дадеш на другите !? Когато на улицата, папаш тлъста баничка с истинско сиренце, вурстче, двоен чисбургер... обграден от клошари, гавроши и циганори, живота ти е много опасно застрашен! Не можеш да ги пратиш в концлагера, затвора и крематориумите, защото надзирателите и хората от силовите структури, също са бедни от простолюдието! Преди година ме спира полицай от КАТ за превишена скорост, в леката, стара колата съм сам с десетина чувалчета нацепени дърва за печката и зимата! Побутна ги, видя че са от стара съборетина, върна ми документите и каза: „Приятен път братко, карай внимателно, днес мерим скоростта, нататък има още два патрула !”
           Социалното неравенство е толкова голямо, че ЕС и богатите с основание са се подплашили ! Трябва да се демонстрира грижа и имитира хуманизъм ! Това става по следния начин :
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/01/12/evroatlanticheskata-imitaciia.1329691
http://dedenze.blog.bg/politika/2014/12/30/evropeiskiiat-humanizym.1326600
          Тук ще ви опиша как това се върши в социалната сфера,  болезнена за над 3 милиона българи! Първо се заделят малко средства, после се прави организация, създава се орган –дирекция, комитет, съвет, комисия, служба! След това се прави национална мрежа, (обикновено от властвуващата партия) лесно е, при добре платени, държавни, синекурни длъжности! Накрая се търси „обекта” на социалната помощ, документира се, събират се лични  и биографични данни, проверяват се ежегодно .... В този процес „обектите” изпаднали в бедност и крайна нужда се популяризират и огласяват пред обществото, което уж се вайка и чуди : „ И-е-е, уау, ау, те (или той, тя) били бедни, а децата им печелят по чужбина !?” Огласяването и изискването на документални доказателства за бедност е нужно и „свръхдемократично”, защото над половината от изпадналите в беда, се отказват и не търсят подобна помощ, още повече, че нейния размер е чисто символичен ! Например при пълен, сумарен, месечен доход под 100 евро , помощта за отопление през зимата е 36 евро, което правоимащите сигурно използуват за храна !? Приетия в България праг на бедността е 125 евро, реално е праг на смъртта, при напълно европейски цени на всичко- горива, енергия, храна, лекарства, дрехи ...! Някой ще каже, че все пак , това е някаква макар и малка демонстрационна и лицемерна, помощ !? Сигурно, защото ЕС е цар по имитациите на загриженост и помощ, по демонстрациите на псевдогрижа за хората ! Тук трябва да се отчетат отпусканите средства за обучение и преквалификация на безработни и малцинства. В НРБ, това се наричаше ПУЦ (професионално, учебен център), народа го преименуваше в „падар учи за Цар”. Днес е още по-лошо, защото преквалификацията и обучението е абсолютно безцелно и въобще не е свързано с конкретно производство и обезпечена работа! Важно е имитационно да се усвояват средства в големи размери:
http://chara.blog.bg/politika/2015/01/07/evroparite-mnogo-milioni-s-nula-rezultat.1328621


           За всеки нормален човек е ясно, че социалното не се състои в афишираните парични помощи и трохи! Социалното се базира на достойна работа и възможности за реализация на всички, не на икономическа имиграция! Кой ви принуди да унищожите печалившите и нужни, държавни призводства, да ги разпродадете на скраб и подарите партийно, да пуснете в България най- страшните, евроатлантически косатки!? В нито една европейска държава няма 100% частна собственост и производство, обратното има държави с над 50% държавно участие в производсвото и формирането на БВП ! Тук ми идва една много цветиста, поименна, евроатлантическа, демократична псувня към политическата класа на прехода! Въздържам се, защото те не заслужават и това, защото показва отношение , те просто са посредствен, неодушевен предмет, който не заслужава подобно внимание, усилия и оценки ! Лица извършили най-големите предателства, геноцид и национален грабеж, ликвидирали българската държавност и нация, не заслужават нищо друго, освен затвор с тежък режим или смъртна присъда! Не са нужни вашите, социални подигравки и милостини, неуважаеми политици ! Бедните , болни и неравностойни хора, работили по 40 -50 години за България, създали видимия от всички свят, имат чест и достойнство, не се нуждаят от подаяния! Даже и циганите ще се откажат от тях, ако имат работа ! Някои твърдят, че отпусканите за тях средства са повече от тези за българите, едва ли, даже и целевите помощи не стигат до тях и потъват в описаните по-горе структури и частни лица !?

image
image
 
          Цинично, фалшиво и горчиво е вашето "висящо" кафе !

           Неуважаеми, български политици, изяснете си понятията за заеми, кредити, инвестиции, еврофондове, свободен пазар и глобализация, ако нямате ментален капацитет, платете на външни, безкористни, независими експерти ! Възстановете печалившата, държавна промишленост и производства, инвестирайте в прозрачни нови, ако трябва с облигационен заем от хората ! Ясно, точно, конкретно, перспективно формулирайте програмата за развитие на държавата, като на първо място поставете нашите интереси, а не тези на ЕС и САЩ ! Направете България социална държава на българите ! Ако не можете, не ви стига ума и волята, обявете го официално, вървете си при сметките и имотите в чужбина, преди да е станало късно, вие тук не сте нужни на никого !


imageimage





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468349
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031