Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2014 19:21 - Олеле, пак идат като тигри ...
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3972 Коментари: 9 Гласове:
9

Последна промяна: 01.10.2014 12:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


            "Българските" медии станаха ужасяващо досадни, продължавайки от потопите и наводненията да се опитват да ни издавят с партийна, предизборна пропаганда и тъпи реклами. Интересно е поне едно медицинско становище, колко часа гледане на подобни мерзости е нужно на напълно здрав човек за да превърти!? Градове и паланки бяха заляти от еничари агитатори, които от страх, че никой няма да им уважи агитацията пак зараздаваха ядене, пиене, песни и танци, водеха си и възторжени фенове за масовост, автоподкрепа и навалица! Подобно на вица за Гарабет и Бенарет които си направили магазин. На щанда Гарабет, но с часове никой не влиза, тогава Бенарет започнал да влиза и излиза за имитация на навалица. По някое време, Бенарет  не устискал и яко се изпърдял, а Гарабет му изкрещял „ Не те е срам и то вътре в магазина!” , на което Бенарет скромно отговорил „ Много важно, в навалицата никой не разбра!”    
            Да се върнем на предизборната действителност и гносеологичният, най-съществен въпрос – кого да изберем!? Отговорът на този въпрос е елементарен, ако в предвид се вземат изходните условия: България е държава с представителна, партийна демокрация! Ние нямаме съществено, собствено производство и националния бюджет се формира от данъци, акцизи и такси! Държавата е от отворен, колониален тип, при който почти всичко необходимо се внася отвън и всеки може да си купи златна земя и имот на безценица! Официална безработица 13%, скрита над 20%, над 3 милиона са икономически имигранти от които гласуват под 10%, независимо от двойното си гражданство! Тук са останали и неимигрирали, необразовани, бедни, болни хора и етноси нежелани от целия, цивилизован свят ! Независимо от тези странни обстоятелства, без отчитане волята на хората, сме членове на НАТО, ЕС с поети договорни задължения!? Бившата държавна собственост е престъпно приватизирана, раздадена и продадена на скраб, установена е т.н. пазарна икономика! За гордост и постижение се счита стока с надпис „Произведено в България!” За инвеститори се приемат всички притежаващи имоти, магазини, банки, медии, енергоразпределители, консултанти и пр... изнасящи чиста печалба от държавата и не прозвеждащи реално нищо! ЕС отпуска определени средства, които са съизмерими с нашите вноски в съюза. Точно тези средства и тяхното разходване определят и големите мераци за властвуване в следващия мандат. Това е така, защото те се раздават по корупционни схеми, разпределят партийно на приятелски кръгове от фирми финансирали партиите и осигурили гласове на изборите. Изпълнявайки евродирективите, българите нямат по- голяма възможност за самостоятелно развитие от 10%! Има и още по- опасно развитие, ако някой си внуши, че е велик и вземе непосилни, обвързващи заеми, когато не произвежда и продава нещо, каквото и да било ! Това е ставало и става, затова независимо от финансовите „гимнастики”външния дълг на българите е нараснал 5 пъти в сравнение с дълга на НРБ!?  Реално нашите партии и правителства са бутафорни, икономически и политически управлявани отвън! Партия Атака го пояснява по- подробно, тя предлага очевидно добър път, но ако тя дойде на власт, външния капитал и интереси, допуснатите акули, ще я унищожат за броени месеци! Тук конкретна партия, даже и възкръснало БКП със структурите, не е в състояние да реши нищо съществено, да се опълчи на евроатлантическите мераци! Даже наглеците от най-голямата партия, начело с Борисов, вече свирят отбой и поставят невъзможни изисквания – 121 депутата, заем от 8 милиарда евро и пр..... Не бива да пропускаме, че в т.н. преход се регистрираха и финансираха отвън над 25000 НПО, често със смешна, основно  политическа цел, обслужващи чужди интереси !?
           Най- простият човек вижда, че за 25 години партиите продадоха държавата и нейните интереси, под прага на бедността са милиони българи в очакване да измрат от лишения, болести и бедствия! Логично възниква въпроса може ли нещо да се направи? На този етап, единственото е да не се гласува за никого ! Няма бяла бюлетина, затова не гласувайте за нови и стари еничари, те не могат да решат проблемите на българите, могат само да ги задълбочат, не вдигайте избирателната активност, само с този червен картон разполагате, друг нямате, задраскването на имената прави бюлетината недействителна, но участието се брои за избирателна активност! Не ставайте съучастници в мафии, престъпления и преразпределения! Спасителен, труден път има, за него се борете, него отстоявайте: Нова Конституция – пряка демокрация- нов избирателен закон- мажоритарни избори- безпартийно НС- преосмисляне на членствата ни и приоритетите !
          Управляващите продажници 25 години безнаказано и безотговорно налагат чуждо управление, култура и морал, разпродават България на парче! Реално цялата управляваща клика, трябва да бъде съдена за явен геноцид! Сега точно, ще ви кажа, какво следва в близко време: Рязко увеличение цената на ел. енергията! Превъоръжаване с нова американска техника! Участие в нови войни! Платено здравеопазване и обучение! Строеж на нови затвори и модернизиране на старите като курортни пансиони! Помислете кой и защо внесе всичко това и го обяви за „демокрация”, после отидете и ако съвестта ви е чиста и българска, участвайте в гласуването!? Всяко търпение има край, още ли се мислите за неилъгани, за „демократично” облагодетелствувани, вярвате ли, че някой ще дойде и с любов ще се погрижи за вас, какво ще изгубите, вижте се в огледалото голи, боси, бедни, болни...!? Най- жестокото и страшно е, че утре няма да имаме и Родина, подобно на американските заселници, оцелели през зимата с помощта на местното, индианско население, после го избили и унищожили, като за спомен цинично си измислили празник "Денят на благодарността" !?

image

Политици и партии !?

image

 

imageimage





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tanya7713 - "Те са тук, наклякали са в ...
12.09.2014 20:14

"Те са тук, наклякали са в кръг и чакат. Опекли са си работата. Бъдещето им е гарантирано. И на децата им, и на внуците им. Сега остава да направят последното. Да одерат кожата.

Ще одерат кожата, ще си свършат работата и ще отидат да се разхождат в онези зелени-и-и европейски паркове, с водоскоци, с паметници. Кожодерите познават Европа добре. Те я обичат. В Европа те се чувстват като у дома си.

Един по един ще се изнижат. Брюксел. Виена. Лондон. Париж.

Но сега още са тук. Наклякали са в кръг и чакат. Трябва да одерат кожата и да изнесат и нея. Техният голям проблем сега е как всичко да изглежда хуманно. Как да не се разбере, че има дране.

Европа не обича писъците."

"Дребните цели пораждат дребни личности" - Платон

Толкова за политически циркове, математически игрички и управленска импотентност!

Прогнозата е за дъждовно време, но слънцето винаги изгрява...
цитирай
2. dedenze - Благодаря Таня за точния и образен коментар !
12.09.2014 20:51
Да така е с хиените, основно чакат в кръг, не са особино смели, но за това са лакоми, инстинктивни хищници, канибали ! Лошото е, че преди краят им, нанасят понякога непоправими щети !?
цитирай
3. aip55 - От мене
13.09.2014 07:01
много голям +++++++++++.
Много сте прав, колкото и песимистично да изглежда положението на народа ни!
цитирай
4. tanya7713 - Българските политици спечелиха ...
13.09.2014 09:15
Българските политици спечелиха първо място в световната класация по некадърност
March 15th, 2011

nekadurnost1 Българските политици спечелиха първото място в традиционната класация на списание „Forbes“ за най-некадърни политически представители в света. В жестоката надпревара за те са успели да се преборят с конкурентите си от Сомалия, КНДР, Нигерия и Конго. Първото място е спечелено благодарение заслугите и усилията на цялата плеяда политици управлявали и управляващи все още България от началото на преход.

Ето и критериите по-които нашите политически лъвове са успели да заемат призовото първо място:

1. Българските политици са най-успешните в способностите си да предизвикват чрез управлението си носталгия по социализъма. Няма друга държава, в която след падането на тоталитарния режим, народа с толкова умиление да си спомня за добрите стари времена.

2. Българските политици, са най-успелите в дисциплината „Дискредитиране и омаскаряване на демокрацията“. Българските политици са единствените в света успели да убият вярата в демокрацията в почти 100% от населението на страната.

3. Българските политици са единствените в света успели да докарат държавата си само за двайсет години, едновременно до икономическа, финансова, демографска, културна, здравна и образователна криза.

4. Българските политици са първи по показателя прогонване на населението извън пределите на държавата, чрез прилагане на политическа принуда на базата на узаконяването на пълното беззаконие и несигурност в страната. По груби сметки държавата е загубила 15% от работоспособното си население и не се очаква темповете на емиграция да спадат.

5. Българските политици са първи и по показателя, разграбване, унищожаване и разпродажба на изграденото по време на отминалия тоталитарен режим.

6. Българските политици са първи в света и по показателя сливане с организираната престъпност, както и държат челното място по корупция.

7. Българските политици са най-некадърните бизнесмени, придобили парите и бизнес
цитирай
5. dedenze - Благодаря aip55 !
13.09.2014 10:09
За плюсовете и подкрепата, ние сме народа и трябва сами да променим положението в което ни поставиха нашите продажници !
цитирай
6. dedenze - Благодаря за точната фактология tanya7713 !
13.09.2014 10:22
В десетки постинги съм описал подробно тази некъдърност, чрез която може да влезем и в книгата на Гинес! Станахме за посмещище на целия свят! В политическото поведение обаче има и ярки, срамни, шизофренни моменти като този - При свръхпроизводство на електроенергия спираш АЕЦ Козлодуй, произвеждаща енергия по 4 ст./киловат, защото е държавна и купуваш същата от частни ТЕЦ и централи на ВЕИ на 15-20 ПЪТИ по висока цена !? Заставяш хората да плащат непосилно при най- ниски доходи в ЕС !? Няма друга държава по света, където може да се случи подобно безнаказано нещо !....
цитирай
7. dimat - Лъжете се уважаеми,като вините за дереджето си политиците.
13.09.2014 20:44
Вините ги непрекъснато за свое успокоение,а те са чисто и просто ваше(наше) "творение".Ние си ги създаваме и отглеждаме,щом вече 25 години не сме променили и себе си и тях.Това е "голата" истина, от която инстинктивно се плашите и я заливате с потоци от думи срещу политиците.
Продължавайте в същия дух,докато изминат и следващите 25 години...до свършека на остатъците и от народ и от страна и от държава.Впрочем,държавата вече я няма.
цитирай
8. dedenze - О-о-о партийно заблузени dimat !!!!
13.09.2014 21:11
Народа, "ние" не ги създаваме, защото сме лишени още в Конституцията от това право, спретната с помощта на .... няма да ти кажа, потруди се малко сам !!!! Ще ти дам жокер с пасаж от изказването на Луканов " Мисля, че този план удовлетворява и сини и червени ", планът е приет с бурни овации и шампанско от ВНС !? Голата истина е, че всичко се създава от интересите на крупния финансов капитал съсредоточен в САЩ, а нашите политици са техните маши, послушници, ибрикчии, гъзомияри, угодници и продажници, от цялата цветова гама !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Има един български политик, който казва и доказва това, за съжаление човешкото му поведение е спорно от медицинска гледна точка, с което срива доброто начинание !
цитирай
9. dimat - dedenze,
26.09.2014 18:35
не очаквах такава елементарна констатация спрямо мен от твоя страна.Хайде,мога да приема констатацията "заблуден",но откъде ти хрумна и "партийно".Ако беше между тези които преди време се бяха запознали с няколко мои постинга,относно визията за "една безпартийна система",щеше поне да разбереш,че няма ,или поне съм от малцината българи,които така ненавиждат партийната система,като главно оръжие,в ръцете на тези с крупния капитал от САЩ,за разрушаване на страната и държавата ни.

Както и да е,но щом не си разбрал,че народ,който е оставил въпросните задокеански слуги, свободно да си вършеят и рушат държавата,народ,който стои безучастно,само констатира този факт и не вижда своето участие в него, именно чрез безучастието и примирението си,такъв народ не е нищо,освен един самоубиец и главен участник в това.

Кой ни лиши от правото да си променим конституцията,за да ни служи на нас,а не на шепа бандити?Кой стои и чака,това да стане от само себе си?Кой вечно чака някой друг да му свърши работата?

НАРОДЪТ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468227
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031