Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 14:15 - Образование, вот и Конституция
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1476 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 01.06.2014 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            В Контитуцията на България, нищо не е случайно и недогледано, напротив тя е хитро измислена с една определена цел – партийно управление за разграбване и ликвидация на държавната собственост и производства, безнаказано, без отговорности и задължения! Тук се опитах да обясня, как основните конституционни текстове, влияят  отрицателно на изборите:
http://dedenze.blog.bg/history/2014/05/28/istoricheski-zakonovi-greshki-oporochavashti-izborite.1268867


            В този постинг ще се опитам да поясня, как Конституцията стимулира посредствеността, купуването и продаването на гласове, манипулирането на електората! Темата е особено актуална, като продължение на по- горната, в която се описва монопола на партиите за управление на страната. Монопол, който цели извличане на партийни, групови и личностни облаги, нямащи нищо общо с благосъстоянието, интересите и нуждите на държавата и българите! Всеки цивилизован човек, ежедневно се сблъсква с невярни, противоречиви внушения, фалшиви обещания и медийна, партийна агресия! Две са основните партийни причини за активост, притежание на властта с последващ грабеж или платено обслужване на чужди интереси ! Реализацията на всичко това преминава през т.н. „демократични” избори, в които хората са принудени да гласуват само с положителен вот „ДА”, за листата на поредните еничари !? Особено ценна помощ в това отношение оказва електората от 1500000 души без образование, там е основният подкупен и лесно манипулиран контингент! Забележете, че това има конституционна защита и преднамереност в посочените членове на КРБ!
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Чл. 53.
(1) Всеки има право на образование.
(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно.

           Ключовите думи са подчертани, обърнете внимание на „хуманното” твърдение за равенство пред закона, интересно защо няма изключение само за избирателния закон. Всички са наясно, че един неграмотен, необразован човек не бива да участвува в политически избори, най малкото, защото не разбира естеството и смисъла на избора, защото неговото участие е безмислено и смешно ! В социалистическа България, средното образование беше задължително, кое наложи промяна на текста, че е задължително „училищно обучение до 16 г.” !? От 25 години насам е снета  конституционно, задължителността на средното образование и е подменена с някакво неизвестно обучение и учене, което може да бъде повторение на първи клас, до навършване на възрастта !? Дано сами успявате да си обясните ЗАЩО ? Самото купуване на гласове става директно с държавните, партийни субсидии и чрез т.н. симпатизанти, олигарси, дължащи пари на партиите за „услуги”, сумите са нищожни от 20- 50 лева, но които за човек под прага на бедността, понякога са решаващи! Някой ще каже по ганьовски „имали – дали”, но знайте, че няма дал партиец, дадената сума после се взема и възстановява от всички нас с невероятна лихва ! Вземете за пример депутатите на ГЕРБ, месеци наред не се явяваха в НС, заплатите им бяха спрени, явно могат да живеят и без заплати, как става това !? Как мислите, ако утре се върнат във властта, за което се борят с всички сили и средства, за колко време и от къде, ще възстановят загубите си !?
           Ниската, избирателна активност, ярко показва, че българите са разбрали същността на основните партийни цели, не вярват на държавността, законите и обществения „ред” в който живеят! Средното образование е достъпно, безплатно и задължително (с уговорката по-горе), вече 70 години, крайно време е да бъде поставено като задължително условие за участие в избори ! Още повече, че по-високата степен на образованост на една нация е и нейната ракета носител към бъдещето! Може ли някой да изкаже смислен аргумент против това искане, защо не се реализира на практика, кой печели от неграмотните и тяхната конституционна преференция !? Задайте си въпроса, защо правото за гласуване без образование е вкарано в Конституцията !? Как и по какъв начин се променят конституционни текстове, хитро нали ?
        Нямам авторски претенции, разпостранявайте, препечатвайте от ваше име, дано повече хора се замислят и да се борят за промяна!


 image









Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479015
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930