Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2014 13:44 - Украйна в замяна на Сирия ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2224 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 16.05.2014 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

          В съвременният капиталистически, глобализиран свят, идва ли нещо може да се се случи по волята на някакъв народ. Финансовия капитал може да си формира всякаква „народна воля” и да я афишира в собствените медии, да имитира масова подръжка и овации ! Почти всичко е разпределено между основните играчи, тук –там има някои спорни въпроси, които се уреждат тихо, с преговаряне, отстъпки и договаряне. В отлична, бизнес симбиоза са и двата капиталистически гиганта Русия и САЩ. Само някой изостанал облъчен тъпанар, може да си мисли, че в Русия властва комунистическата идеология, пролетариата прави диктатура и всичко се дели по равно- ха, ха, ха !?

image

 


          За 25 години Русия би света по брой на милионери и милиардери, частниците и изкупиха много имоти в голяма част от ЕС, без да членува в него, особено много в Англия, където руски олигарх си има даже и футболен отбор !


imageimageimage

 

 

 

          Това са американски, канадски и натовски бойни кораби, самолетоносачи, тръгнали на малка, миротворческа, учебна разходка! Само да не си помисли някой, че те са загрижени за неговия живот, просперитет, че раздават демокрация ! На фона на тeзи картинки, нека проследим събитията в Украйна и Сирия. Съсредоточаването на военна мощ в региона, някои тълкуват като подготовка на Трета световна война. Броя на американските и натовски военоморски сили съсредоточени в Средиземно, Балийско и Черно море е огромен и трудно изброим. Някъде сред тях се мъдри и нашата регата втора ръка, която ще има задача, да събира гилзите за скраб. Международните анализатори обаче, не надушват световна война, защото подобна ще бъде в ущърб и на двете, военни свръхсили, ще наруши спокойния бизнес ! Тайната дипломация сега работи денонощно на високи обороти, съпоставя цифри, данни и ползи, целта е да формира елегантно, икономическо решение. Тук даже не става дума за отживели времето си военни бази, на съвременната война те не са нужни, но се ползуват като претекст от договарящите ! Възможностите за прецизна, космическа локация и наблюдение ги правят неефективни и уязвими. Днес са модерни подвижните ядрени сили, локализирани върху подводници, влакове, граждански самолети и влекачи !

 

 

imageimage

  

       Но не се плашете, до война няма да се стигне, а само до „компромиси” и те изглеждат така : Украйна на Русия, Сирия на САЩ. Това обяснява и засиленото военно присъствие на заинтересованите страни, подготовката им „миротворчески” да размажат всякаква съпротива, да внесат измамна демокрация и нов „морал”.  Някой неосведомен ще каже, кон за кокошка, далеч не е така ! Сирия беше бедна на нефт и газ, тя стана апетитна държава, когато наскоро в морския и шелф намериха богати находища на нефт... Либийците вече усещат и знаят, какво донесе ликвидацията на Кадафи, предстои на сирийците да разберат, какво ще донесе смяната на Башар Асад!

 

image


          Капитала превърна хората в зомбирани, бездуховни машини, той ги принуждава и да се избиват помежду си ! Къде са човешките отношения, добродетели, кога земята ще се отърси от отровната си плесен, кога обикновените, трудови хора няма да бъдат марионетки и роби на имперски интереси !? Не звучи ли повече от актуално това "Писмо" на Вапцаров !?

 








Гласувай:
9



1. born - Май сте съвсем прав !
17.05.2014 12:01
Май сте съвсем прав !
цитирай
2. dedenze - Благодаря born !
17.05.2014 12:25
Не ми се иска да съм прав, но един безпристрастен анализ води към тези заключения!
цитирай
3. oranjevia - Не няма да има такъв компромис. В ...
21.05.2014 14:44
Не няма да има такъв компромис.В Сирия вероятно ще се воюва докрай.Ако Щатите "вземат " Сирия ще прокарат тръби за катарски газ през нея и ще подбият цената на руския за Европа.Това ще доведе до огромни икономически загуби за Русия, възможност за повторение на ситуацията от преди рухването на Варшавския договор с фатални за рашите последици.Собствените сирииски находища нямат чак толкова голямо значение.
цитирай
4. dedenze - Много са възможностите oranjevia .
21.05.2014 17:59
Многостранни са, ето вече се подписа договора между Русия и Китай за доставка на газ за 400 милиарда долара, част от които авансово !? Явно само и единствено финансовите интереси управляват света, но не и България! Тук управляват мафии !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475379
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930