Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2014 17:07 - Иновация, лесно е!
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1916 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 20.05.2014 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Лесно, но само в устата на родните политици, които нямат и не искат да имат, някаква представа от производство, промишленост, култура ! Не може Президента на държавата, пишещ се за технократ, собственик на офшорки, да твърди, че със саниране на сгради се постига над 50% топлоефективност (т.е. сметките падат двойно), че технологичните центрове с търговска насоченост, ще родят иновации, че конкуренцията и свободния пазар на електроенергия, частното производство от ВЕИ, ще и намали цената и пр... идиотщини!
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/06/02/tehnologichen-centyr.962402
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/10/28/zakon-za-zashtita-na-horata.1197806
          Пари се намират с помощта на еврофондовете, но като не знаем как и къде да ги вложим, така ще финансираме смешни „иновационни” проекти на частните фирми от приятелските, партийни кръгове. Не е възможно, да те управляват и представят, технически неграмотни хора, интересуващи се само от личната изгода и да очакваш развитие на основни, конкурентни иновации! Не е възможно, да си съсипал промишлеността, да си пуснал на нищожния си пазар всички световни акули, да си изгонил икономически и чрез безпътица цвета на нацията си и да очакваш иновации. Тук е по-точно описано:
http://chara.blog.bg/politika/2014/04/25/strashni-quot-smeshki-quot-s-inovaciite.1259752

         Докъто политически партии управляват България, все ще е така, те имат една единствена задача да обогатят членската си маса с всички възможни и невъзможни средства и начини ! Те не са в състояние да формулират перспективни национални цели и задачи, а камо ли да формират, обща воля за благото на хората! Всичко се дели партийно в търговията, рекламата, туризма, хотелиерството, земеделието, инфраструктурата, трансформациите на земя, инвестира се само там, където част от парите, ще се върнат пак при политиците ... Продажниците на прехода и ликвидатори на държавната собственост са виновни за това състояние! Все още ни залъгват с добрия, чужд „инвеститор”, загрижен за българите !? Направиха всичко възможно, за да няма собствено, конкурентно производство във всички сфери на производството. В България има находища на оловно- цинкова, медна руда, на тяхна база се произвеждаха акумулатори, проводници, кабели, ел. двигатели, електрокари... Днес всичко се внася, като особено място заема вноса на малки акумулатори  от 5- 10 Ачаса, за електрониката. Внасят се електрически тротинетки, велосипеди, инвалидни столове , никой не инвестира държавно в тяхното елементарно производство. Китайците инвестираха с наша помощ в непродаваемите, скъпи автомобили „Голямата стена” , никой не се сети, че по-добра би била инвестицията в електромобили , селскостопански съоръжения, потопяеми помпи с акумулаторно и фотоволтаично захранване. За пълнене гушките на партийците обаче се сетиха, като дадоха разрешители и ужасяващо обвързващи договори за централи на ВЕИ, надвишаващи общата консумация на ел. енергия почти два пъти !? Сетиха се да атакуват и производството на храни, млечни продукти, днес папаме европейските буклуци, предлагани в техните вериги от молове, а българите производители, получават жълти стотинки и санкции за това, че произвеждат !? Сетиха се как да продават национални интереси, как се живее на чужда сметка, как 500000 могат с кеф да се „разходят” само до гръцките хотели и ресторанти по празниците, за да не гледа народа как и колко харчат, когато повече от половината останали тук българи, се затрудниха да си купят храна !?
             Днес най- важната, общонародна иновация, трябва да бъде бойкот на изборите за европарламент! Утре най- добрата иновация, ще бъде нова Конституция, пряка демокрация и пълен мажоритарен избор с ДА и НЕ за неопетнени в прехода хора, които милеят за България !

 

imageimageimageimage

Политическата класа разбира иновацията ето  така !





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - НЯКОЛКО ПОСТА СЪМ НАПИСАЛ ПО ТОЗИ ПОВОД!
07.05.2014 17:47
КАТЕГОРИЧНО ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТ
ТРЯБВА ДА БЪДАТ БОЙКОТИРАНИ!!!
цитирай
2. yuliyayosifova - Много я обичам темата за иновациите.
07.05.2014 17:53
Замисляли ли сте се, господине, каква е разликата между България и Америка в това отношение, защо американската мечта не може да се приложи в български условия? - Едно е на ръка, че в Силиконовата долина, да кажем, е съсредоточен изключителен финансов и кадрови ресурс, по-важното е иновационната култура - ние просто нямаме култура, нямаме фин усет към тези неща! И ето че далеч не е само политически, предимно социален, манталитетен е проблемът. Ако най-гениалната ти предприемаческа идея е да купиш евтини китайски парцали от Ибей и да ги продаваш, в Продавалник, примерно, на десеторна цена, това иновация ли е? Ако не си чувал даже, че, освен еврофондовете, от които ние по някакъв безбожно нелеп начин очаквахме да потекат пари, в България има вече не един действащи фондове за рисков капитал, има акселератори - иновативен ли си? Но ние и сме мързеливи, плюс това! 'Щото, аз, нали, много искам по някъкъв, къде легален, къде криминален път, да намеря пари, пък после да ги развъртя, някакси и да заживея по чифликчийски...
цитирай
3. dedenze - Да Чавдаре, аз ще го направя !
07.05.2014 18:01
Дано повече хора се замислят, какво представляват, партиино излъчените наши депутати за които гласуваме само с ДА, да си припомнят как излагат България, пренасяйки партийните борби там, как продават и не защитават националните ни интереси !?
цитирай
4. dedenze - Не е толкова простичко както го описвате yuliyayosifova!
07.05.2014 18:45
В САЩ работят успешно и на много високи позиции над 1 милион българи ( включително и в Силиконовата долина, даже и в ЦРУ и ФБР) и още 2 милиона в ЕС и по света !!!!!!!!!!!!
Значи кадърни с култура и фин усет към нещата имаме доста повече от други нации, защо не работят тук, заради кого, кой ги спира, кой ги лиши от промишленост и защо, ама си отговорете с конкретни партийни имена, защото видов ден ще има ! Назовал съм ги поименно в стотици постинги, обосновал съм вината им, те са чифликчиите, мафиотите работещи за чужди интереси, против българския предприемач и народ ! Ликвидатори ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480362
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930