Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 15:03 - Газ, пари и ябълки
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1028 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 06.04.2014 13:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            В миналото ябълките са били тези плодове, които са създавали проблеми. Първа е библейската ябълка на познанието. Незнайно защо Господ я обявил за забранен плод, сигурно от страх за своя авторитет и диктатура. По-късно в гръцката митология, подобна ябълка вкарала в спор Афродита, Атина и Хера коя е най-голямата красавица. В двата случая, последиците ги отнасят хиляди нищо не подозиращи простосмъртни, които изгонени от рая са принудени да водят войни, страдат и мрат за кефа на боговете... Днес ябълките се ядат спокойно, но тяхното митично значение се прехвърля с по- голяма сила на природните газове.
          Просто казано, пробиваш си една бълбока, тясна дупка и ако имаш късмет излиза газ, по тръби го отвеждаш където искаш и продаваш. Не е нужно да сееш, ореш, жънеш, мелиш, втасваш, печеш и тогава чак да ядеш, тук само вадиш парите и робите ти сервират каквото поискаш. Първенец в тази работа е младата, федеративна държава на неограничените, частни възможности, сбирюток от всички народности, завладяла целия свят  - САЩ ! Свръхекстензивното и развитие в правенето на пари и тяхното харчене, отдавна изяде собствените находища от петрол и газ, нанесе и тежки екологични вреди, но разточителството и лакомията не могат да бъдат спряни ! Започнаха войните и прекрояването на света, във връзка със залежите на фосилни горива. В този момент, няколко открития дадоха нов тласък на бизнеса – това е добива на шистов газ. При него не е нужен т.н. природен резервуар, той се добива от самите порьозни скали с помощта на химикали и се среща много по -често. Уникалността на откритието и технологията се състои в това, че на финала,  повърхностно цъфва „газоколонка” свързана „фискално” с  производителя на газ. По този начин американските фирми експлоатират директно вашия газ, продават ви го, без никакви войни и тръбопроводи . При изчерпване подместват сондажа на няколко километра и така до края на света, хитро нали !? Към това ако се добави малко американска демокрация, някоя друга военна база, уж на НАТО, се получава модерно подобие на Римската империя.
          Хитро, ама печалбарите на САЩ, никога не са мислили и оценявали последиците от подобен добив на газ, както и от своите действия. Във видеото по- долу са показани само някои от тях. Освен нарушаване на екологичното равновесие, почвата се отравя с вредни и отровни химикали, които лесно могат да попаднат и в питейната вода. Повишава се сеизмичната активност и броя на земетресенията, увеличава се въглеродната емисия във въздуха. Последиците все още не са подробно изучени и умишлено се крият от хората за съжаление има много райони даже в САЩ, които са тежко увредени от подобна дейност. Експанзията за добив на шистов газ от американските фирми е по целия свят Франция, Германия, Полша и Румъния вече имат подписани договорености. Характерно за САЩ, е че частните, бизнес интереси стават официална държавна политика. Съвсем наскоро Президента Обама продаваше военни самолети в ЕС.... ГЕРБ не посмя да въведе добива у нас под въздействие на десетките, протестни действия. Рано или късно това обаче ще се случи и натиска продължава. Всички наши партии са проамерикански настроени с изключение само на партия Атака, която не е в състояние да промени решенията на НС. Нищо чудно БСП да се договори за добив на шистов газ с Шеврон, определен за България, като „доставчик”, подобно на договорите с Уестигхаус за ядрени реактори за Белене и Козлодуй !? Има един голям виновник, поддържан от основните, политически партии до днес, който направи Бъргария член на НАТО и даде безплатни, военни бази на САЩ – Соломон Паси (Мони) За броени години премина от трабант на скъпи, служебни лимузини, натрупа пари и проамерикански „авторитет” достатъчен за няколко поколения. Мони освен, че ни вкара в НАТО е ревностен радетел за разполагане на американско, ядрено оръжие у нас ! Той е уважаван и лансиран политик от почти всички партии, ревностен поддръжник на шистовия газ добиван от Шеврон!

 

imageimage

 

        Ето този пират, създател на ръководството за геноцид над българите, продължава да дава акъл чрез подчинени медии, като казва пак много авторитетно, че чрез забраната за добив на шистов газ, българите са си вкарали автогол, вместо да ни вкарат гол те !? Търсен, уважаван, канен до ден днешен от всички основни партии, включително и БСП !? Велик наш приятел и стратегически партньор !?

 

image

  

       Тази бивша, първа дама се върна безславно от похода в защита на Шеврон и отнесе със себе си и посланик Уорлик, независимо от усърдието и месенето във вътрешните работи на България, откриването на паметник в чест на американските летци бомбандирали мирни, цивилни обекти у нас по време на ВСВ.... В замяна Бойко Борисов сигурно им обеща магистрала за Уестинхаус, която сега строи БСП усилено!

 

  imageimage

   

         Ако светът действително се глобализира ще се замисли за общото си бъдеще. Има два взаимно свързани факта, около които може да се обедини. Първият е глобалното затопляне, вторият е руския метан. Метана е газ който се втечнява и транспортира при налягане над 160 атмосфери. Сибирските находища са на сравнително малка дърбочина в местности с вечно замръзнала почва. При глобалното затопляне, много учени предричат опасност от изтичане и възпламеняване на метана. Количеството на изгорелия метан ще бъде толкова голямо, че определено ще доведе до световна екологична катастрофа. Това налага плитките находища да бъдат изчерпани първи. Явно финансовите, държавни интереси трябва да се забравят пред тази заплаха и да се предприемат общи мерки. Въпросът е дали това е възможно, как  и кой да го направи !?

 

        











Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481432
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930