Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2014 12:22 - Българският мажоритарен избор
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1453 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 21.02.2014 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Ако някой говори за и иска демокрация, това е единствения правилен начин на избор! Той лишава партиите от пропорционалните листи, партийното подреждане на хора, които често пъти са напълно непознати за гласуващите. Той дава право на избирателя с ДА и НЕ да определи своето отношение към всеки кандидат. Всички, политически партии по света ненавиждат този избор, защото той се намесва в чисто партийните дела. Ограничава им възможността да вкарат в НС послушник, представител на финансиращ, симпатизиращ, финансов олигарх, мафиоти, глухонеми, да си подберат депутати живеещи в затворени, специални градове за богати, предимно в пренаселена София. Същевременно 4 % бариера поставя българите пред унизителна „свръхдемократична” дилема, да гласуват за едни и същи престъпни и компрометирани партии в прехода и то само с вот ДА!? Пропорционалните листи са изпъстрени с партийни мутри, които при мажоритарен избор ще получат само НЕ !? На всичко отгоре се подготвя и задължително гласуване, нещо като доброволен избор на палач !? Много хора са лишени от правото на избор, не гласуват , защото всяка бюлетина която не е „ДА” за дадена партия се счита за недействителна, а не за отрицателен вот !
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/04/19/kak-da-osydia-dyrjavata.1102127

         Неправилно се твърди, че кметските и президентски избори са мажоритарни, това не е вярно защото няма "НЕ" във бюлетината, което да намалява положителния резултат! И тук сме принудени да гласуваме само с "ДА", за по- малкото зло, което не отразява реалното отношение и желание на хората !
         За замазване очите на електората се говори за малка мажоритарна част и за други, тъпи и дребни козметични промени. Партиите се правят, че не разбират що е мажоритарно, оплюват го и се присмиват, че се иска заради френското моторно „Р” в думата ? Затова ще се опитам да поясня, независимо че многократно съм го правил, какво искат хората и какво разбират под мажоритарни избори. От протестите и изявленията стана ясно следното : Хората искат съкращение на депутатите наполовина – 120 души; При положение че дълги години средното образование беше задължително е редно, гласоподавателите под 65 години да са с такова, а тези които нямат, да се приемат като нарушители на закона и да нямат право на вот! Днес има 31 избирателни района, това е в огромна услуга на партиите с пропорционални листи, например в София са 3, които генерират 31 депутата!? Депутати предлагат само партиите, това е хитро записано в Конституцията, въпроса е защо да не предлагат такива и граждански сдружения с подписка над 1000 души? За да се разбере същността на идеята за честен, мажоритарен избор си представете че за 110 места в НС има 110 нови избирателни района (на териториален принцип и брой българи) Във всеки район, всяка регистрирана партия или сдружение, допуснати до избори, издигат само по един кандидат! Представянето на всеки кандидат става само в интернет и писмени материали по пощата, равностойно за всички ! После се гласува с ДА и НЕ за всеки, като крайния резултат е разликата  ДА-НЕ ! По този начин, хората не намиращи свои избраници ще имат право на отрицателен вот! Да се върнем в София, при новите условия тя ще има 15 нови, избирателни района, всяка партия е издигнала по един депутат в тези райони, той трябва да е местен,  познат и с авторитет !? Сега си отговорете на въпроса компрометираните политици в кой район и как ще бъдат избрани при подобна напълно демократична система, изразяваща действителният вот на хората !?
           Мажоритарният избор, проведен по описания начин, ще обърка значително партийните сметки, ще има за първи път отрицателни резултати на избори, но това е правилният път, при който мафиотите ще бъдат изгонени и авторитета на личността ще бъде поставена на първо място. Следващата стъпка е НС без партийни групи и членства, там не е място за партийни борби и политиканстване, без привилегии и имунитет, с пълна лична отговорностт!
image
image

imageimage



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - При съществуващата система има още ...
23.02.2014 00:00
При съществуващата система има още един начин за намаляване броя на депутатите. Като директно отразяване на изборния резултат. Примерно съответната партия има 20 % изборен резултат. При пълен състав на НС 240 депутати, въпросната партия ще има 48 депутати. Празните места автоматически придобиват отрицателен глас при гласуване. По този начин ще бъде отразен и отрицателния вот на негласувалите. Представяте ли си какви идиотски идеи ни идват в главите-като настоящата, само и само да се избавим от мафиотското структуриране на най-висшия ни законодателен орган ! "На маймуни ни направиха ... !"
цитирай
2. dedenze - Прав си born!
23.02.2014 11:20
И всичко заради пустите пари, келепир и далавера ! Идеализма изчезна напълно, днес се правят ПАРИ от нещастието на хората това е главния проблем и то по напълно "законен", конституционно защитен начин !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468286
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031