Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2014 19:26 - Частно или държавно ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1356 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.01.2014 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   

        Двете понятия взаимно се изключват, като на практика са несъвместими, не само в бизнеса, но и в политиката. Те са несъвместими и по отношение на собствеността, законите и морала. Но при една правова държава, с добро законодателство, спокойно могат да съществуват самостоятелно и да живеят в добра симбиоза !  Като пресен пример в това отношение е дерайлиралата влакова композиция край гара Яна, заради кражба на релси и скрепителни елементи. БДЖ е държавно предприятие, обект на ежедневни, многомилионни кражби. Катастрофата е и тънък, „демократичен” намек, че ако се направи частно, всичко ще тръгне по мед и масло !? В партийното разделение на хората и насаждането на омраза, централно място заема собствеността. В опростенческото мислене частната е „демократична” , а общата държавна е лоша и комунистическа !? С въвеждането на псевдодемокрацията у нас, първата работа беше, да се разграбят, обезценят и приватизират печалившите, държавни производства, това ни посъветваха официално и новите „стратегически” партньори. Класик, активен участник и идеолог в тези процеси и съставянето на плана „Ран-Ът” е лукановата рожба Иван Костов!

 

image

          Държавни останаха непривлекателните неща, предимно със социални функции и неформиращи печалба. Всички контролни и силови органи бяха унищожени умишлено и предварително, при което от строго охранявана, защитена с по-тежки, юридически санкции, държаната собственост се превърна в разграден двор до ден днешен ! В Конституцията престъпно се записа, че само частната собственост е неприкосновена, че само партии могат да управляват, с което юридически се стартира грабежа, геноцида и ликвидацията на България! В това се състои и най-голямото престъпление на нашите политици, което роди демографската катастрофа, безработицата, престъпността, милионите имигранти, олигархичните структури, разпродажбата на чуждестранни лица и фирми на почти всичко печалившо.
           До днес, недъгави и продажни икономисти и политически еничари, нагло се опитват да ни убеждават, че това е бил, и е, пътя на прогреса, това са народните интереси и няма друг начин. Отвратително се опитват да ни заблудят, че нашите спасители са чуждите фирми, наричани инвеститори, които за вложен лев изнасят десет за кратко време от бедната ни страна. Просто казано ни експлоатират на развала и ликвидация ! Пропускат факта, че даже и „стратегическият” партньор върви по пътя на одържавяването, вече за повече от 2 трилиона долара и че това е една обща световна тенденция. Прочетете внимателно този постинг, заедно с препратките и ще разберете огромната, политическа лъжа в която живеем 24 години !
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299


          Сега като се върнем в нашата ужасяваща действителност и безпътица, нека да отговорим на въпроса : Може ли частният интерес да бъде свързан с доброто на държавата и хората? Ако отговорите с да, вие вменявате комунистическо мислене на бизнеса !? Искате да кажете, че бизнесмена, роден или чужд, се интересува от това да има повече и добре платени работници, грижи се за здравето и почивката им, експлоатира ги, но някакси малко и хуманно, доброволно плаща огромни данъци !? Кой успешен бизнесмен, ще наруши законите на пазара и конкуренцията, придобиването на принадена стойност и ще ги замени с хуманизъм и грижа за държавата ? Такива примери, историята на капитала не познава в последните 70 години, в началото на този строй, може да се изрови някакъв хуманен жест, днес такива действия няма ! Огнян Донев, частен фармацевтичен собственик, продава лекарствата на сънародниците си по- скъпо от това за съседните държави и това се приема за нещо естествено, той не е виновен, виновен е този, който унищожи и му подари на безценица държавната фармацевтика ! В тези неща той далеч не е сам, има стотици други за които народа е измислил определението „чорбаджия изедник”, непреводим на чужди езици, защото българските фалшиви бизнесмени са ненадминати в своя антихуманизъм и стремеж към моментално богатство !

 

image

   

        Защо и кой, оприличава държавния капитализъм и производство с комунизма !? Защо държавата да не може стопански да води и да печели от транспорт, медии, банково дело, от телекомуникации, от търговия, от електроразпределение и производство, от добив на кариерни и рудни изкопаеми... !? Да концентрира средства, имоти и хора, във важни за България и българите проекти, цели и перспективи ? Така както го правят стотици държави по света ! Отговора е пределно ясен за всички, защото тогава персоналните кражби, продажбата на интереси, корупцията ще се ограничат. Защото тогава, партиите трябва да постигнат съгласие за основните направления на развитие и да подпишат обща програма и цел ! Просто и същевременно омагьосано, защото партийната класа трябва да се откаже от личния келепир и далавера, да заработи за хората ! При днешната Конституция и система с партийна, „представителна” демокрация това е невъзможно !
         Борбата на всички българи, трябва да бъде за мажоритарни избори, безпартийно НС, пряка демокрация !

 

image

Трябва ли да стигнем до тук за да прозрем някои прости истини !?

image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476542
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930