Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 20:21 - Кой се плаши от Русия !?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3563 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 20.12.2013 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      

    Исторически разгледано, ние през новата си история сме печелили от връзката си с Русия. Отношенията между нашите народи е с дълбоки корени свързани с писмеността и езика, религията, традициите и обичаите. Много прабългари са създали родове там, поминък, държави и едно изследване на ДНК ще покаже високо генетично сходство. Сигурно не всичко е било „по мед и масло”, особено след ВСВ, когато западната, експериментална, комунистическа идеология беше наложена на страните от соц. лагера. Но даже и тогава, не бива да виним СССР, за нашето, „творческо” политизпълнение. По - възрастните помним,  какъв беше соца в Югославия, Полша, Унгария ...., доста по различен от нашия, без желязни и други завеси. Ако сме обективни и неангажирани политически, трябва да заявим, че Третата Българска държава се появи само заради военната намеса на Русия, а от 1944 г. до 1987г. дължим бурното развитие на икономиката основно, на нейната суровинна база и помощ ! Царска България приюти хиляди белогвардейци след 1917г. стана тяхна, втора родина, потомците им до днес са сред нас. Българи и руснаци, никога не са воювали помежду си и няма такава политическа сила, която да ги мотивира за това ! България, независимо от официалното си участие в Хитлеровата коалиция, обявила война на САЩ и Англия, излезе от ВСВ без репарации с увеличаване на територията си, благодарение на СССР !? Политическият модел и държавно устройство не бяха от най- добрите, хората нямаха умствената и духовна зрялост за подобно общество и комунизма се превърна в утопия и тоталитаризъм. Но нима подобни щети не понесоха всички държави с друга политическа ориентация, като националсоциализма от оста Рим- Берлин- Токио !? Щети и разруха, несъизмерима с българските неволи и жертви !? Не бива да забравяме, кой изкупуваше нашите „качествени” стоки, машини, компютри..., кой си затваряше очите при реекспорта на нефт и газ, продажба на оръжие за „трети” страни и пр....Кой ни направи АЕЦ Козлодуй с днешна цена на енергията 4ст./квч. , която почти 40 години безаварийно, прави живота ни по-добър,  кой умишлено и угоднически затвори 4 блока с живот още 20 години и доведе частните централи на ВЕИ при цена на енергията 20 пъти по-висока !?
          Както става в живота и както казва народа „Храни куче да те лае !”, „Направи добро да изядеш лайно !”. Дълбоко в себе си хората приемат руснаците като близък, братски и изстрадал народ, по подобен начин попадал на посредствени ръководители  в последното столетие. Днешните „демократизатори” се опитват да „докажат” с всички сили и средства, че руснаците са ни виновни за всичко. Не са ни подарили АЕЦ Белене, изостанали са технологично, пушат Марл Боро, вместо ТУ134 и пият френски вина, вместо български. Същевременно потриват ръце и тайно констатират, че основните туристи у нас са лошите руснаци !? Ех, ако имаше и КПСС, хорът на оплюването щеше да бъде мащабен и  полифонен ! Като малки, тъпи, политически деца, без референдум вкараха държавата в НАТО, дадоха на САЩ безплатно военни бази, издигнаха паметник на американските  летци, бомбандирали мирни градове и села по време на ВСВ. Опитват се да пренапишат историята, че в България не е имало фашистки партии и движения...Не спряха до тук, почти узакониха поругаването на паметниците на съветската армия, даже и на тези от Руско- Турската война !? Подмениха названието на улици, местности и пр..., тихо, без мнението на хората !? Днес Русия не е комунистическа дължава има многопартийност и модерно, държавно управление, но пак е цитирана като опасност и нещо страшно и лошо. Всеки проект и предложение се отрича и политизира, интересно защо ? Събитията в Украйна ни доведе до намеса във вътрешните работи, до официални заявления за приемане на Украйна в ЕС, до пряко участие в техните протести !? Никой не казва, защо днешната българска политическа класа има подобно отношение, защо не коментира подписаните споразумения, за руска инвестиция от 15 милиарда долара и сваляне цената на газта с 30 % .  Кой има интерес една държава със смесено население, бракове, изнесла заедно тежестите и ужаса на ВСВ,  да се противопоставя политически на Русия!? Изостанала държава с БВП подобен на нашия на глава от населението, която като член на ЕС, ще бъде ликвидирана подобно на България за броени месеци !? Отворен остава въпроса към родните политици, защо се страхувате от Русия, кое ви плаши, това че е финансово, икономически, суровинно и политически независима, че не може да бъде транжирана и преразпределена според мераците на световния, финансов капитал ! ? Защо при посегателството над държавно утвърдени паметници, отдавате действието на неустановени, хулигански прояви, при положение, че действието се е извършвало с часове на оживени места. Това не е ли партийно, общинско, полицейско и държавно организирано съдействие, без наказани и заловени лица !?  Същевременно на всички е ясно, че България не е нужна на Русия за нищо, даже и за проекта Южен поток, обратното Русия, нейните суровини и пазар са жизнено важни за нас ! Спокойно, Сталин едва ли ще възкръсне като Христос, а даже и да се случи фантастично, надали ще се занимава с продажните и недалновидни българи !?
           Продажно и безродово, партийно изчадие, не плюй в кладенеца  от който си пил вода, не гори мостовете след себе си, още повече, когато не знаеш накъде си се запътил и какво те очаква! Политическата истина е субективно понятие и често се мени, житейската е важна, плаща се от всички и струва много скъпо !



imageimageimageimageimageimage

 

image


Листчета от дневника на едно дете починало от глад и лишения, при обсадата на Ленинград, за да живее в охолство днешната, българска, политическа свиня !image



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demograph - Явно си от Тях или си за съжаление
19.12.2013 23:48
Но повече е за съжаления внучката ти. Завещаваш и тъжно бъдеще в изгнание. Твоите кумири прогониха и изтребиха 2 милиона българи, нароиха циганите и турците. Те ще прогонят и внуците ти.
Нима ще имаш наглостта да твърдиш, че от 44г. до сега не русо-комунисти, а някой друг е управлявал България?!!! А ти го твърдиш. Което значи, че или си сляп или си глупав, или си част от убийците на България..Глупостта и неграмотността не са извинение. Длъжен си да се информираш и от други източници освен освен радио Москва..Известно ли ти е че 95% от историческите паметници в Русия, създавани столетия преди твоите болшевики да дойдат на власт , са били разрушени под личното ръководство на другаря ти Сталин...да не говорим за другите ти пропагандни клишета от преди 50г.. Червенокож Глупак!
цитирай
2. dedenze - Не бих ти отговорил, защото не обичам анонимните и хората без възпитание demograph !
20.12.2013 00:43
Още по- малко хора с отвратително възпитание и нисък интелект, но съм длъжен ! Нека всички прочетат и видят, какви уроди роди измислената, родна демокрация ! Комунизма загуби заради фанатизма и налагането на съмнителни правила и неистини. Сега ти се опитваш да правиш същото, с подобни изразни средства и то при тежко, ментално, партиино увреждане. Изразите и квалификациите които използуваш спрямо непознати хора , лъжливите твърдения са меко казано нецивилизовани и ниско интелигентни. Русия днес не е комунистическа държава, защо се страхуваш неистово от нея, тя не те иска и не се интересува от хора като теб, лишени от чуство за уважение, благодарност, признателност, славянска солидарност....
Днес България се управлява и води от теб твоите съпартиици, всички виждаме до къде ни доведохте, как я продадохте и унищожихте, само за 24 години, на всичко отгоре очаквате овации !
цитирай
3. dobronameren - dedence, изключително нагла и глупава подигравка
20.12.2013 06:36
е да свъраваш жертвите на глада при обсадата на Ленинград през 1942-1944 с днешното политическо положение в България. На всичкото отгоре съвсем не става ясно кого визираш като пишеш "днешната българска политическа свиня", За Орешарски ли говориш, за Пеевски ли, за Станишев ли, за Местан ли, за Сидеров ли... за кого?
Прав е demograph - червенокож глупак си
цитирай
4. minevv - ne
20.12.2013 09:45
политиката е за умни и безпристрастни! Руския народ ни е близък. Никои дру няма такова отношение към нас.
Пошлата първична злобна русофобия е за лекуване, а не е довод в политиката!
цитирай
5. dedenze - За теб dobronameren е по- подходящ ник злонамерен !
20.12.2013 12:34
Няма да определям цвета на кожата ти, защото не съм расист, но при всички положения не е българска. Понеже не ти е ясно, кого визирам и не четеш постингите ми, родната партийна свиня е многоцветна и не се изчерпва с изброените ! А що се отнася до това, което твоя интелект определя като "нагла и глупава подигравка " , явно са ти нужни пояснения, които бавно и търпеливо ще ти дам:
В света няма паметници на КГБ, СССР и КПСС, паметниците са в чест на загиналите войни от Червената армия и жертвите на ВСВ, освободили любимата Европа от чумата на фашизма, такива има в почти всички европейски страни ! Такива с държавни решения, укази и официални документи има изградени и в Бъгария. Те са изградени именно в памет на загиналите, в памет на жертвите на тази война които не са само войниците, а и техните семейства, деца и близки ! Над 20 милиона ....Жертвите на глада при обсадата на Ленинград са елемент от войната и победата , пряко са свързани с днешната политическа класа у нас, за която милиони руснаци загинаха , за да си живее охолно и безгрижно, да твърди даже , че по добре е било , ако Хитлер победи ! Ти лично си един от тях, един от тези за които пролятата кръв е била абсолютно напразно !
Поругаването на официалните паметници е партийно организирано и охранявано, така се поругава и паметта на загиналите, подменя се умаловажава историческата истина ! Подобни действия не може да извърши нормален човек, виж една ровеща и безмозъчна свиня - да !
цитирай
6. dedenze - Благодаря minevv !
20.12.2013 12:37
След нервната, партийна атака на "демографи" и "добронамерени" си мислех, че нормалните хора са изчезнали ! Още веднъж благодаря и весели празници !
цитирай
7. minevv - 2 dedenze
20.12.2013 16:59
преди 10-ти ми забраниха да работя и ме заплашиха, че няма място за мен в социалистическия свят, сега малки нерорасляци ми казват , че и в 'демоническия' свят няма място...
А както се казва - народ без история е мъртъв. Тези доморасли политикани работят срещу България
цитирай
8. dedenze - Крайната цел се очертава вече много ясно minevv !
20.12.2013 17:24
Това е пълната ликвидация на България и българското, това е замисъла и трябва да се отбележи че го изпълняват напълно успешно ! Не са един - двама, много са, нахални са, организирани са, за нищожни пари ни продадоха .... Това което турците за 500 години не успяха, те го направиха само за 24....
цитирай
9. freeoldmen - dedenze, не обръщай внимание на хунвейбини като nameren и demograph .
20.12.2013 17:39
Тези същите преди промените търчаха първи да целуват задниците на съветските другари, сега просто смениха задника...
цитирай
10. dedenze - Прав си freeoldmen !
20.12.2013 17:55
Но трябва да се откроят и опознаят от всички, че както е тръгнало, току виж утре станали президенти и премиери !? В Абсурдистан това е напълно възможно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3459087
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031