Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2013 17:11 - Дами и господа оправячи, спрете, вървете си !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 7255 Коментари: 23 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        Не лъжете повече оределия, изстрадал народ! От оправяне, ликвидирахте България и принудихте хората да станат бежанци и имигранти, да продават имуществото си, да страдат! Колко десетилетия са ви нужни за геноцида и окончателната ликвидация ? Какъв бюджет обсъждате, когато в 90% той е предопределен от изискванията на ЕС? Какви ваши престъпления още трябва да изтърпим и понесем, какви закони гласувате, когато те са наложени от ЕС ? Колко нови партии, противопоставяне и омраза ще посеете, за да окрадете европейските и на финансовия капитал подаяния и трохи? Не знаете ли, че в света на капитала, няма безплатен обяд ? Можете ли да формирате дългосрочни цели и задачи за просперитета на България и народа си, да пожертвате личния келепир и далавера ? Можете ли подобно на германските партии да се обедините и направите коалиция в името на държавата ? На кого и за какво сте нужни ? Определено, не сте в състояние, нямате нужния интелект, подготовка и умствени способности за това, 24 години вие сте ликвидатори и грабители, създадохте нова, невиждана до сега класа на политиците, сляхте се с олигарсите, които създадохте ! Никой от вас не създаде нещо важно и полезно за българите, техния просперитет и бъдеще !
         В състояние ли сте да възстановите унищожените и ликвидирани промишленост и земеделие, фармацевтика и здравеопазване, банки, добив на кариерни материали, цветни и благородни метали, водоснабдяване, електроенергия, разпределители, медии, магазини .... !? В състояние ли сте да инвестирате в наука, значими, държавни проекти и промишленост откриващи нови работни места и бъдеще за квалифицирани българи, да запазите поне българската земя от разпродаване на безценица !? Да спрете езика на омразата, етническото и религиозно противопоставяне, сеенето на бури и разединение !? Да създадете върховенство на закона и ефективна съдебна система, да спрете олигарсите и мафиите !? Не можете, защото сте родени от престъпна и пожелателна Конституция и закони, без отговорности, хитро прикриващи вашите престъпления, правещи ги безнаказани и допустими !
          Вървете си, това е простото и логично решение ! Не ви ли омръзна посредствената игра на псевдодемокрация, безплоден и тъжен, парламентарен цирк, не чувствате ли, че народа на България не ви иска, не ви обича, не се нуждае от политици и партии ! Хората искат оставка не само на управляващите, те искат оставка на политическата класа ! Напечелихте се, за сметка на народното страдание добре, децата ви учат и работят в чужбина, нищо особено няма да загубите ! Никой няма да усети вашата липса, освен престъпниците създадени от вас! Честните, достойни и принципни хора от вашите партии ще останат, тях никой не ги гони и преследва ! Хората ще ги издигнат и изберат отново, но не в омазните партийни листи, а с мажоритарен избор на личности, а не на партии  !
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast3.1211136


           Тук е описан един, законнен път за подобна реализация ! Ако вашата партия наистина е загрижена за съдбата на хората и държавата, направете описаното и ще останете в паметта на хората и историята ! В 21 век трябва да побеждава разума, без насилие, така както победи през 1989 г.. Трябва да го направим, преди да е станало безмислено и късно !

 


image




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nagodi62 - Няма да си тръгнат! Никой до сега не ...
07.12.2013 18:19
Няма да си тръгнат! Никой до сега не си е тръгвал просто така.
цитирай
2. dedenze - Когато разума не достига nagodi62, става лощо!
07.12.2013 18:24
Защото, когато живееш като гладно и бито куче , добиваш и зъл нрав !
цитирай
3. freeoldmen - Няма да си тръгнат най- вече, защото знаят, че ще им бъде потърсено
07.12.2013 18:26
възмездие, ако не са на власт или около нея, като "опозиция".
Освен това са зависими, като се хване човек на хорото...
цитирай
4. dedenze - Прав си freeoldmen !
07.12.2013 19:28
Има още една съществена причина, това са хора без особени знания и умения ! В цивилизованите държави трудно ще си намерят добре платена работа, пък и езици не знаят ....
цитирай
5. freeoldmen - dedenze, чу ли я днес тази Кунева какви ги редеше?
07.12.2013 20:56
Искали промяна на Конституцията. Да знаеш, тези пак са приготвили секира, имат си нещо предвид, дето ще ни закопа още, законно, разбира се.
Нещо като новият изборен закон, там тепърва ще видим какви мини са заложили.
цитирай
6. dedenze - Благодаря за подкрепата aip55 !
07.12.2013 20:57
Бих добавил, че за геноцид, давност няма !
цитирай
7. dedenze - Вече е готова и на коалиция с ГЕРБ и дявола freeoldmen !
07.12.2013 23:45
В Брюксел свикна на огромната заплата, апетита идва с яденето и става вълчи. Новия закон нищо няма да промени, заложените изменения са чисто козметични. Политическите уроди са имунизирани против дълг, срам, чест и достойнство ! Повече ме боли за това, че българите гласуващи за тях не искат да разберат и проумеят всичко това и като верни кучета обслужват партийните интереси !
цитирай
8. ok3223 - Ама се пишеш
08.12.2013 11:09
Дърт гявол и магаре.
И ний не пасем трева.
Не щем партии,иди го кажи на немците.
Още имат спомен от времето,когато нямаше партии,а фашизъм и Хитлер.
МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ?Кой ще ти финансира предизборната агитация като кандидат,ако не си милионер?
Милионерите местни и олигарси,ще дадат пари на кандидат за предизборна агитация,само ако той са съгласи да защитава техните интереси,когато бъде избран в НС.На никой друг.
Ако си обикновен кандидат,даскал,лекар или юрист и тн.,кой ще ти даде и лев за предизборна агитация,ако не се съгласиш да те купят местните олигарси.И УВИСВАШ ...А вестниците, радиата и телевизиите искат да им се плаща,за да те подкрепят.
Да вземеш заем от банка.КОй ще ти гарантира?Да заложиш апартамента,къщата, ако имаш такива.Ами ако изгубиш изборите?
ОТИВАШ НА КИНО.Кой ще се съгласи на такъв риск?Ти и аз,сигурно не.
И ТАКА,в резултат на мажоритарния избор на Нар.събрание
в него ще попаднат над 90% все хора,"народни представители",
ПОДБРАНИ,ФИНАСИРАНИ И ПОДКРЕПЯНИ ОТ МЕСТНИТЕ МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ,КАТО НИЩОЖНО МАЛКО ЩЕ СА ИЗБРАНИТЕ(МАКАР И ОТЛИЧНИ КАНДИДАТИ ...)без подкрепата на местните милионери,
САМО ЗАЩОТО НЕ СА УСПЕЛИ ДА СЪБЕРАТ ПАРИ ЗА ПРЕДИЗБОРНА И ИЗБОРНА АГИТАЦИЯ,не са се съгласили да слугуват на местните олигарси.
Така стоят нещата, на практика, с така наречените
МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ.
100% фарс.
Народът ще бъде представен от 10-20 % народни представители,останалите 90% ще са представители на местните олигарси,на ОЛИГАРХИЯТА,НА МИЛИОНЕРИТЕ И БОГАТИТЕ СЛОЕВЕ В България.
Така е било при личния режим на БОРИС ІІІ,през май 1939-44 год.,когато партиите са били премахнати и установена царска диктатура,страната вкарана в ВСВ да воюва на страната на Германия.
В НС,в парламента,са били избрани МАЖОРИТАРНО, САМО ПОСОЧЕНИ ОТ ВЛАСТТА ДЕПУТАТИ.
НС е гласувало с ДА всичко,което правителството е искали от него.
ТОВА Е ЛИЧНИЯ режим на БОРИС ІІІ.
Това ли скаш да се повтори у нас?
Пропорционалната има кусури.Идеална с/ма НЯМА.
Задължителното ГЛАСУВАНЕ ГИ НАМАЛЯВА!
цитирай
9. dedenze - Заради повърхностно мислене и партиина облъченост подобно на ok3223, сме на това дередже !
08.12.2013 11:38
Ще пропусна нервните ти, обидни квалификации без коментар, сигурно си засегнат партиец. Първо чети внимателно - няма разрешена реклама за никой кандидат, освен отворен сайт в интернет с възможност за въпроси и коментари, печатни материали по пощата. МЕДИИТЕ НЕ УЧАСТВУВАТ ! Нагледахме се и начетохме 24 години на платени и основно чужди такива !!! Не са нужни големи пари, има начин да се изравнят стартовите условия !
Второ, защо те е страх от местни олигарси и милионери, нали хората гласуват при това тайно !? Някъде може да ги харесват и да са направили нещо добро за хората!
Що се отнася до Цар Борис ІІІ, малко си чел и то изопачена пропагандна информация ! Само като факт ще спомена, че народа го е обичал искрено и на погребението му спонтанно присъствуват над 50000 души !
Виж въвеждането на задължително гласуване само с ДА за днешните регистрирани партии е престъпление, диктатура, свинщина, гьонсуратлък, цинизъм и ..... всичко най-гадно и страшно !
цитирай
10. dedenze - Пропуснах да ти кажа ok3223 !
08.12.2013 12:44
По времето на Хитлер имаше партии и най- голямата беше националсоциалистичестата ! По време на НРБ също - БКП ! Днес се напълни с фашисти в уж съвременна България ! Всяка партия, особено в България е стройна, териториално- държавна структура с модерна комуникация, цели и задачи, нямащи нищо общо с нуждите и желанията на народа. Тя обслужва икономически, чужди глобализационни, геополитически, монополни, мафиотски и олигархични интереси !!!! Питай децата от началното училище ако не вярваш !
Днес всички партии си мечтаят, особено ГЕРБ за изборен резултат 99,9 %. Ако наистина го постигнат, какво ще стане, мислил ли си !?
Българските партии са загрижени само за частните, финансови интереси на ръководствата си и тесен, приятелски кръг. Те не се интересуват от общия просперитет на държавата ! Затова трябва да бъдат спрени, достъпа им до властта ограничен, всички привилегии извзети и потърсена съдебна, персонална отговорност !
цитирай
11. apostapostoloff - Геноцид, страшен геноцид-
08.12.2013 14:48
вчера само на нашата улица пречукаха 72 654 души!
цитирай
12. dedenze - Ех ,Апостолчо Апостолов ....
08.12.2013 16:18
Странно защо, не изпитвам състрадание към твоето заболяване ....
цитирай
13. dedenze - Не сме безсилни № 13 !
08.12.2013 16:26
Просто това ни е внушено че е така ! Ако само 50 % от хората споделяме една цел и идея, нещата могат да се променят! Българина трябва да се излекува от индивидуализма и надеждата за личен успех и оцеляване , от илюзията, че нищо не зависи от него! Историята на света го доказва по категоричен начин !
Този текст е по повод на изтрит анонимен коментар .
цитирай
14. schumpov - Защо комунистите ни плашат с фаш...
08.12.2013 16:38
Защо комунистите ни плашат с фашизъм. В България Фашизъм не е имало . Но от 44та година до днес ни управляват комунисти. От създаването си ,до ден днешен тази партия работи за чужди интереси срещу България и българския народ.В момента са на финалната права - да закрият държавата България. Създадоха македонска нация, ДПС, сега помашка нация създават. Премянов предлага в Брюксел да се създаде независима област Тракия, която да се управлява от турчен, грък и българин последователно. Познайте в чий интерес ще работи българина ако се казва Премянов, Първанов или пък Бисеров.
цитирай
15. dedenze - Вие имате тотално объркани понятия schumpov !
08.12.2013 17:18
В България е имало, има и днес фашизъм ! Виж от към истински, идейни комунисти сме много бедни, не познавате идеологията и оприличавате дясната капиталистическа партия БСП с комунистическа !? Не само политика Премянов, всички партийци, от всички партии, да не изреждам, работят против държавните интереси. Като пример, бих ви задал риторичен въпрос, за чии интереси работеха СДС, ДСБ, НДСВ, ГЕРБ и пр.......!?
цитирай
16. schumpov - Защо комунистите ни плашат с фаш...
08.12.2013 17:23
Защо комунистите ни плашат с фашизъм. В България Фашизъм не е имало . Но от 44та година до днес ни управляват комунисти. От създаването си ,до ден днешен тази партия работи за чужди интереси срещу България и българския народ.В момента са на финалната права - да закрият държавата България. Създадоха македонска нация, ДПС, сега помашка нация създават. Премянов предлага в Брюксел да се създаде независима област Тракия, която да се управлява от турчен, грък и българин последователно. Познайте в чий интерес ще работи българина ако се казва Премянов, Първанов или пък Бисеров.
цитирай
17. dedenze - Защо копирате един и същи текст на коментар schumpov ???
08.12.2013 18:15
Да не ви е даден от някоя партийна централа ? Съдържанието доста не отговаря на смисъла на постинга ? В нета има и такава, партийно платена дейност, дано си заслужава за кило месо или каменарка !?
цитирай
18. ok3223 - Говориш НЕИСТИНИ
08.12.2013 20:18
Засега и досега, делението на партии,и участието на хората в партии в борбата за власт, практикувано от древни времена, е най-доброто и демократично нещо, за участие на всички желаещи в обществения и политически живот, на която и да е страна.
Ликвидирането на партиите е опит за установяване на диктатури и лични недемократични режими, начело с диктатор под една или друга форма.Дали ще е фюрер или генерален секретар, президент или командващ генерал, не демократичната същност на режима не се променя.
И властта на една партия и забраната на другите партии, и обявяването им за незаконни също е форма на диктатура, на премахването на така мразените различни партии, анатемосвани от такива като теб.
Другото е приказки за деца и полуграмотни, недообмислени приказки на стар хитрец с нови мераци за власт и залъгване на хората че ,ако се даде властта на някой като теб, за нула време всичко ще тръгне по мед масло.
Къде по света, държавата не се управлява от партия спечелила изборите при многопартийна система, на свободни парламентарни избори.
КЪДЕ СА ПРЕМАХНАТИ ПАРТИИТЕ ,ИЛИ САМО ЕДНА ПАРТИЯ Е НА ВЛАСТ И С БУТАФОРНИ ИЗБОРИ СИМУЛИРА ИЗБОРНА ДЕМОКРАЦИЯ.
Китай,Сев.Корея,Иран,Саудитска Арабия,много държави в Азия и Африка, където са премахнати партиите, или на власт е само една партия.
И се водят и ръководят от диктатори под една или друга форма.
Нито една не е цъфнал и вързала само за това, че премахнало много партииното управление.
За Китай знаем как стоят нещата, за Саудитска Арабия също.
За да ни е такава демокрацията и държавата, вината е на българският народ, наша, на никой друг.
Задължителното гласуване под страх от голяма глоба за не участвувалите без уважителни причини в изборите ще по промени нещата.
ЗА ВСИЧКО ДОБРО И ЛОШО СЛУЧВАЩО СЕ в ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е СЪВИНОВЕН ВСЕКИ ОТ НАС.
НИКОЙ ДРУГ!
цитирай
19. dedenze - Нещо ви плаши и пари ok3223 , продължавате с обидите !?
08.12.2013 22:58
За такива като тебе имам второ предложение: Като не можете друго по- добро, въведете законодателството на стратегическия партньор САЩ, без изменения и побългаряване 1:1. Светът приема, че там има пряка демокрация! Направете го и после ще говорим пак, ако съм жив и здрав, съответно и ти разбира се ...
Последните ти 3 изречения бележат наченки на самокритичност и мислене , нужни са още няколко стъпки. В днешният свят никой не може да забрани наличието на политически партии, но може да промени начина и степента им на участие в управлението. Ако българските партии се подвизаваха в САЩ, личният им състав отдавна щеше да бъде ликвидиран, а симпатизантите им набутани в затворите....
Вместо да бъдете надъхан смешник, учете, питайте, четете повече !!!
цитирай
20. ok3223 - Ето къде ти е ЗАБЛУДАТА ...
09.12.2013 09:38
САЩ били образец за демокрация!!!
Не е Швейцария,Норвегия, Финландия, Швеция, една Германия и мн. други, а САЩ.
Май ти фалшив кантара и мери както са му наредили да мери, не с килограми, а с лъжи и заблуждения.
Най воененизираната и фалирала почти страна. Водеща и в момента 3 грабителски войни в Афганистан, Ирак и Сирия, като едър паразит-октопод живееща чрез не контролираното и масовото печатане на долари, и сега на гърба и за сметка на останалия свят. Много мина, малко остана, и на това ще се сложи конец.
С две партии, демократи и републиканци, които са като двата крака на американския КАПИТАЛ,ЛЕВ И ДЕСЕН, И КЪДЕТО 5% от но(аселението(милиардерите) е едноличен собственик на 85% от собствеността, на имуществата в държавата, и където в момента безработните са 60 милиона, населението е подложено на тотално подслушване, няма безплатно здравеопазване и образование, като в една Англия примерно,има най-много затвори и затворници на глава от населението, и на всяко кюше клечи полицай готов да стреля при най-малкия повод,и където обикновения човек винаги е виновен.
Къде им е пряката демокрация, бе човек. Да не би, като започваха войните за грабеж навремето в Корея, Виетнам, в Ирак и Афганистан, а вчера в Либия и Сирия, с общонароден референдум, както правят в Швейцария, да са попитали населението(американците) дали е съгласно да се водят тези незаконни и кървави войни, в името на терора и печалбата.
НЕЩО СЪВСЕМ СИ ОБЪРКАЛ НЕЩАТА.
САЩ И ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ...
ТА ТОВА Е КЛАСИЧЕСКИ ОКСИМОРОН...
Човече, я си избистри понятията, знанията, почети смислено сериозна литература, па чаак тогава, пиши по тези и други проблеми.
Това е само препоръка и един приятелски съвет.
Правиш капитални грешки и пропуски в твоите писаници.
цитирай
21. dedenze - Вярваш си надъхано и смешно ok3223!
09.12.2013 11:04
Тук в блога не само аз ти го казвам, замълчи, не ставай смешен !
Сега вадиш теорията за гнилия капитализъм, владеещ целия свят, но видите ли утре ще умре !? Пропускаш факта, че мушмулата и райската ябълка, гнили са по- сладки ! Подобен анализ на САЩ не си разрешават даже левите политолози !? Смесваш интереси, бизнес и външна политика с държавно устройство ! Не познаваш огромната българска и европейска зависимост от САЩ ! Даже Борисов и Станишев знаят ясно, че век преди САЩ да се срине, България първа ще изгори като неин политически сателит! В САЩ българските имигранти са повече от половин милион и никой от тях не иска да се връща тук, където царуват тебеподобни !!!
Лично на мен тази ситуация крайно не ми харесва, но се съобразявам с реалността и не живея в твоя измислен и странен свят. Много време ти отделих, не го заслужаваш !
цитирай
22. staler - авторе, по принцип не подкрепям ...
10.12.2013 17:29
авторе,по принцип не подкрепям идеите на ок..,които е тежко заразен с социализъм???и след като бсп го е разочаровала сега спешно търси друга партия носител ,може би ще доиде от сириус?но по въпроса за полит.устроиство в сащ очевидно е прав.ако в някои детаили като изборност на местния шериф,съдии и т.н.те са пример за подражание,то основния белег--двупартииност и преки президентски избори,в които кандидатите са принудени да водят дълги и скъпи многомилионни предизборни кампании им е изиграл лоша шега.защото парите ги притежават едни недобри хора и не ги раздават "нахаляву".вече имах възможност да ти кажа--преки ,абсолютно мажаритарни избори в бг са нещо за което хора като в.златев,бориславова,прокопиев,божков и пр.мечтаят.мажоритарния избор трябва да е под шапката на полит.формирование с конкретна,детаилна полит.програма.
цитирай
23. dedenze - Има и други форми на пряка демокрация staler !
10.12.2013 19:13
Тук става дума че нашата представителна "демокрация" трябва да се смени задължително, да се ограничи ролята на партиите, не да се забранят, да се поставят в конституцията ясни текстове за партийна и персонална отговорност ! Това съм описал в много предишни постинги , прочетете ги даже е описано и как се създава правителство без партийни групи !
Не поддържам законите на САЩ, но те са ефективни и по- добри от нашите, най малко ако се приемат, ще се запази държавата !
Четете внимателно предложеното относно мажоритарния избор:
Партиите да издигат кандидати, по един за всеки район, наравно със всички други, включително и граждански сдружения (няма партиини листи и гласуване за партия)! Гласуване за всеки кандидат с ДА и НЕ ! 120 депутата от 120 многомандатни района ! В НС няма партиини групи и партийна дейност, такава се извършва навън !.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468518
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031