Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2013 15:32 - Искаме ли бъдеще за България (част3)
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2039 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 21.01.2014 03:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         Продължавайки темата стигаме до най- трудната част, свързана с реализацията на новото, българско възраждане ! Николай Хайтов бе казал „ Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш !” Да извършим желаните от всички големи, задължителни, а не козметични промени, при днешните конституционни и законови условия е трудна задача!                                  
        Никой не бива да се заблуждава, че ще има сериозни изменения в избирателния закон за следващия избор, партиите властвуващи, в опозиция и извън НС не са заинтересовани от подобни промени и ще пречат с всички сили и средства на това ! Предсрочните избори, без нужната подготовка на промяната, няма да решат нищо, само малко ще разместят познатите до болка стари, окопали се играчи. Имигрантите ще бъдат хитро ограничени за участие в избора, по познат вече начин. „Електронното” гласуване ако се въведе, ще се изрази в няколко бутончета сложени в избирателната стаичка, заменящи хартиеният носител и не носещи особена разлика !? Няма да се допусне гласуване чрез Интернет, въпреки че е напълно възможно и доказано при преброяването на населението през 2011 г. ! Страха от хакерски атаки, не може да бъде  аргумент и се ликвидира моментално, ако хората са съгласни да гласуват с явен вот и ЕГН, за тези които се страхуват от тава, нека да има тайна стаичка и хартиен носител !? Въобще кого обслужва тайното гласуване, не е ли време да си кажем кой, кой е , какви позиции защитава!? Всички познати и непознати партии, упорито ще ви убеждават, че без тяхните партийни листи, ще дойде края на света, че те са най- добрите и угрижени за вас, че няма кой да носи отговорност, че това е европейска практика и пр...!? Първото нещо, на база 24 годишен опит, а защо не и 70 годишен, е да не им вярвате. Изхода и решението е в пряката, а не в представителната демокрация !
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029
http://dedenze.blog.bg/history/2013/02/22/pak-ni-izigraha-politicheski.1056506
        Добрият вариант за българската действителност и народопсихология е забрана на политическите партии, подобно на забраната през 1934г. в условията на монархия. Това обаче не може да се случи, защото може да доведе до диктатура и президентска република, особено при липсата на достойни личности ! Не съответствува и на европейските норми за свобода и демократичност. Българският път към пряката демокрация се състои в следните неща:
        - Пълно спиране финансирането на партии и обезпечаването им с държавни пари и имоти !
        - Намаляване на депутатите в НС до 120 души ! Забрана за политическа дейност в рамките на НС, няма разделение по партии и групи ! Формиране на 120 многомандатни, териториални, избирателни района според броя на населението.
        - Право за издигане на кандидатура освен от партии, да имат и граждански сдружения, групи с неполитическа цел при представена в местния съд подписка от 1000 и повече души. Всяка формация може да издига в един район- само един кандидат ! Всеки район изпраща в НС само един получил максимален брой гласове избраник!
        - Равнопоставеност на кандидатите при тяхното представяне само с писмени материали, изпратени по пощата и интернет. Националните и частни медии не извършват представяне и агитационна платена дейност !
        - Мажоритарен избор с персонално гласуване за всеки кандидат с ДА и НЕ ! Резултата е разликата =  ДА- НЕ.
        Тези простички на пръв поглед неща, изискват промяна на Конституцията, което може да стане само с осмо ВНС. Няма партии, които да подкрепят и реализират подобна промяна, защото това ще отреже клона на който стоят, ще им наруши спокойствието и дебелеенето за сметка на България. Надъханият партиец се познава лесно, той ще ви изложи „аргументи” в полза на партиите като : няма кой да носи политическа отговорност; НС ще се превърне в нефункционално сборище, където нови закони ще се приемат бавно; олигарсите ще вкарат депутати; в НС ще се купуват депутати за определени интереси; в ЕС парламентите работят с партии; мажоритарния избор ще вкара местни богаташи във властта и пр.... Видно е, че всички тези твърдения и „опасности” си съществуват и реализират в днешното НС с пълна и непреодолима сила, превръщат го в арена на политически борби и оплюване, говорилня и бездарен цирк, генератор на мафии! Т.н. партийна отговорност за извършени престъпления е нищожна – само губиш гласове за следващия мандат, даже и да си окрал милиарди,  регистрираш нова партия или „реформаторски” блок. Най- голям е страхът от мажоритарният избор и с право, за да разберете защо да вземем за пример двамата политически лидера на най- големите партии – Борисов и Станишев. Сами си отговорете на въпроса има ли нов избирателен район (120 на брой за цяла България), където да бъдат избрани за народни представители по описаната по- горе схема и да спечелят избора !? Няма нищо по- добро и достойно от това да спечелиш мажоритарен вот, даже и да си член на „марсианска” партия или достоен безпартиен човек!
           Да видим кои са основните задължения на НС и избраниците ! При всички положения това не са политическите борби, мафиотството и присвояването за сметка на хората, не е създаване на закон целящ персонални облаги и преференции на група мошеници! Щеше ли да съществуват проблемите с олигарсите, ликвидацията,  ВЕИ, енергетиката, концесиите, продажбата на национални интереси при НС без партийни групи ? Какво „законотворчество” цари там в случай, че сме приели законодателтвото на ЕС !? Ако не сме съгласни с него и от русофили сме станали сащофили, защо не приемем и тяхното законодателство и Конституция 1: 1, при тях светът е приел, че има пряка демокрация !? Партийците ще кажат, нужна е адаптация към българските условия !? Не уважаеми сънародници, адаптация е нужна само по отношение на кражбите и мафиотските цели и задачи, нужни са малки, хитри вратички за извършване на престъпна дейност, за източване на фондове, данъци и държавни средства !!! Главната цел и задача на НС и държавността е да формира и реализира дългосрочни програми за развитие на държавата за подобряване живота и благосъстоянието на българите, да следи и пряко да контролира тяхното изпълнение !? Да ни включи по печаливш и успешен начин в световната икономика, обществен живот, туризъм и култура, наука и техническо развитие....За съжаление, предадено в ръцете на партийните и частни интереси, за 24 години в НС подобна дейност и национална програма НЯМА ! Резултата се вижда, чувства и чува от всички, като може да се изрази с една, но страшна дума, без капка преувеличение – ГЕНОЦИД ! Извършван от „българи” над българи, целящ ликвидация на държавата и по-голямата част от хората, изгонване от пределите на страната !
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/07/02/genocid.775522
        Използувайте социалните мрежи, обединете се около основните искания описани в предишните и този едноименни постинги, разпостранете ги от свое име, нямам никакви авторски претенции! Конституцията и избирателния кодекс изискват регистрирана партия, която да има право на участие в изборите. Съберете подписите на 5000 души, инициативен комитет и доброволци, малко пари според възможностите от подкрепящи идеята и създайте партия с името например- Антипартия. Това трябва да се направи преди изборите. Обяснете на всички каква е платформата и задачата на тази партия. Ако  хората искат честно и почтено бъдеще за България, ще я подкрепят масово. В избора се очаква да се включат и тези негласуващи 60% обезверени и лъгани българи. Пишете, обяснявайте, кажете на приятели, помолете ги за помощ, почукайте на съседа това е пътя за популизиране на една спасителна идея. Бъдете сигурни, че партийните медии ще я осмеят, оплюят и отрекат, няма да я популяризират !
          Платформата и целта на Антипартия е проста и ясна: Законова подготовка за свикване на осмо  ВНС и промяна на Конституцията и законите, за нов обществен ред – пряка демокрация и мажоритарен избор! Всички бъдещи народни представители излъчени от нея , трябва преди изборите, публично да се закълнат пред българския народ, че ще изпълняват максимално бързо само тази платформа и цел! За да се избягнат властови съблазни и предателства, оставките на всички народни представители от Антипартия да са предварително подадени в ръководството на новата, парламентарна група. Ние хората издигнали и гласували за тази партия ще следим всяка стъпка и действие, ще бъдем готови да реагираме при всяко отклонение от платформата и целите! Ето как в съвсем суров вид би изглеждала част от новата Конституция:

http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/07/moiata-konstituciia.1201710


         Единственото условие е добра победа на изборите от Антипартия, мнозинство гарантиращо успешно, самостоятелно, програмно правителство и париране действията на останалите партии. НС и ВНС не е нужно да изпълняват цял мандат, достатъчно е гласуването на новата Конституция и законовите промени произтичащи от това. След като  се извърши описаната работа и пряката демокрация се въведе в основния закон, следват нови, мажоритарни избори и пълна реализация на желаното, ново възраждане! Новият избирателен закон и Конституция, окончателно ще изгонят от политическата сцена и управлението на държавата, познатите на всички партийни наглеци и престъпници. Това е най- прякият и единствено възможен, законен и парламентарен път. Може да стане и с референдум, но за всички е ясно, че условията за провеждането му са непосилни ! Партиите ще поискат даже и нотариална заверка на 600000 подписа, ще намерят под вола теле, за да няма пряка демокрация и мажоритарни избори, ще опорочат резултата ! Порочната, хитра система, може да се ликвидира само като се използуват нейните привилегии и методи ! Троянският кон, вкаран в НС под формата на Антипартия, трябва да се изпълни с истински българи, на които съдбата на България да стои над личните мераци, интереси и оцеляване. Да намерим тези достойни хора и да спасим България от мръсните и алчни ръце, от уродите посегнали на нея !



image

Да го направим преди да стигнем дотук !

imageimage

Резултатите от подобни танци и нежни прегръдки са известни !

image

Избор, при днешният избирателен закон !









Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - В този постинг е синтезирано всичко, достатъчно за новото възраждане !
27.11.2013 16:22
В опасните години Радой Ралин каза:
"Качете се на тротоарите, да минат колите на другарите !"
Ако беше жив днес, нямаше да прости и на счупенана демокрация, защото критичност, честност и достойнство са духовни, а не партийни категории. За днешното може би щеше да каже:
" Бегом по терминалите, че идат джипове на канибалите !"
Знам, че най-засегнатите, угнетени и унизени, едва ли имат компютър и интернет в къщи! Знам, че сте ограбени, гладни, болни и уморени ! Знам, че сте загубили доверието и вярата в живота и бъдешето! Знам, но не мълчете, ако загубим честта и достойнството си, тогава няма смисъл и да живеем, няма нужда и от България !
цитирай
2. dedenze - Дано модераторите успеят някакси да ви убедят,
03.12.2013 18:02
че на този постинг няма коментари ?!
цитирай
3. dedenze - За тези които не вярват в написаното вижте с днешна дата, какво са ви подготвили за новите избори !
04.12.2013 00:28
Гласувате пак само със ДА за партийни листи, този път със смешна "машина" така до смъртта ! Отворете видеото, не се срамувайте сънародници !
http://www.novini.bg/video/5808.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479727
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930