Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2013 15:26 - Партийният ужас !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1959 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.11.2013 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Българските неволи във всички сфери на живота се дължат на партийното управление и приетия модел на партийна – представителна демокрация. Хиляди партийци в едно гърло ще ревнат „това не е вярно и в европейските държави управляват партии, няма друг модел...” За да разбере обикновения човек защо е така, къде се крие българското, партийно извращение на демокрацията, ще се опитам да опиша и поясня в този постинг.
             На всички е ясно, че работа и просперитет има, когато произвеждаш  и продаваш нещо на световния пазар, когато имаш развита промишленост. Този елементарен факт, прави днешното състяние на нещата работещо в полза на реда и порядките в тоталитарната държава. Ражда законна носталгия по годините преди 1990г., не само с цените на основните продукти, материали и енергоносители, но и по заетоста, сигурността, доброто,безплатно образование и медицина, достойните старини. Тези неща бяха подменени с тъпи лозунги, борби между стражари и апаши, цветна и етническа омраза и ненавист между хората, с имиграция, разруха  и геноцид. За всичко това е виновен само и единствено партийният модел, който днес еманира в яки вериги и кофари за вратите на Софийския университет, поставени от деца на партийци, съмнително любознателни и бъдещи партлидери !? Едва ли неговите създатели и частни дарители братята Георгиеви, биха приели неговата окупация, 125 години след създаването му и отделили 6 милиона, повече от златни, изстрадани лева за днешните окупатори. Партийния модел успешно ги употребява в политичеческите борби и никой от студентите не се досеща, не си задава въпроса „Кой е главният унищожител и продавач на България !?”
             „Демократичните” промени започнаха с ВНС и новата Конституция, определяща само частната собственост за неприкосновена, правата на партиите и законовата база за ликвидация на промишлеността, селското стопанство и разграбването на държавната собственост. Задайте си въпроса, защо първи се продадоха и приватизираха, печалившите, държавни предприятия ? Кое пречеше, те да останат държавни с модерно ръководство и изискване към него да носят приходи на държавата, да разширяват и модернизират производството, да бъдат конкурентни. Ако някой оспори, че не сме имали подготвени кадри за тяхното управление, лесно с конкурс щяхме да си внесем външни управители! Юристите и икономистите на ВНС пееха друга ликвидаторска песен, внушена от евроатлантическите партньори. Така като държавна собственост и производства останаха само непривлекателните и губещите повече със социално значение. Прочетете на Иван Костов, считан от мнозина за „спасител и стратег” на България, този икономически анализ, третиращ въпросите на т.н. държавен капитализъм:
 
http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika-broi-6-2012/1351-golyamoto-zavrashtane-na-darzhavniya-kapitalizam
             Попитайте всички управляващи до сега политици на прехода, защо не го приложиха у нас в сферата на енергетиката, добива на кариерни, цветни и благородни метали, преработвателна и лека промишленост, тежка промишленост изработваща уникални машини за останалите отрасли и пр.... Такива, които се самоиздържаха и печелеха за държавата ! Кое наложи тяхната продажба на цената на скраба и то основно на чужди, конкурентни фирми и частни лица !? На хората с по-ограничено образование, може ли някой по- конкретно да поясни, каква е причината за закриването на печалившото, държавно, млекопреработвателно предприятие „Сердика”, работещо с чисто българския шам лактобацилус булгарикум (ценен и купуван от много държави) с френския „Данон” работещ с бефидус есенсис и прочие съмнителни ензими и добавки , продаващ продукцията си почти на двойна цена !? За по- ерудираните отговорете, защо в България няма държавни банки, освен скопената БНБ, защо държавните пари стоят в частни банки !? Не се хабете да дирите и да питате, въпросите са риторични, никой няма да ви отговори! „Тайната” се крие в партийно- олигархичния модел на държавно управление, срастването на политиката с бизнеса, парите и престъпността. Заместник председателя на НС Бисеров, не е последният, а поредният пример. Нито една фирма не може да просперира и съществува без партиен чадър и благословия в България!!! Благословията не е безплатна, тя е постоянно и многогодишно задължение, срещу което се получава съдебна и силова защита, права за нерегламентирани сделки и печалби, пране на пари .... При партийният управленски и обществен модел е невъзможно съществуването на държавна промишленост ! Първо партийте нямат интелектуалния и експертен капацитет за контрол над каквато и да е производствена фирма. Второ, изхождайки от принципа за пряко получаване на задкулисни, партийни девиденти от стопанската дейност, при всяка смяна на партийната власт, трябва да се подменя и тяхното ръководство. Това се наблюдава в малкото останали непривлекателни държавни предприятия, ето как се извършва:
 
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/11/29/miudiurin.1025779
            Така се стига до имиграция на къдърните, образовани българи(вече около 3 милиона), демографски срив, национална катастрофа, бедност, безработица, безпътица и ликвидиране на българската държава ! Ако все още се колебаете и не виждате, кой е главният виновник за това, повече от жалко, никой не може да ви помогне !? Никой не може да ви отнеме садомазохистичната любов към собствения, разноцветен, партиен палач !
http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2013/03/06/bylgarskiiat-sadomazohizym.1061268

 

            Днес почитаме свети Мина, атеист съм, но дълбоко уважавам и почитам християнските празници, защото религията е съхранила българите през вековете! Св. Мина е покровител на българското семейство, на сираците и бездомните, днес е особено актуален, защото политиците ни направиха бездомници в собствената Родина, прокудиха децата ни да се скитат по света. Направиха това, което други много по- силни, за 500 години не успяха да направят! На всички, безпартийни, пожелавам много здраве и поне мъничко радост сред всеобщото страдание !

 

 

 imageimage

Изглежда втората буква е "Т" !?

image

 





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Ето ви още едно материалче относно партийния ужас ! Прочетете партийни фенове, прочетете !
11.11.2013 19:32
Едва ли бившият главен прокурор е толкова луд колкото напоследък се опитват да го изкарат:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1885951
цитирай
2. dedenze - Забележете, този постинг не се оценява, коментира, даже не се посещава !?
19.11.2013 20:44
Вярвате ли, че е така в действителност! Досещате ли се защо ? Подарявам го безвъзмездно на всички протестиращи и недоволни, четете, разпостранявайте истините написани в него от ваше име, нямам авторски претенции ! Ако съм докарал до размисъл поне един човек, това е голяма награда за мен и труда ми ! Благодаря !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479594
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930