Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 13:42 - Популизъм или геноцид ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2283 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 26.10.2013 02:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

        Българският  „парламент” за 24 години, за първи път гласува нещо в полза на българите, става дума за удължаване  мораториума против правото на европейци да закупуват земеделска земя. Много депутати въобще не разбраха за какво гласуват, беше им партийно наредено. Най- смехотворно беше гласуването на ГЕРБ ((граждани (селяни в тази партия няма) за европейско развитие на България)). Те гласуваха всички под строй в полза на мораториума и реално решиха изхода от гласуването. Още същия ден всички, зависими, партийни лидери бяха извикани, смъмрени и заплашени от своите евроатлантически шефове и командири по политическата част. Бойко, след подробни разяснения разбра, че е направил един от най- големите си гафове спрямо господарите и първи си посипа главата с пепел, като сърцераздирателно заключи „ обхвана ни лудост и популизъм”. Станишев ухилено успокои, че се готви закон за отмяна на мораториума, изпълнен с хитрини, който ще остави агнето цяло и вълкът сит. Все пак е трудно да преглътне, че 59 души от БСП гласуваха в полза на мораториума, явно дисциплината е нарушена. АТАКА спа една, две, щастливи нощи, защото за първи път бе одобрено тяхно предложение. ДПС се фръцна европейски и  обяви за единствената най- проевропейска партия !?
          Партийните корифеи тихо акцентираха, че мораториума противоречи на поетите ангажименти към ЕС и трябва да отпадне, да се приема само като наивна емоция на група депутати, които ще си разберат грешката и ще се поправят. За 24 години, при свобода на словото и медиите, никой не разбра какви точно, от кого, са поетите български ангажименти към ЕС, НАТО и пр.... Според моите скромни познания държавата е продадена и предадена още от правителствата на Луканов, Филип Димитров, Иван Костов....
           Партийната приспивна песен, че земята не може да се изнесе, независимо че има чуждестранни собственици е до болка позната още от разпродажбата на българските предприятия. Да припомня -  по- ценните машини и съоръжения, материални активи, търговски марки, завоювани пазари, бяха изнесени в страните на купувачите. Тук останаха порутени сгради и скраб, препродавани многократно по- късно. Дойдоха „инвеститорите” под формата на банки, молове, вериги от магазини, медии, разпределители, концесионери ...., които със замах доотрязаха главата на българската промишленост , търговия, енергетика, рудодобив, инертни и строителни материали....Сега брадвата се точи за златната, българска, обработваема земя! Днешните изходни условия са следните:
            Земята е върната в реални граници на хиляди собственици, често в размер и под един декар. Много от тях нямат хабер от земеделие и се опитват да я дадат под аренда срещу символично заплащане. Последните години, все пак, има вече по- крупни арендатори, които инвестираха в техника, сортове и обработка, успяха да комасират по- големи площи, получават евросубсидии. Раздържавяването и денационализацията завари всички българи в бедност и липса на собствени средства. После последваха заемите, високите лихви, фалитите и пр.... Нито един европеец, който не е живял в тоталитарна държава, не може да разбере това. Не знае какво е национализация, прекъсване на онаследяването, пълен, общ контрол и регулация на заплащането, дребни, лични, банкови сметки, почти без тайна на влога. Така се стигна до крайно, ниска цена на земята, до пустеещи, буренясали пространства. След имиграцията на 3 милиона българи, тук останаха болните и старците, които преживяват с магия. Всички имат по малко земя, ако някой им предложи що годе реално заплащане, ще продават от нужда за препитание и по- достоен живот. Земята е последното останало българско нещо, когато и то се продаде, кое ще бъде България !? Може би централите на продажните партии, родните еничери и пътищата !?
            След Освобождението според Берлинският договор, голяма част от България остава в ръцете на Турция, хиляди българи умират за съединението на България и нейната независимост. За съжаление, такава истинска независимост до днес не е постигната. Турците  определено имат огромен апетит към най- ценният си плодороден вилает Източна Румелия. В официалните документи, даже и сега използуват старите турски названия на местности, градове и села. До няколко години, те ще станат пълноправен член на ЕС, те първи ще купуват и населяват тази земя, независимо от цената, имат и нужните средства ! По същата логика ще дойдат и други купувачи, ще си внесат и по- евтини работници. Потока от африкански бежанци ясно показва тенденциите.  Чуждестранните търговски вериги също са заинтересовани тук да развиват модерно замеделие и преработка, може да наемат и някои български ратаи !? Какво ще остане от България, с отрицателен прираст, когато населението на Земята стане 30 милиарда след 40-50 години !? Не мислете, че нашите политици са наивни и не знаят какво следва за Родината, не ги подценявайте те са напълно, подробно уведомени и наясно с перспективата, още повече искат това да се случи защото реално са ликвидатори от 24 години до днес. Извода е само един и не може да бъде друг – геноцид и край на България.

 

             Родните продажни политици ни плашат, че без ЕС сме загинали, едва ли е вярно, по- скоро обратното. Българската земя е доказала, че може да храни над 40 милиона души. Плашат ни, че ще ни спрат помощите, но вижте за какво са тези помощи, безвъзмездни ли са и до кога, не е ли срамно да живеем на помощи !? Плашат ни, че Европа ще върне милионите наши, образовани, икономически бежанци, но никой не си задава въпроса защо и как бяха изгонени, каква е партиината вина за демографския срив и национална катастрофа ! Ако ЕС е истински угрижен за България ще признае мораториума, ще даде възможност да възстановим земеделието и промишлеността с български собственици, а не с роби, ще ни интегрира в пазара и европейското производство. За съжаление, в сферата на капитала и печалбата, това е невъзможно ! Партийци на келепира, кажете истината на останалите българи, от какво най- много ви е страх – че няма да можете да си пиете кафето на Шанс- Елизе, да правите офшорки, да продавате национални интереси, да имате неконтролирни сметки по света, децата ви да учат в скъпи университети и училища, да живеете в затворени градчета за богопомазани, да работят в чужди фирми и държави !? Не се плашете, вие вече богато се налапахте, имате достатъчно пари и едва ли някой ще ви изгони обратно в България! Между другото, знаете ли какво е национално достойнство и чест, познато ли ви е !?


imageimage

 





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rakurs - ---
25.10.2013 19:02
ядосал си някого,не мога да трия и редактирам написаното от мен.
цитирай
2. dedenze - Солидарен съм rakurs !
25.10.2013 19:10
Никой друг не ни е виновен за днешното положение ! Меко казано, на кривата ракета Космоса е крив !
Крайно време е да се носи явна и персонална отговорност ! Много народи не продават земя на чужденци, например:
Унгарците допускат продажба на земя само на унгарци, едва ли сме по-умни и "демократични" от тях !
цитирай
3. rakurs - повреда
25.10.2013 19:11
в страницата
цитирай
4. dedenze - Това не е за севте, особено в категория политика !
25.10.2013 20:19
Тук има лайненца, които ако можеха, биха ме удавили в капка вода ! Гледайте новините СерГеят и Бога Буда се прегърнали по много въпроси !? Не чакайте избори и догодина ! За мораториума вече е ясно, ще се прегласува, СерГеят е успокоил Барозо, а Бочето Ангела Меркел, даже я цунал , българската земя вече е спазарена !?
цитирай
5. staler - проблема е деиствително съдбон...
28.10.2013 14:45
проблема е деиствително съдбоносен за нас.земеделската ни земя е единствения останал реален актив на пропадналата ни държава.земеделието ни е вадело от две нац.катастрофи,да не говорим за годините на турското иго когато то ни е съхранило като нация.вместо да изведат селското стопанство за нац,приоритет и приемат пакет от мерки---защита на родния производител,възстановяване на земед.кооперации/но частни разбира се/,данъчни облекчения и т.н.,тия измекяри се извъртяха безсрамно като мръсни магистралки,каквито са в деиствителност.
цитирай
6. dedenze - Прав си staler!
28.10.2013 23:26
Днес става ясно, че въпроса е можело да бъде лесно и успешно решен през 2009 година, тогава е можело официално да се поиска удължаване на мораториума, никой не го е направил, днес е почти невъзможно. Крайно време е лично отговорните да бъдат съдени и да лежат за престъпления спрямо България, отлично се знаят кои са !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479989
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930