Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 19:20 - Партийната измама
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1773 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 18.06.2013 00:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    

        „ Измама, изпищял таралежът и слязъл от четката за дъски !” Когато обаче 24 години, мамиш един народ, нещата не са толкова прости. Може и всеки ден да си протестираш, да затваряш улици и кръстовища, да подскачаш и припомняш стари лозунги, но това няма да помогне нито на теб, нито на останалите хора! Истината е, че трябва безпристрастно да схванеш същността на проблема и да отстраниш причината за общата трагедия и нещастие. Защото днешния проблем не се е родил днес, даже и вчера, той се роди в онова „Велико” народно събрание, което прие чуждестранните съвети за държавно  устройство, овеществи ги в пожелателна Конституция, чиито идеи и принципи на практика не могат да се реализират ! Основният проблем е, че никой не оцени същността, културата и народопсихологията на българина, така ясно и точно описана от десетки, български писатели и най- ярко в „Бай-Ганьо” на великия Алеко Константинов ! Едва ли протестиращите са го чели внимателно, затова ще припомня:
           „- А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега... Па да ти кажа ли правичката... (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам...”
           В стотици постинги съм описал как родните партии, всички без изключения, ( регистрирани над 700) разпродадоха и унищожиха България, промишлеността и извършиха нечуван геноцид над народа си, доведоха го до абсурдни състояния и Трета национална катастрофа. Това са го разбрали почти всички хора, участвали и неучаствали в грабежа, ако утре се проведе референдум за забрана на политическите партии, над 80 % от имащите право на глас ще гласуват с ДА! Това е така, защото тук участието в политическия живот и партия, се приема  като възможност за келепир и далавера ! За съжаление не е  само възможност, а чиста практика от 24 г. насам ! Днес недоволстваме на улицата, но спрямо кого- ГЕРБ, НДСВ, БСП, АТАКА, ДПС, РЗС, СДС, ДСБ..... Може ли някой ясно и точно да обясни, коя партия да вземе властта и защо, другите какво да правят !?
           Толкова ли е трудно да се види, оцени и разбере, че всяка партия тук се създава и стреми към властта, само от икономически и персонални интереси, колко години, примери, факти и страдание, още са нужни за тази категорична оценка !? Партиите разединяват хората, сеят омраза , продават националните интереси и водят България към пълна зависимост и унищожение !!!!
            Нека поне един, честен човек да се опита да оспори това твърдение с факти и аргументи? Няма такъв, тогава, защо подкрепяте партии, защо твърдите, че спасението е в лидерите на някои партии и техните протежета .... ???? Защо им съдействате и подкрепяте с гласът си (само с ДА разбира се, лишени сте от конституционното право на НЕ )? Не е ли редно, после да носите и вие вина при грабежите, глупостите и геноцида ? Защо се страхувате от мажоритарни, териториални избори ? Какво пречи, ако сте влюбени в определени лица, да гласувате пак за тях, но мажоритарно ? Какво ще ви се случи, ако избраните депутати в Народното събрание са деполитизирани, без право на партийни групи там, по силата на чл. 67 от сегашната Конституция!? Не разрешавайте да ви манипулират, че без партии ще настъпи хаос. Държавната машина, базирана даже на несъвършени и престъпни закони си работи, тя не зависи от партиите, същинската, протоколна работа се върши от хиляди, заклети, държавни служители, които рядко се подменят. От управляващите партии зависят само органите и системите за присвояване като мюдюрините, олигарсите, приятелските кръгове, синекурните длъжности, корупцията. Днес България зависи напълно от ЕС, МВФ, НАТО, САЩ  не и от партиите, те не са в състояние да променят и да се опълчат срещу тази зависимост, каквито и фалшиви платформи да имат! За какво са ви тогава ? Не е ли по- добре, пряка демокрация, мажоритарни избори на хора неопетнени, знаещи и можещи , действително готови да работят само и единствено за интересите на хората и държавата?
         Не се лъжете от фалшивата клетва на партийните депутати, за 24 г. няма осъден политик и няма и да има. Те разполагат с армия адвокати и юристи, платени с нашите пари, за да ги правят чисти и невинни ! Те узаконяват и управляват, чрез „законодателната” си дейност, чрез оставените вратички, хитрите „пропуски” и т.н. организирана и необезспокоявана престъпност. Направиха така, че престъпниците имат много повече права от жертвите, а правосъдието зависи от предложените пари !
         Недоволствайте, излизайте на улиците, издигайте лозунги, но отворете всичките си сетива за точно определяне и отстраняване на причините, за днешното състояние на хората и България ! Иначе и Господ не може да ни помогне !



imageimage





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Кой и защо се подплаши незнам !
19.06.2013 12:29
Спряха брояча на посещенията !?
цитирай
2. dedenze - Колко бездарни циркови програми трябва да изтърпите още ?
20.06.2013 13:39
За да разберете и повярвате в написаното ! Вземете само днес заседанието на КСНС !
Болен крещи, Президента пита как да го отстрани от заседанието, Зам. Президентшата припада и я карат в болница ? Бочето напуска и обявява, че искат да го арестуват и убият в ареста като дядо му !? Смехурко си посипва главата с пепел и се извинява !? Местан се отказва от всички назначения и хората му правят цитати от християнската религия !?
Цирк, но много тъжен ! Коя партия чакате протестиращи, не разбрахте ли че в България с партии не става !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476101
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930